Bademciklerde 6 aydır geçmeyen şişlik, beyaz lekeler, yutkunma zorluğu

mercanhnm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2017
273
81
Merhabalar,

Eylül ayında bademciklerimdeki beyaz lekelerden dolayı doktora(sağlık ocağı) gittim. Tonsillit dedi antibiyotik verdi. Bitirdim geçmedi. Tekrar gittim tekrar antibiyotik verdi. Geçti sayılır. Ama içim rahat etmedi çünkü boğazdaki rahatsızlık hissi devam etti.

Sonra KBB doktoruna gittim. Boğaz sürüntüsü yaptı, bademciklere baktı. Sürüntüden bişey çıkmadı. Bağışıklık güçlendirici takviye verdi gönderdi.
Ama o günden beri bademciğimdeki (özellikle tek taraflı) şişlik geçmedi. Hep şiş özellikle bi tarafı. Yutkunurken zorlanma hissi ve geniz akıntım var. Özellikle bugün bademcikler yine şiş. Çene altından elle lenflerimi kontrol ettiğimde top gibi elime geliyorlar.
Aylardır geçmiyor sebebini anlayamadım. Fikri olan var mı

Aynı hastalık bende de var iltihaplı kronik bademcik özellikle yutkunma ve şişliği 1 senedir var pandemi yüzünden aldıramıyorum da

Aynı hastalık bende de var iltihaplı kronik bademcik özellikle yutkunma ve şişliği 1 senedir var pandemi yüzünden aldıramıyorum da
Şişlik de var mı ? Benim özellikle bi bademcik diğerine göre hep şiş ve yüzeyi resmen ayın yüzeyi gibi hahaha gülüyorum ama çok kötü... yutkunmak zaten hep azap sanki hergün gribim lenflerimi de hissediyorum boynumdan bastırınca. Sizde durumlar nasıl doktora göründünüz mü çok geçmiş olsun

Canım şişlik olmaz mı hiç sol bademciğim 1 yıldır şiş yutkunmada zorluk doktor tabiki baktı iltihaplı kronik bademcik dedi alınacak ama pandemi yüzünden erteliyorum ilaç olarak penisilin veriyorlar bana

Benim de sag bogaz altimda şişlik var,ondan once uzun muddet aynı tarafta ic bogazda yara gibi bisey vardi zor gecti.takipteyim

Belirtiler çok tanıdık.
En kısa zamanda özel bir hastaneye gidin.
Beta virüsü belirtileri.
Devlet hastaneleri genelde bunu anlamıyor.
Antibiyotikler etki etmiyor.

Şişlik sabit şu an sadece ağrı ve ateş yok zaten ağrı başlayıp ateşimde çıkınca kış boyunca ayda bir acilee

Belirtiler çok tanıdık.
En kısa zamanda özel bir hastaneye gidin.
Beta virüsü belirtileri.
Devlet hastaneleri genelde bunu anlamıyor.
Antibiyotikler etki etmiyor.
Öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun :)
Ben KBB ye gittim boğaz sürüntüsü de yapıldı ama. Beta virüsü çıkmadı alfa çıkmıştı sanırım.. cevabınız için çoook teşekkür :)

Teşekkür ediyorum arkadaşım.
Sen yine bir göster. Ciddi bir hastalık değil ama yakınımda çıktı. Aptal devlet hastaneleri anlamadığı için aylarca sıkıntı çekti.
Eğer tedavisi olmasaydı ileriki yaşlarda kalp rahatsızlığına sebep oluyordu. Çok geçmiş olsun

Benim de sag bogaz altimda şişlik var,ondan once uzun muddet aynı tarafta ic bogazda yara gibi bisey vardi zor gecti.takipteyim
Merhaba bende de bir haftadır boğazda kabarciklar ve beyaz bişey var doktor faranjit olmusun dedi sprey verdi ama yutkunurken dolgunluk hissi daha gitmedi.cok sinir bozucu bı durum boğaz inizdaki yara nasıl gecti

Merhaba bende de bir haftadır boğazda kabarciklar ve beyaz bişey var doktor faranjit olmusun dedi sprey verdi ama yutkunurken dolgunluk hissi daha gitmedi.cok sinir bozucu bı durum boğaz inizdaki yara nasıl gecti
benim kendiliğinden gitti,ama bazen hala var gibi hissediyorum,bogazimdaki yumru hissi ara ara geliyor.Sanki nefes alamiyorum gibi,korkudan doktora da gitmiyorum

Merhabalar şuan aynı durumdayım biri hep büyük eskiden de böylemiydi dikkat mı etmedim bilmiyorum, sizin nasıl?bazen takılma hissi
De oluyor tek bademcikte

Merhaba lütfen nasıl geçti bilgi verebilir misiniz bende aynı durumdayım psikolojim bozuldu nolur cevap verebilirseniz 10 tane iğne yazıldı yine geçmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…