bagirmak istemiyorum....

evet sanirim bu uzunca sure devam edicek..zaten ben o davranislari normal buluyorum da kendi tavrimi nasil duzeltebilirim,baska anneler ne gibi yol izliyor acaba diye merak ettim..

1.5 yasinda saydiklarinizi yapan kac cocuk var.siz bunalmissiniz.bunu bir sekilde cozmelisiniz.cocugun uyku problemide yokmus.daha ne istiyorsun canim

bastan ipleri biraz sIki tuttum biraz kuralli yetistiriyorum,nazlama cok huyuna gitme gibi bi sansim olmadi cunku lohusaligimi dahi yalniz gecirdim,bi hasta olsam filan bakicak kimse yok arada esim yardim eder o da zaten ise gidiyorum yorgunum dedigi icin cok da bi hayrini gormedim..
ise geri donmek icin gun sayiyorum,insan icine karsimayi cok ozledim..
ama bitaraftanda etrafimdakiler ise donmeden once ikinciyi dusun diyor..eger ara verip yeniden cocuk olursa ve ben ise basladiktan sonra yine eve tikilmak zorunda kalirsam kafayi atlatirim kesin..
hayirlisi insallah..

evet cogu kisi eger ikinciyi istiyorsaniz arayi acmayin diyor..
kucuk olan yavrunuz biraz daha buyurse yani insallah soyle bi 2 yasina gelirse rahat edersiniz en azindan kendi ihtiyaclarini gormeye baslar.

ooo bence süper düzen oturtmuşsunuz evde, anlattığınıza göre esasen çok uslu bir çocuk gibi :)
şikayetlendiğiniz konularda, yani çocukların eşyaları karıştırması, yataklarda zıplaması, bir yerlere tırmanması, gibi sorunlarda süper dadı çocuğun hareket etmek istediğini bu yüzden böyle şeylere giriştiğini söylüyor.
evde koridorda tünel kurma, resim yapma köşesi kurma, eğitici kare, yuvarlak oyunlar satın alma gibi şeyler öneriyor.
Başarılar dilerim :)
bu arada tünele çocuklar ellerinde bir oyuncakla giriyor, çıkınca onu bir sepete atıp bir görev başardığınızı düşüüyordu programda :)

Bencede maşallahı var çocuğunuzun. Benim çocuğum 20 aylık, masa dolaplara tırmanıyor, uykusu 12 de gelse 4te 5te uykuyu bulabiliyor.uyusa birşeyler yapacağım ama onu uyutana kadar benimde pilim bitiyor. Ne yaparsak yapalım fayda etmedi.

Kitaplarını yırtar, oyuncaklarla kendi oynamaz, illaki birileriyle oynayacak oda max 5dakika.
Kendi yemek yemeye bayılıyor tabii döküp saçarak her yemek bir kıyafet çünkü önlük taktırmıyor. Resim önlüğü aldım olmadı, tavşanlı kedili mutfak önlüğü aldım yine olmadı.

Bi tuvalete bile gidemem, o kadar yani.

Sizin anlattıklarınızı okuyunca arada sesimi yükseltmeyi normal gördüm açıkcası.

Hemen proğrama ulaşıp izleyeceğim, inşallah işime yarar
Teşekkürler

yemegini kendi yemek istemesi cok guzel..benim oglumda tam tersi yemek yemek istemiyor hic ama hic..eline kasik catal veriyorum belki kendi yemek ister diye onlari da oyuncak ediyor sabah kahvaltisi disindaki ogunleri saatlerce agzinda tutabiliyor..
benim oglumda kitaplari kemirir,kemirmedigi kitabi yok
ben ilk defa 3 gunlukken yikadim oglumu..ogun bugundur hergun aksam aksatmadan banyo yaptiriyorum..o banyoyu yapinca uyumasi gerektigini biliyor artik..8 aylik olduktan sonrada yatagina biraktim aglasa da yanina gitmedim,cok zor biraz gaddarlik gerekiyor ama oyle boyle derken kendi uyumayi ogrendi cok sukur..
bugun kendime bi tablo yaptim.hergun gunun sonunda ogluma olan davranislarimi degerlendiricem..sesimi yukselttim mi kizdim mi gibi siklar koydum..
eger hepsinden arti puan alirsam 3 haftanin sonunda kendime begendigim bi cantayi alicam

