• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağımlılık şeması

Hadi ya işte ilaçla ilgili böyle bir sorun değil zaten dedi psikolog da... Değişim insanın kendinde başlayacak demek ki o zaman kitabın çözümlerini yapıcam artık. Sorumluluklarını sistematik şeklinde yapın diye. Babam öğretmen de bizle ilgilenmek in çok vakti vardı ama hiç ilgilenmedi... Ananneme de kadın işi gücü çoktu anca öz bakım gerçekleştirdi. Annem de işten gelince sorumluluğu çoktu ilgilenmedi zaten. Bende şimdi kendimle ilgilenmemeye başladım...
Kitap neydi canım? Bana psikolog günlük tutmayı önermişti motive olmak için. Ajandama yapwcak işleri yazıyorum, yanına tik atıyorum hallettikçe. En küçük şeyi bile yaz.

Hadi ya işte ilaçla ilgili böyle bir sorun değil zaten dedi psikolog da... Değişim insanın kendinde başlayacak demek ki o zaman kitabın çözümlerini yapıcam artık. Sorumluluklarını sistematik şeklinde yapın diye. Babam öğretmen de bizle ilgilenmek in çok vakti vardı ama hiç ilgilenmedi... Ananneme de kadın işi gücü çoktu anca öz bakım gerçekleştirdi. Annem de işten gelince sorumluluğu çoktu ilgilenmedi zaten. Bende şimdi kendimle ilgilenmemeye başladım...
Galiba bunun sebebi ihmal edilmek küçükken ihmal edilince kendini yetersiz ihmal edilmesi gereken bir kişi ve hayatı da ihmal edilmesi gereken önemsiz bir hayat gibi algıladım birazda bundan oldu. Hayatımı ciddiye alamadım aldığında dacok zorlandım....

Kitap neydi canım? Bana psikolog günlük tutmayı önermişti motive olmak için. Ajandama yapwcak işleri yazıyorum, yanına tik atıyorum hallettikçe. En küçük şeyi bile yaz.
Hayatı yeniden keşfet...
Günlük tutmak mantıklı bunu da deneyeyim.

Hayatı yeniden keşfet...

Sağ ol canım ben de bakayım kitaba. Evet günlük tutmayı önermişti. Günlük her işini yaz diş fırçalamaktan işte çöpü çıkarmaya kadar. Onları tikledikçe motive olacaksın. Bir de kendine görevler belirle dışarı ile ilgili. Her gün bir iş hallet. 😁 şifa olsun inşallah. Kendimize değer vermediğimiz için bu haldeyiz. Keşke hayatta en önemli kişi kendimiz olduğumuzu beynimize kabul ettirebilsek.

Hayatı yeniden keşfet...

O zaman şimdi temizlik yaparak başlayayım işe
Sağ ol canım ben de bakayım kitaba. Evet günlük tutmayı önermişti. Günlük her işini yaz diş fırçalamaktan işte çöpü çıkarmaya kadar. Onları tikledikçe motive olacaksın. Bir de kendine görevler belirle dışarı ile ilgili. Her gün bir iş hallet. 😁 şifa olsun inşallah. Kendimize değer vermediğimiz için bu haldeyiz. Keşke hayatta en önemli kişi kendimiz olduğumuzu beynimize kabul ettirebilsek.
Çok çok teşekkür ederim dediklerini deneyeceğim psikolog bana bunları demedi bunları öğrendiğim iyi oldu. Kendine değer ver. Başkalarına çok değer veriyorsun kendini ihmal ediyorsun dedi... Temizliği ne zaman yapayım diye bile sordum. İstediğin zaman istediğin şekilde planla dedi... Aynı babamın yaptığını eşimde yapıyor o da bana karşı çok ilgisiz. Sorunumu anlatıyorum takma boşver diyor... Bir şey anlatıyorum umursamıyor.... Artık bıktım sadece kendimle ilgilenmek istiyorum. Meğersem ben çalışmayı sorumluluğum olduğu için değil eşimin ailesine nispet olsun diye girdim. Sürekli baskı yaptıkları için....

Şaşıracaksın ama yemek yapmak alışverişe gitmek. Temizlik yapmak. Gibi işe gitmek gibi şeylerin bir sorumluluk olduğunun bile farkında değilim sadece işe giderken keyifli gittim diğerlerini hep öfleye öfkeye yaptım....

