Çocuk o çocuk sende demişsin ya bu yaşda yapdığı normal ben iki tane büyütüyorum artık bağırmaya Halim yok uzlaşmaya çalışıyorum oyun çok önemli sürekli meşkul olması lazım bağırmayın oyun oynayın hem dinlenirsiniz hem eğlenir kolaygelsin sağlıkla büyütün bebeğinizi.
dikkatini cekmeye calistigimi anliyor artik,yemiyor o numarami artikBağırmak yerine dikkatini çekecek bir şey bulsanız da uzaklaştırsanız?
merhaba hanimlar,
benim danisacagim konu oglumla alakali..
Dunyalar tatlisi bir yavrum var 1,5 yasinda,Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah.
Sipa cok ama cok hareketli,1 dk yerinde durmuyor,biliyorum tam orayi burayi karistirma cagi,zaten bende pek takmam ama bazen ona zarar verecek seyleri binlerce kere uyarmama ragmen 5 sn icinde yine yapiyor..
`aa cocuk o laftan anlamaz` dediginizi duyar gibiyim ama artik dermanim kalmadi,bir Allahin kulu yok yanimda yoremde ailemden.nefes almaya vaktim olmadikca iyice daraliyorum sanirim.
ve 5-6 uyari yaptiktan sonra hala devam ediyorsa artik sesimi yukseltiyorum ama essekler gibi pisman oluyorum akabinde
siz napiyorsunuz uyarilarinizi dinlemeyen cocuklariniza?nasil bir yol izliyorsunuz? onun korkmasi isteyecegim en son sey bile degil,cok caresizim
kapisini kapatmayin! korku ve guvensizlik ayrica kaybetme korkusu.bu duygular icin cok ama cok kucukbende oyun oynamasi icin tesvik etmeye calisiyorum ama oyunla hic arasi yok,kitaplari bide muzigi cok seviyor..onlarla da bir yere kadar oyalaniyoruz,dans ediyoruz,resimlere bakip nesne adlari tekrar ediyoruz filan..biraz daha buyuse krese vericem yarim gunde olsa..
legolar aldim,oyun kupleri..firlatip atiyor hepsini..bence yasiti birilerine ihtiyaci var..
dikkatini cekmeye calistigimi anliyor artik,yemiyor o numarami artikzaten sabrimi cok ama cok zorladiginda sesim yukseliyor baktim ben cigrimdan cikicam aliyorum odasina goturuyorum onu,muzik acip kapisini kapatiyorum.o da bende sakinlestigimizde gidip aliyorum..baska bi cozum uretemiyorum cunku pesimden ayrilmadigi icin sakinlesecek zamani bulamiyorum.
kapisini kapatmayin! korku ve guvensizlik ayrica kaybetme korkusu.bu duygular icin cok ama cok kucuk
bagirmamak lazim da nasil ?
buyuge kasmadim bagirdimda kucuklere yazik ya...
benimde 2.5 yasinda kucuk oglum .bazen kiziyorum ama sesim hafif yukselse korkar gibi oluyor, bende uzuluyorum.
keñdimi tutuyorum genelde. sizin sorununuz ;bunalmissiniz.acil tatil
bağırmayan varmıki çok merak ettim
yaramaz çocuklarla ilgili bir kaç gecedir stra tv de süper dadıyı izliyorum ve değişim karşısında şok oluyoırum. çocuğa nasıl söz geçirileceğini onu nasıl sakinleştireceğinizi ve annenin sinir kontrolü ile iligili çok yararlı bi program.
netten bakmanı tavsiye ederim.
valla bende isterim arada ayarım kaçıyo çünkü:)bilmiyorum kivarsa cok ama cok isterim beni aydinlatmasini..
evet biliyorum o programi..hatirlattiginiz icin tesekkurler uzun zaman oldu bakmayali..
bana hep buyuk cocuklarla olan bolumleri denk geldi.buyuk cocuklara yaptirim uygulayabiliyor da bizim oglan daha cok bebek..
Annenin bastigi civciv olmez derler anneyiz biz bakarken buyuturken uykusuz kalirken kendimizi unutup ona adarken iyi hos ama sesimizi yukseltince nasil vicdanimiz sizliyo uzulme kendini kontrol etmeye calis icinden tamam tamam sakinim sakin olmam gerek diye telkin et kendini..emin ol cok bunalinca bagirmayan yok..onemli olan bunu sık yapmaman cunku bir sure sonra senden ne gorurse sana oyle davranacak ve ozguveni eksik yetisecek
Not: terzi kendi sokugunu dikemez misali bunlari yazarken iki cocukla bunalima girmis olmek isteyen cocuklarina yetemeyen yetisemeyen ve ofke nobetleriyle surekli aglayan bi anneyim
benim dün gece izlediğimde 1 buçıuk yaşında bir erkek çocuğu vardı, dadı küçük yaştakilerin kurallara alışmasının daha kolay olduğunu söyledi. biraz yorulsun diye ona koridorda bi tünel yaptı engeller falan çocuk hep onunla oynadı, uyku düzenini de 2 gün içinde düzelttiler :)
Allah kolayliklar versin..
bisey sorabilir miyim? iki cocuk olunca birbirleriyle oynamiyorlar mi? etrafimda boyle diyen cok oluyor,bu cocuga kardes lazim bak nasil oynayacak kardesiyle,sende rahat edeceksin diye..
daha mi zor iki cocukla?
Kizimin biri 5 yasinda anaokuluna gidiyor biride 7 aylik..cok yanlis bi yas aradaki 5 yas..en guzeli birlikte buyumesi kizim anaokuluna baslar baslamaz ikincisi oldu ve resmen gozlerinin ici gulen kizim soldu .. yetisemiyorum ikisi birden ilgi istiyor e bide evin isi yemek bilmem...ya kimi insan 5 cocuguda aradan cikarir kimi 1 ini idare edemez ben bidaz sabirsizim sanirim gucsuzum sıkıya gelemiyorum alip basimi gitcem kiyamiyorum sinirden agliyorum