bugun oynadik tuneliyle,ilk basta istemedi cekindi ama sonra alisti oyuncakla girmek istemedi tunele bende zorlamadim,tunelin ucundan ona cee yaptim bana dogru pitir pitir geldi
resim yapmasi icin masa sandalye boyalar herseyi aldik aylar oncesinden..kesinlikle sevmiyor resim yapmayi..daha dogrusu boya ve kagitla gecirdigi vakit 5 dk..ondan sonra bi bakmisim kagit ortadan ikiye ayrilmis oyun hamuru aldim onlarda ilgisini cekmiyor..varsa yoksa kitap ve muzik..bide pesimden kosup beni yakalamayi seviyor..gunluk 2 saat disari cikariyorum hava almasi icin,bu yaz artik arabasiz elinden tutup cikartirim diyorum..enerjisini atsin parkta filan..
sanirim spora ve muzige yonlendirilmesi gereken bi cocuk olcak..bide ilgisi derdi zoru kablolar,tekerlekler..
onerileriniz icin cok tesekkurler

Benim biri 5 buçuk diğeri 2 yaşında oğullarım var. Ben iki çocuğum da büyürken keşfetmeleri için yaptıkları hiç bir şeye karışmadım. Mutfak dolaplarının içi, sayısız kere yerleştirdiğim kitaplığım, çekmeceler raflar vs. Bir odanın tüm duvarlarını onlara verdim el emeğiyle harikalar yarattılar mesela Bunlar dışında bağırmadım mı tabi ki sinirlerime hakim olamayıp bağırdım.
Senin bebeğin 1.5 yaşındaymış bende o dönemde tuvalete bile asla yalnız gidemezdim mutfağa su içmeye gitsem peşimden gelirdi bir kaç ay sonra geçicek ama emin ol daha rahat ediceksin, havalarda ısınıyor zaten bol bol dışarı çıkarsınız.

vallahi bağırmayan bir anne varsa tebrik eidyorum sizin de dediğiniz gibi kırsa dökse önemli değil de kendine zarar vericek diye korkudan bağırıyorum bende o da tabi son raddeye geldiğimde ama iş oralara gelmesin diye tehlikeli bişey yapıyorsa dikkatini başka bir şeye çekmeye çalışıyorum benim kızım yemek konusunda çok iştahsız ben genel de yemek yemediğinde o da elimden gelen herşeyi yapmama ragmen yemiyorsa maalesef bagırmaya başlıyorum tabi sonra pişmanlıktan peşinden dolaşıyorum üzdüm mü korktu mu diye ((

selam hanımlar.benim 2 kzım var. Biri 6 yaşında. Diğeri 2 aylık. şu an kıskançlığa dayalı sıkıntılar var tabi ki. Eğer kendimizi çok yorgun, bitkin veyetersiz hissedersek ( ev işi,yemek gibi) ve ya eşe,evde yşayan başka birilerine kızgınsak ,vs.. malesef öfkemizi ufaklıklara bağırarak çıkarıyoruz. Biraz anlayışa ihtiyacımız var. Biraz uzaklaşmaya. Desteğe. . 1 Saat evden uzaklaşsak o bile yeterli olacak. Benim kız 2 yaşlarındayken bağırmış ve hafifçe ellerine vurmuştum . Bana anne bana neden vuydun ben küçüğüm sen büyük demişti.. hiç unutmam..şimdi de ana okuluna gidiyor. Birçok sıkıntımız var. Ve bağırıyorum bazen.çileden çıkartıyor .fakat sorun bizlerde..keyif alarak oynadığımda.öpüp kokladığımda ve onu özlediğimde küçülüyor sorunlar.. daha da yazabilirim.. baktık olmuyor destek alalım a dostlar. Onlar bizim canlarımız..

ne kadar guzel yapmissiniz..bende mutfak dolabinin bi tanesi kirilmayacak kaplarla doldurdum oranin kilidi yok,orayi keyfince acip oynayabiliyor..kitaplari icinde kendine ait 3 cekmecesi var.
evet oglum bahsettiginiz gibi bana inanilmaz bagli,yani kucukken bu kadar degildi.bence en azindan oyun grubuna verme zamani geldi..hadi cok enerjisi var ugras istiyor diye tuvalet egitimine baslayim ufaktan dedim hazir olmadigini farkettim sonrasinda..
sanirim onu bunaltan bi konuda henuz konusamiyor olmasi..bu gidisle de biraz gec konusacak gibi..
sizin iki oglunuz var,ikinci cocuk o kadar zorlamiyor dimi insani? yani sanki ikinci cocuk icin cok beklememek lazim..siz ne dusunuyorsunuz?