Merhaba arkadaşlar bende psikolog gitmiştim bağımlılık şeması varmış.Yani şöyle fark ettim. Evlendikten sonra eşim işte bende evdeyim çalışmak istedim ama ailemin yanına sık sık gidemem diye çok istemedim başta sonra çalışmaya başladım. İş arayıp yabancı bir şehirde iş görüşmesine gittiğimde bile öz güvensiz im sürekli eşime yada anneme fikir soruyorum bir sorun olduğunda onay alıyorum. Yanımda eşim varken veya ailem varken şunu yapıcam diyorum okey ama sonrası yok. Çocuk düşünelim dedik bu seferde ben yalnız nasıl bakıcam ailem beni yalnız bırakıp gidecek benim bu şehirde kimsem yok bir tane arkadaşım var oda kendi çocuğundan ilgileneceği kimse yok. Bu yalnızlıktan mı oluyor.... Yoksa bağımlıyım bir insana bilemiyorum.
Direk bağımlık şeman var demedi ama cocuklukta yetişkinliğe geçemesişsin dedi ve yaşım 33 millet kariyerini yapar cocukları anaokulu na başlar ama sorumluluk almayla ilgili sorunum var. Örnek bir temizlik yapıcam onu bile kırk saatte ne zaman yapayım diyorum başlıyorum sıkılıyorum yarıda bırakıyorum. Elimde bulaşık yıkıcam aklıma bişi geliyor bulaşığı da yarıda bırakıp eşime iki laf edip sonra işe başlıyorum. Biraz da çenesi düşük biriyim.... Benim gibi olan varmı sorumluluk alıcam ama hep erteliyorum. Bir ütü yapılacak onu da sonra sonra diye diye öteliyorum. Eşimde aman boşver sıkma canın istemiyorsa sonraki gün yap diyor sonra bir daha sonraki gün yap diyor... O da aşırı rahat bende böyle olan var mı. Benimde canla başla yaptığım tek şey ders çalışmak okumak eşimin de öyle çalışmak ama diğer işleri salla gitsin içinden gelerek yapmıyor kimse...
Ne iş yapıyorsunuz? İşiniz sorumluluk verilen bir iş mi?

Sizde dehb var bence. Bu yüzden bir psikiyatriste gidin bir danışın bakalım.

Gittim psikoloğa ama hala zorlanıyorum kendimi resmen zorluyorum. İnsanlardan fikir almamak için direniyorum resmen kolay olmayacağını söyledi psikolog sabır et ve devam et eğer sorumluluk almazsan öz güvenin gelişmez böyle dedi...
Vardır bir hayır. Peki o terapi süreci iyi gelmedi mi. O kdr uzun süre gidip sadece tanı mı aldınız? Psikologunuzu değiştirseniz? Bir de iyi ya da kötü ufak ufak kendi kararlarinizi almaya başlayın derim. Düzenli bir işe girmek begenseniz de begenmeseniz de sizi sorumluluklarinizi alma yönünde tetikliicektir. Ev işlerini de paylaşırsınız eşinizle. Yemekleri planlayın. Bı gün önceden yapın ya da pazardan o hafta için yemeklerinizi planlayıp hazırlığını yapın. Salata malzemelerini yikayip doğrayıp muhafaza edin 1 hafta dayanıyor. Her seferinde yeniden yikamakla doğramakla ugrasmazsiniz

Ev işi yapmak istememek değersizlik şemasi miymiş?
Ben de ev işi sorumluluğunu sevmiyorum. Tek başima da yapmiyorum zaten ya da o gun canim istemiyorsa yapmiyorum.

Tek fark ben devamli birilerine soru sorma geregi duymuyorum ve bulunduğum yerde illa annem olsaydi, tanidik olsaydi diye dusunmuyorum. 🙄

Sizde dehb var bence. Bu yüzden bir psikiyatriste gidin bir danışın bakalım.
Ben lisede okul birincisiyim. Üniversite dokuz eylül iktisat mezunuzuyım şu anda İstanbul üniversitesi cocuk gelişimi 4.sınıfım okulu bitiriyorum yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. Ama yinede birilerine danışma huyumu bırakamadım.
Tek aldığım sorumluluk danışmadıpım kariyer planlarım onun dışında hep bir sorun var.... Değersizlik olayı şöyle aile min sürekli sen beceriksiz sin sen dinlemiyorsun gibi laf etmelerine kaynaklı.. Ki aşırı uslu cocuktum... Öğretmenler den hep en beğenilen öğrenci olarak bahsedildim bugüne kadar...

Vardır bir hayır. Peki o terapi süreci iyi gelmedi mi. O kdr uzun süre gidip sadece tanı mı aldınız? Psikologunuzu değiştirseniz? Bir de iyi ya da kötü ufak ufak kendi kararlarinizi almaya başlayın derim. Düzenli bir işe girmek begenseniz de begenmeseniz de sizi sorumluluklarinizi alma yönünde tetikliicektir. Ev işlerini de paylaşırsınız eşinizle. Yemekleri planlayın. Bı gün önceden yapın ya da pazardan o hafta için yemeklerinizi planlayıp hazırlığını yapın. Salata malzemelerini yikayip doğrayıp muhafaza edin 1 hafta dayanıyor. Her seferinde yeniden yikamakla doğramakla ugrasmazsiniz
Faydası cok oldu da uygulama kısmını zorlanıyorum ama dediklerinizi dikkate alıcam....

Back