- 12 Kasım 2020
- 34
- 31
- 3
- 34
- Konu Sahibi summersummer
-
Ben kullanmıyorum. Dişhekimiyim ben. Tel tedavisi gören bazı hastalarım alıyor. Konforlu birsey. Ona isterseniz gargara koyup kullanabiliyorsunuz da
Bögeyi daha tazyikli yıkamanızı sağlıyor. Size faydalı olabilir (olan tası cıkarma belki ama yeni tas olusumunu azaltabilir)
Kendin temizleyebilirsin.
Telefonun fenerini aç ağzına tut, cımbızın arka tarafıyla kıkançlı yeri değil tuttuğumuz yeri. O tarafla bastırıyorum sağ sol yanlara, dişlerin bittigi yerden geride sağ sol bastır çıkıyorlar zaten.
Bende yok bu problem ama ara ara yaparım bazen küçük çıkar.
Les gibi de kokar.
Kekik suyu yada tuzlu su ile gargara yapabilirsin.
Oral b tr deki en bilineni.Çok teşekkürler,Oral B cıkıyor internette onu oneriyor musunuz ya da baska bir oneriniz var mıdır?
Zamanla parmaklarinla yaparsin bile ama kulak cubuguyla dene. Gördüğün yerin üstüne degil hemen dibindeki şişkin başka bi yere bastir. O baski öbür tarafta var olan şeyin bütün bi sekilde cikmasini sagliyor. Diyelim bölündü dilini damagina yapistirip bademciklerini vakumlarsan agzinin icinde tarif etmesi zor bu hareketi ama o hareketle bile çıkıyor kalanlar yerinden oynadigi icin.Cok tesekkürler deneyeceğim,evet gerçekten kimisinde belki daha ciddi bir sekilde vardır ama bence de herkeste vardır.Ben de araştırdıkca yeni öğrendim hic haberim yoktu
Canım boğazda değiller o yanlardaki delik içinde oluyor. Yedigimiz içtiğim şeyler işte oraya gire gire zamanla tascik oluyor koku oluyor.Siyah nokta sıkmak icin bir alet almıştım,hic kullanmadım.Sağ ve solda görünen minnacık vardı bu aletle hemen çıktı ancak minicikti.Asıl görünmeyen ve boğazda yani yutkunduğumuz yerlerde olduğunu dusunuyorum onları nasıl cıkaracagım acaba? Cunku fener tutsam bile görünmüyor malesef
Bak canım ben ara ara yaparım.merak ettim bakıcam.
Canım boğazda değiller o yanlardaki delik içinde oluyor. Yedigimiz içtiğim şeyler işte oraya gire gire zamanla tascik oluyor koku oluyor.
Sen şimdi onları yerinden oynattın ya çıkarlar eğer içeride varsa.
Ben bı kere yaptım çıkmadı sonra bişey hissettim ağzımda yerinden oynamış ya çıkmisti.
Ara ara yap.
Doktorunda yaptığı aynı şey.
Dilini de fircala oh mis gibi koku koku kalmaz.
Youtube’da videoları var çıkarıyorlar onları hatta bir ara trend olmuştu tonsil stone diye aratırsanız çıkar. Bence bunlarla uğraşmayın hiç daha önce tecrübesi olan bi kbb’ci bulup çıkarttırın onu. Belki o doktorun çok tecrübesi yoktur ondan öyle demiştir. Şunu merak ediyorum ilk hangi belirtileriniz oldu? Bademcik taşı olduğunu nasıl anladılar? Çünkü videolarda oraya gömülü bastırınca görünüyorKızlar selam,ben bu bademcik taşlarından bıktım.Kbbye gittim bademcik taşın ciddi değil dedi.Herkeste olur dedi,takmadı.Ama ben boğazımdaki takılma hissinden ve ağız kokusu yapmasından bıktım.Cidden derdim var anlayacağınız.Süt ürünleri tüketmiyorum 1 haftaya yakın süredir,hem de hiç diyebilirim.
Gargara yapıyorum tuzlu su ile,yatmadan once 30 sn kadar boğaza.
Bunun harici önereceğiniz gargara olur ilaç olur başka çözüm olur var mı? Aynadan fener tutarak baktığımda görünmüyor,zannediyorum boğaza doğru görünmeyen yerlerde.Gerçekten fayda gördüğünüz çözüm varsa yapmaya hazırım.