Yani ikinci bir çocuk istiyorsanız arayı çok uzatmamak en iyisi. Benim ki planlı değildi ama iyi ki olmuş sonra rahata alışıp yapamayabilirdim.
Tek çocuk hiç bir şeymiş bence ikinci olunca anladım iki çocuk ya da iki erkek çocuk biraz zorlayıcı oluyor ama zor dönemi atlattım diye düşünüyorum. Büyüdükçe aralarında ki bağda kuvvetleniyor bazen bağırdığımda ikisi de birbirini benden koruyor o anlarda iyi ki yapmışım diyorum umarım ömür boyu bağlılıkları bozulmaz.

ben de ikisini birden büyüten bi anneyim, ama bağırmamak elde değil istemiyorum bapırmayı ağlıyorum ama bunun en büyük suçlusu bence babalar, baba ilgisiz oyunsuz sa çocukların gazı gitmiyor bi türlü ben ne yaparsam yapayım babadan beklentileri ayrı, oda maalesef bana merhamet etmez ve çocuklarına sadece dışardan alıp getirdiklerini iyi baba olarak nitelendiren bi baba. kolay kolay dışarı çıkamayız, babanın paranoyaları yüzüngen kendi yaşıtımız ailelerle takılamayız ..vs..vs.. benim dengemi bozduda maalesef hızla çocuklarımın da dengesini bozmaya doğru koşuyor

evet biliyorum o programi..hatirlattiginiz icin tesekkurler uzun zaman oldu bakmayali..
bana hep buyuk cocuklarla olan bolumleri denk geldi.buyuk cocuklara yaptirim uygulayabiliyor da bizim oglan daha cok bebek..
Allah yardımcın olsun öncelikle. İçini ne kadar rahatlatır bilmiyorum ama neredeyse bütün anneler aynı sıkıntıyı çekiyor,özellikle de erkek anneleri O programı uzuuuun süre takip eden biri olarak söylüyorum ben hiç 2,5 yaş altında bir çocuk görmedim o programda. Onun için izlemek pek işe yaramıyor. Ilgisini başka şeylere çek falan fistan onlar het zaman işe yaramıyor ayrıca her zaman da aynı sabır gösterilmiyor. Gece 1den 5e kadar çırım çırım bağıran bir çocuğu uyutup sabah 8de hiç bir şey olmamış gibi kalkıp aynı zibidiliğe devam edip yemek yemeyen, çekmece dolap karıştırması bal olsun pirinç şehriye ne varsa mutfağa seren klozete ne bulduysa dolduran,duvar mobilya bi güzel çizen ısırıp saç çeken istediği olmayınca kendini yerden yere atan vs vs hadi sabret! Ben bağırmıyorum diyen yalanın babasını söyler inanama sakın! Ah biz güzel güzel oynuyoruz,kendi odasında oyuncaklarıyla oynar vs sosyal medyada mutlu mesut fotolar.. Hep hikaye.. Biz kadınlar zaten birbirimizi çatlatmayı severiz ya Neyze... Yapabileceğin en iyi telkin olayı olduğu gibi kabullenmek. İşte bu işe yarıyor. Ayrıca sabrını denemeye başladığını anladığın anda yanından ayrıl göz teması kurma.. Allah sabır versin tatlım

aynen dogru soyluyorsun artik bana milletin koydugu resimlerden gina geldigi icin kapadim face`i..
evet telkin yapiyorum hatta bi tablo yapip astim gun gun kendimi degerlendiriyorum,sorf oraya + puan koycam diye kendimi frenliyorum
icten yorumun icin tesekkur ederim!

benimde 2 oğlum var biri 29 aylık biri 8 aylık. biraz daha büyüyünce karıştırma huyunu bırakıp oyuna yönelicektir oğlunuz merak etmeyin özellikle 2 yaş sonrası.

bende maalesef bağırıyorum 'yapma etme' uyarılarımı hiç dikkate almadığı için sonunda kendimi tutamıyorum ve bağırıyorum çünkü kardeşinin canını yakmak için fırsat kolluyor çoğunlukla. biraz daha büyüdüklerinde biraz daha rahat olur muyuz diye umut ederek bekliyorum

cocuklarınızın yas farkı baya azmış çok zor değil mi benm kızım 29 aylık ben suan bile erken zor olur diyorum siz nasıl başa çıkabildiniz ben 2. cocuktan baya korkar oldumda (

cocuklarınızın yas farkı baya azmış çok zor değil mi benm kızım 29 aylık ben suan bile erken zor olur diyorum siz nasıl başa çıkabildiniz ben 2. cocuktan baya korkar oldumda (

kolay oldu diyemem ne annem ne kayınvalidem var yanımda yardımcı olabilecek kimsem yok, ama bir şekilde dengeyi düzeni kuruyor insan zamanla. büyük daha büyüseydi küçüğe cesaret etmem daha zor olurdu sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…