Bende bazen kendimi tutamayıp kızıyorum. Benim oğlumda 2 yaş 3 aylık. Ne kadar kızsamda hemen geliyor sarılıyor ''özür dilerim, bi daha yapmıcam'' diyor. Onun o mahcup, üzgün halini görünce dayanamıyorum. Niye kızdım diye kendime kızıyorum. Tabi bi daha yapmıcam dedikten 5 dk sonra hatta bazen o kadar bile geçmiyor yine yaptığı yanlış davranışı tekrarlıyor.
1.5 yasinda saydiklarinizi yapan kac cocuk var.siz bunalmissiniz.bunu bir sekilde cozmelisiniz.cocugun uyku problemide yokmus.daha ne istiyorsun canim
cok sukur uyku duzenimizi oturttuk,kurallarimizda rutinlerimizde var kendimizce,her yemek oncesi elleri yikariz,aksam yemekten sonra bulasiklari beraber cikartiriz makineden,oyuncaklarini kitaplarini kaldirir.dislerini fircalayip banyoya sokarim.sonrada kendi kendine uyur gider bin sukur..
beni en olmadik seyleri karistirmasi ve oyalama,dikkat dagitma yontemlerini yemedigi icin huysuzlanmasi cileden cikariyor bazen..
bugun yeni bigun..tavirlarimi degistirmem icin yeni bi sans..insallah muvaffak olurum.
onerileriniz icin tesekkurler buarada,tuneli var onu kurayim bakalim oynicak mi
ooo bence süper düzen oturtmuşsunuz evde, anlattığınıza göre esasen çok uslu bir çocuk gibi :)
şikayetlendiğiniz konularda, yani çocukların eşyaları karıştırması, yataklarda zıplaması, bir yerlere tırmanması, gibi sorunlarda süper dadı çocuğun hareket etmek istediğini bu yüzden böyle şeylere giriştiğini söylüyor.
evde koridorda tünel kurma, resim yapma köşesi kurma, eğitici kare, yuvarlak oyunlar satın alma gibi şeyler öneriyor.
Başarılar dilerim :)
bu arada tünele çocuklar ellerinde bir oyuncakla giriyor, çıkınca onu bir sepete atıp bir görev başardığınızı düşüüyordu programda :)
Bencede maşallahı var çocuğunuzun. Benim çocuğum 20 aylık, masa dolaplara tırmanıyor, uykusu 12 de gelse 4te 5te uykuyu bulabiliyor.uyusa birşeyler yapacağım ama onu uyutana kadar benimde pilim bitiyor.Ne yaparsak yapalım fayda etmedi.
Kitaplarını yırtar, oyuncaklarla kendi oynamaz, illaki birileriyle oynayacak oda max 5dakika.
Kendi yemek yemeye bayılıyor tabii döküp saçarak her yemek bir kıyafet çünkü önlük taktırmıyor. Resim önlüğü aldım olmadı, tavşanlı kedili mutfak önlüğü aldım yine olmadı.
Bi tuvalete bile gidemem, o kadar yani.
Sizin anlattıklarınızı okuyunca arada sesimi yükseltmeyi normal gördüm açıkcası.
ooo bence süper düzen oturtmuşsunuz evde, anlattığınıza göre esasen çok uslu bir çocuk gibi :)
şikayetlendiğiniz konularda, yani çocukların eşyaları karıştırması, yataklarda zıplaması, bir yerlere tırmanması, gibi sorunlarda süper dadı çocuğun hareket etmek istediğini bu yüzden böyle şeylere giriştiğini söylüyor.
evde koridorda tünel kurma, resim yapma köşesi kurma, eğitici kare, yuvarlak oyunlar satın alma gibi şeyler öneriyor.
Başarılar dilerim :)
bu arada tünele çocuklar ellerinde bir oyuncakla giriyor, çıkınca onu bir sepete atıp bir görev başardığınızı düşüüyordu programda :)
Benim biri 5 buçuk diğeri 2 yaşında oğullarım var. Ben iki çocuğum da büyürken keşfetmeleri için yaptıkları hiç bir şeye karışmadım. Mutfak dolaplarının içi, sayısız kere yerleştirdiğim kitaplığım, çekmeceler raflar vs. Bir odanın tüm duvarlarını onlara verdim el emeğiyle harikalar yarattılar mesela Bunlar dışında bağırmadım mı tabi ki sinirlerime hakim olamayıp bağırdım.