Youtube’da videoları var çıkarıyorlar onları hatta bir ara trend olmuştu tonsil stone diye aratırsanız çıkar. Bence bunlarla uğraşmayın hiç daha önce tecrübesi olan bi kbb’ci bulup çıkarttırın onu. Belki o doktorun çok tecrübesi yoktur ondan öyle demiştir. Şunu merak ediyorum ilk hangi belirtileriniz oldu? Bademcik taşı olduğunu nasıl anladılar? Çünkü videolarda oraya gömülü bastırınca görünüyor
Canım sakin elini tırnağını herhangi bir aleti değdirme enfeksiyon kapıyor. Neredeyse kendimi bildim bileli var bu meret. Pedadondik ortodontik tedavi ve tel tedavisi gördüm o sırada çoğaldı zaten. Bir de öğretmen hastalığı faranjit eklenince daha da bir azdı. Ağzını normal suyla gargara yap ağız duşu olsa tabi çok daha iyi. Ama boğazında saf suyu gezdir girrr girrr yaparak onlar oynuyor düşüyor kendiliğinden. Düşünce taşlar bundan sıkıyorum çok iyi geliyor resmen ferahladigimi hissediyorum. Sabah ağız kokum olmuyor.
Sizi rahatsız ediyorsa her türlü ciddidir bana kalırsa. Açıklama için teşekkürler ben de bende var mı diye merak ediyordum da ondan merak ettim.Merhaba,aslında doktorun yorumları cok cok iyidi ve baya deneyimli bir doktordu ancak ona göre ciddi boyutta değildi.Ben anladım zaten,yani herhangi bir teshis de konmadı.Ağız kokusu yapıyordu ve de boğazda hep bir takılma hissi.Yıllarca ne oldugunu anlamamıştım,ağız kokusu nedenlerini araştırırken fark ettim.Bademcik taşı diye arattıkça tüm belirtilerinin uydugunu gördüm ve de gerçekten bu taşlardan da çıktı.En belirgin kısmı ağız kokusu diyebilirim.Eğer aşırı varsa boğaz ağrısı yapıyormuş ama bende ağrı ve öksürük yok
EvetÇok teşekkürler,reçetesiz satılıyor mu acaba
Taşlar oluşunca dilin arkasina dokunmaya basliyor konusurken yutkunurken hatta oylece dururken bile varligini hissedebiliosunuz bi defa farkindaligi olustuysa sizde. Benim 2-3 ayda bir oluyor. Gittigim bi doktor kasik dolusu çıkaran oluyormuş bi kac günde bir öyle demisti.
Olabilir tam oraya mi tutuyosunuz suyu? Hic cikardiginiz oldu mu böyle kati peynir gibi bi yapi basinca eziliyor ve parcalandigi an cok kötü kokuyor soylerken bile bi tuhaf oluorum öf. Bademcigin en altindakiler zaten cikinca yukari zor gelir mecbur yutulur. Suyu yukardan tutunca direkt mideye gider belki.Aynen dediğiniz gibi,bu dilin arkasındakiler sorun zaten.Birkaç günde bir cok sıkıntı,simdi ağız dusu aldım,acaba faydası olur mu ne dersiniz? Kullanınca yorumlarımı soylerim,umarım fayda sağlar.Cunku cıkarmayı beceremiyor gibiyim
Olabilir tam oraya mi tutuyosunuz suyu? Hic cikardiginiz oldu mu böyle kati peynir gibi bi yapi basinca eziliyor ve parcalandigi an cok kötü kokuyor soylerken bile bi tuhaf oluorum öf. Bademcigin en altindakiler zaten cikinca yukari zor gelir mecbur yutulur. Suyu yukardan tutunca direkt mideye gider belki.
Bak canım ben ara ara yaparım.
Nisa bademciklerini de ev temizliğin gibi derin yapmışsınben baktım baktım baktım benım bademcıkler nerde bulamadımşişkınlık beyazlık belırtı falan bırsey yok elledım fıs fırcası soktum kulak pamugu soktum bılumum ne varsa soktum bırsey cıkmıyor
olsa cıkardı degıl mı bu kadar ugraşa ben bademcık tası olsam cıkardım atardım kendımı dısarı cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?