Bacamdaki Kist :( :'(

öncelikle çok geçmiş olsun..
büyük ihtimalle yağ kitlesidir, benim erkek arkadaşımda ve de babasında da var..
ırsi bir durum galiba..

tomografi hakkında da seni ne kadar korkutmuşlar..
abartmışlar,inan hiç de öyle bir şey değil..

ya benım kapalı alan korkum var bırde mezar atbut gıbı ve matkap selerı gelıyo flan denılınce asırı kokuyorum sımdı gıdemıyorum kendımı sakınlestrmedende gıdemem kesın ve bu hafta tomografı cekılmıs olmam gerekıyodu ama hala cektrmedım bacagımdanb cekılecgım kafmada ıcerısne gırermı acaba ve uzerımde gıysı olacakmı metal bırsey olmadan gıysım olacakmı ?

hayır canım ekstremite çekımlerinde kafan içerde olmaz sadece bacağın girer okadar
nmesela beyin toraks abdomen çekımlerinde vucudun girer ama tomografide oyle tamamen girmiyorsun çünkü cihaz zaten yarım mr gibi değil

hiç korkma ben senede bi kere çektiriyorum dizimi eşyalarınla giriyosun metal eşyalar çıkıo sadece ses kötü ama dayanılmıcak bi ses değil sadece bac ağın giriyo zaten inşallah sonuçların ii çıkar bence bir an önce çektir

bayanlar tomografıden once bır baska dokro daha gorundum guvendıgmız aıle doktormuz derler ya ona gıttım baktı bacagıma dedıkı tomografılık bısey yok dedı bugun ultrasonla bakacak sadece amelıyat yapılması sart dedı orda 4 5 cm capında kıtle var dedı ama bacagında sı kalmasın yazık dedı 6 ay sonra yıne bakarıs dedı eger buyume olmussa operasyon yaparız mecburı dedı ama bu sekıl kalırsa gerek yok almammza dedı bakalım bugun ultrasona gırıcem tomografı yapılmıcak yanı hbarlerı yazıcam fıstıklar ılgılerınız ıcın cok teseekur ederımmm optum bebıslerr

zaten yumusak dokuya ussg ıle bakılır doktorun istemiş diye birsey demedim ben ama n.ş da usg ile yüzeyel yumuşak doku usgsi yapılır.ondanda korkmazsın zaten bacağına jel dokulüp prob ile bakılacak
geçmiş olsun

slm bayanlar dun ultrasonla baktı dr lar ve anlmadım doktr dılınce bısey soledıler ve bunun bacakda olusmasdı cok ılgınc deıler ultrason sonucumu hemen doktra gotrdum ve drumda aynı seyı soledı hemn kan sayımı ıstedı yaptrdık kanımda az orandada lsa ılhıtah oldugunu soledı ve bu ıltıhap neye baglı olgunu anlmak ııcn arastrmamıs lazım dedı haftaya salı yıne gıdecegım rendavum var doktra :S nedır bu yaa neden benı buluyooo senağlama

benımde bacagımda bırkaç yıldır sert bır şişlik var önceden nohut kadar dı zor bellı oluyordu ama şimdi nerdeyse ceviz kadar bende dktora gıtmeye korkuyordum ama artık gıdecem çünkü bırkaç gun öncede diğer bacagımda nohut kadar bır sertliğe rastladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…