bağ bahçe

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
günaydın k.k. :)

ben çok istiyorum bir bahçemiz olsun hafta sonu gidelim ekelim biçelim.. bu fikrimi annemlerle paylaştım ablanla ortaklaşa alın dedi kabul ettim. bulduk bir yer geçen hafta gittik baktık kendi aramızda tamam dedik. ben kredi çektim 10.000 kadar ve dün onaylandı.. amma ve lakin benim canım ailem dün acaba orası güvenilir değil mi, adam bizi kandırmasın demeye başladı, bende sinirlendim bu borcu yapmadan önce niye söylemediniz diye. neyse soruma geleyim mutlaka bilen vardır..

bu adam tarlasını eşit parçalara bölmüş ve satıyor, tapusunu da veriyor ama tapuda tam olarak ada parsel yazmıyor. yani iki gün sonra biri gelip ya burayı sen almışsın ama benim olacak dese itiraz edemeyiz çünkü kimsenin yeri belli değil ama diğer alan insanlar evlerini bile yapmaya başlamışlar..

Allah zor da bırakmasın ama satmak için almıyoruz burayı. dün tapunun müşteri hizmetlerini aradık konuştuğumuz kişi sıkıntı çıkmaz tapuyu alıyorsunuz ama 2 gün sonra satmak isterseniz ve diğer hissedarlardan birisi itiraz ederse zorlanırsınız dedi.

böyle sorun yaşayan var mı? aydınlatın beni rica ediyorum..

Adam size hisse satmış yani, dediğiniz gibi herhangi bir alandan hak iddia edebilirsiniz bu durumda ve evet satarken hisse sahipleri sıkıntı çıkarabilir. Böyle hisseli işlere hiç girmemek lazım. Yoksa eşimle ben de çok istiyoru ufak bi alan, ama bize yetecek tapusunu alabileceğimi bir arazi bulamadık henüz. Hep hisseli var...

Karisik bi is bence alma. Belki satmak zorunda kalacaksiniz belki hesapta olmayan isler olacak.. Tapu ilserini sonradan halletmek cok zor oluyor biraz daha arastirin bence baska bi uer alin. Parada bankada dursun

herkes aldıktan sonra toplanıp konuşulsa kadastro gelse, daha yeni olduğu için kimse sorun çıkarmaz, kadastro yerleri kendi üstümüze veremez mi?

Parselin tamamında ifraz yapılabiliyormu, satmak istemeniz yada satabilmeniz yetmez, o parsele geçit hakkı, ifraz koşulları, elektrik su durumu önemli. Bence almayın, adam sizi kazıklamaya uğrasıyor

herkes aldıktan sonra toplanıp konuşulsa kadastro gelse, daha yeni olduğu için kimse sorun çıkarmaz, kadastro yerleri kendi üstümüze veremez mi?

Kadastro talep ile iş yapmaz

Tarım arazisi ise belirli büyüklük altına bölünmez

Bunları araştırın

Para da bankada iptal edersen iptal olur

Bu arada tapu tek olsa bile ablanla ortak olacak o işe de girme

Hisseli arsadan uzak durun derim. Yine de biz öylesine ekip bicecegiz derseniz bilemem. Ortaklardan biri gelip buraya siz ekmissiniz ben istemiyorum ekmenizi belki ben ekecegim derse birşey demeye hakkınız olmaz. Daha da ayrıntısı varsa bilemiyorum. Biz alacaktik vazgeçtik. Uzak biryerden olsun ama tek tapu olsun. 250-300 metrekare yeter size ekim için. Zaten imarlı yer olmazsa çok pahalı olamaz. Ekip biçmeye yeter. Kafanız da rahat olur.

dün ailemin söyledikleri, bugün siz ve iş yerimde ki abilerin söyledikleri doğrultusunda vazgeçtik.. abim çok sevinmiş içim hiç rahat değildi demiş eşime... ben üzüldüm çok heveslenmiştim

Çok sıkıntı.
Yarın diğer hissedarlar kalkıp aslında burası benim şurası senin diyebilir. Yasal olarak gördüğünüz kısmın size ait olması gibi bir durum yok.
Bu yüzden hisseli tapuda ekip biçenler başkasının konabileceği ihtimalinden dolayı -emeği gitmesin diye- bağ yapmaz ağaç dikmez.
Ya daha büyük bir tarla alın durum yoksa ille de yapacağım diyorsanız kiralama yoluna gidin.

