merhaba arkadaşlar geç oldu ama kusura bakmayın lütfen babamın sağlık sorunları sebebiyle uzun süredir yazamadım.
Öncelikle ben 2 ay kadar bir zaman dilimini kesintisiz günde en az 3saat takarak geçirdim. Uyuşmalar, sızlamalar çok normal. Pantolonlarımda düzelme oldu. Ben kendimi anlayabilmek adına mezüre ile açıklığın milimetrik olarak ölçümünü yapıyordum. Kapanma da milimetrik oldu ama sizlerde takdir edersiniz ki yaşlarımız hele de 20yi devirdiyse kemik yapısını değiştirmek güçleşiyor haliyle. Uzun soluklu bir süreç olacağı kesin. Zaten klavuzunda bile 3ile 6ay arasında ancak etki gösterir diyor, varın gerisini siz düşünün.
=dmltnl; vaktin varsa ve azimliysen devam et derim. Çünkü zaten bu kemik yapısına hiç bir müdahale olmazsa belki sende de vardır uzun süre ayakta kalmakta ya da yürümekten sonra dizlerinde müthiş bir ağrı olur. Bunun sebebi de bacaklar çarpık olduğundan dizde olması gereken kemik aralığının tek bir tarafta olmaması ve kemiklerin zaman içinde birbirine değmesidir. Yani bu şu demek kemikleri düzeltemezsek çok ileri ki yaşlarda zaten ameliyat olmak durumunda kalacağız. Bunları kendi kafamdan değil bir kaç doktorun tezinde okuduğum için bilgiyi veriyorum.
=toranj; diz kemiklerinin acıması normal çünkü uzun süre sıkı bir şekilde birbirine değerek kalıyor.
=asya; ben 3'lüsünn daha etkili olacağını düşündüğümden (çünkü tuttuğu alan fazlalaşıyor) 3'lü kullanıyorum. Ben 3lü derim ama karar senindir arkadaşım.
Sorularınıza yeterli cevap verebildim mi bilmiyorum arkadaşlar ancak sorunuz olursa yine cevap vermeye çalışırım.