Senin bebeğin 1.5 yaşındaymış bende o dönemde tuvalete bile asla yalnız gidemezdim mutfağa su içmeye gitsem peşimden gelirdi bir kaç ay sonra geçicek ama emin ol daha rahat ediceksin, havalarda ısınıyor zaten bol bol dışarı çıkarsınız.
ben de ikisini birden büyüten bi anneyim, ama bağırmamak elde değil istemiyorum bapırmayı ağlıyorum ama bunun en büyük suçlusu bence babalar, baba ilgisiz oyunsuz sa çocukların gazı gitmiyor bi türlü ben ne yaparsam yapayım babadan beklentileri ayrı, oda maalesef bana merhamet etmez ve çocuklarına sadece dışardan alıp getirdiklerini iyi baba olarak nitelendiren bi baba. kolay kolay dışarı çıkamayız, babanın paranoyaları yüzüngen kendi yaşıtımız ailelerle takılamayız ..vs..vs.. benim dengemi bozduda maalesef hızla çocuklarımın da dengesini bozmaya doğru koşuyormerhaba hanimlar,
benim danisacagim konu oglumla alakali..
Dunyalar tatlisi bir yavrum var 1,5 yasinda,Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah.
Sipa cok ama cok hareketli,1 dk yerinde durmuyor,biliyorum tam orayi burayi karistirma cagi,zaten bende pek takmam ama bazen ona zarar verecek seyleri binlerce kere uyarmama ragmen 5 sn icinde yine yapiyor..
`aa cocuk o laftan anlamaz` dediginizi duyar gibiyim ama artik dermanim kalmadi,bir Allahin kulu yok yanimda yoremde ailemden.nefes almaya vaktim olmadikca iyice daraliyorum sanirim.
ve 5-6 uyari yaptiktan sonra hala devam ediyorsa artik sesimi yukseltiyorum ama essekler gibi pisman oluyorum akabinde
siz napiyorsunuz uyarilarinizi dinlemeyen cocuklariniza?nasil bir yol izliyorsunuz? onun korkmasi isteyecegim en son sey bile degil,cok caresizim
Allah yardımcın olsun öncelikle. İçini ne kadar rahatlatır bilmiyorum ama neredeyse bütün anneler aynı sıkıntıyı çekiyor,özellikle de erkek annelerievet biliyorum o programi..hatirlattiginiz icin tesekkurler uzun zaman oldu bakmayali..
bana hep buyuk cocuklarla olan bolumleri denk geldi.buyuk cocuklara yaptirim uygulayabiliyor da bizim oglan daha cok bebek..
Allah yardımcın olsun öncelikle. İçini ne kadar rahatlatır bilmiyorum ama neredeyse bütün anneler aynı sıkıntıyı çekiyor,özellikle de erkek anneleriO programı uzuuuun süre takip eden biri olarak söylüyorum ben hiç 2,5 yaş altında bir çocuk görmedim o programda. Onun için izlemek pek işe yaramıyor. Ilgisini başka şeylere çek falan fistan onlar het zaman işe yaramıyor ayrıca her zaman da aynı sabır gösterilmiyor. Gece 1den 5e kadar çırım çırım bağıran bir çocuğu uyutup sabah 8de hiç bir şey olmamış gibi kalkıp aynı zibidiliğe devam edip yemek yemeyen, çekmece dolap karıştırması bal olsun pirinç şehriye ne varsa mutfağa seren klozete ne bulduysa dolduran,duvar mobilya bi güzel çizen ısırıp saç çeken istediği olmayınca kendini yerden yere atan vs vs hadi sabret! Ben bağırmıyorum diyen yalanın babasını söyler inanama sakın! Ah biz güzel güzel oynuyoruz,kendi odasında oyuncaklarıyla oynar vs sosyal medyada mutlu mesut fotolar.. Hep hikaye.. Biz kadınlar zaten birbirimizi çatlatmayı severiz ya Neyze... Yapabileceğin en iyi telkin olayı olduğu gibi kabullenmek. İşte bu işe yarıyor. Ayrıca sabrını denemeye başladığını anladığın anda yanından ayrıl göz teması kurma.. Allah sabır versin tatlım
cocuklarınızın yas farkı baya azmış çok zor değil mi benm kızım 29 aylık ben suan bile erken zor olur diyorum siz nasıl başa çıkabildiniz ben 2. cocuktan baya korkar oldumdabenimde 2 oğlum var biri 29 aylık biri 8 aylık. biraz daha büyüyünce karıştırma huyunu bırakıp oyuna yönelicektir oğlunuz merak etmeyin özellikle 2 yaş sonrası.
bende maalesef bağırıyorum 'yapma etme' uyarılarımı hiç dikkate almadığı için sonunda kendimi tutamıyorum ve bağırıyorum çünkü kardeşinin canını yakmak için fırsat kolluyor çoğunlukla. biraz daha büyüdüklerinde biraz daha rahat olur muyuz diye umut ederek bekliyorum
cocuklarınızın yas farkı baya azmış çok zor değil mi benm kızım 29 aylık ben suan bile erken zor olur diyorum siz nasıl başa çıkabildiniz ben 2. cocuktan baya korkar oldumda(