Krediden cayma hakkı var 15 gün, geçmediyse cayabilirsiniz. Ya da en kötüsü krediyi kapatırsınız çok az bir faiz ödemiş olursunuz.
Hisseli tapu almayın derler hep; ki siz de ortak alıyorsunuz..

ben çok istiyorum bir bahçemiz olsun hafta sonu gidelim ekelim biçelim.. bu fikrimi annemlerle paylaştım ablanla ortaklaşa alın dedi kabul ettim. bulduk bir yer geçen hafta gittik baktık kendi aramızda tamam dedik. ben kredi çektim 10.000 kadar ve dün onaylandı.. amma ve lakin benim canım ailem dün acaba orası güvenilir değil mi, adam bizi kandırmasın demeye başladı, bende sinirlendim bu borcu yapmadan önce niye söylemediniz diye. neyse soruma geleyim mutlaka bilen vardır..

bu adam tarlasını eşit parçalara bölmüş ve satıyor, tapusunu da veriyor ama tapuda tam olarak ada parsel yazmıyor. yani iki gün sonra biri gelip ya burayı sen almışsın ama benim olacak dese itiraz edemeyiz çünkü kimsenin yeri belli değil ama diğer alan insanlar evlerini bile yapmaya başlamışlar..

Allah zor da bırakmasın ama satmak için almıyoruz burayı. dün tapunun müşteri hizmetlerini aradık konuştuğumuz kişi sıkıntı çıkmaz tapuyu alıyorsunuz ama 2 gün sonra satmak isterseniz ve diğer hissedarlardan birisi itiraz ederse zorlanırsınız dedi.

Almayin,alsaniz bile siz orayi guzel bir alana cevirseniz diger kisilerde pay sahibi olur ve hak isterler,ayrica elektrigi suyu bunlarda sorun olur.

İfrazli değil belli ki. Çok çok uğraştırıcı bir iş bu. Bizim oralarda öyle arazi hep aile içinde satılır alınır. Bir durum olursa rahat çözülsün diye. Bir bina yapacaksınız bir şey olacak diyelim ki ortaklar arıza çıkarır. Hem abla da olsa ortak araziye girmeyin. Dedem bizle amcamlara arazi vermişti. Sonra halamlar da ortak olmak istedi çok karıştı ortalık. Şimdi küsler gerekmedikce konuşmuyorlar. Bu dava çok çok başka halalarin da hakkı var demeyin hiç şimdi :)

Krediden cayma hakkı var 15 gün, geçmediyse cayabilirsiniz. Ya da en kötüsü krediyi kapatırsınız çok az bir faiz ödemiş olursunuz.
Hisseli tapu almayın derler hep; ki siz de ortak alıyorsunuz..

krediyi tutmayı düşünüyorum hesabımda, en azından bir yere borcum olur da parayı car cur etmem. yoksa diğer türlü kenara hiç para atamıyorum

şimdi ben kısa zaman önce böyle bir sıkıntı yaşadım.
hisseli bir arsa almıştık alırken sorun yoktu. satmak istedik kendi hissemizi satarken hisseli olduğu ve tarla statüsünde olduğu için (imarsız arsalar böyle oluyor imar geçse parseli belli olur, seninki de belli ki imarsız) satamadık. en son diğer hissedar aldı bizim hissemizi. başkasına satamadık yani.

imarsız arsalarda şu yapılabiliyor bazı şirketler var devlet onaylı bunlara ücretini veriyorsun senin tapuna göre parselini belirliyor tapuda da onaylatıyorsun. bir tanıdığımız yaptı bunu.. bunu bir araştır derim.

Merhaba adam arsasını parsel parsel değil pay hesabı satıyor anladığım kadarıyla. Herkes evini yapıyorsa o konuda sıkıntı yaşamazsınız belki. Sonradan satmaya kalkışırsanız da yalnızca diğer pay sahipleri öncelikli olarak almak isteyebilir yani canınızın istediğine satmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz

Back
X