Bacaklarda Varis Oluşmadan Önlemini Almak !

kivilcim

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2007
2.390
19
kızlar benim bacaklarımda hiç varis yoktu fakat bu aralar çok azda olsa sanki oluşmaya başlamışlar gibi geldi..çok belli olmuyorlar fakat ben küçük küçük farkettim ve çoğalmasından korkuyorum..daha fazla ilerlemeden ne yapabilirim...nasıl önlem alabilrim...bildiğiniz yöntemler varmı ?

mümkünse ayakta uzun süre kalmamak gerekiyor. birde banyoda sırasıyla sıcak su-soğuk su uygulaması...uygulama pratikte şöyle yapılabilir, normal ılık suyla duşumuzu aldıktan sonra,soğuk suyu açıp 10-15 dakika bacaklarımıza kasıklardan itibaren uyguluyoruz..bu bana dr tavsiyesi

Canim Birde Akşam Yatarken önce Ayaklarinin Altina Bi Yastik Koyarak Biraz Yukarda Kalmasini Sağla..oda şişlikleri önlüyor Yorgunluğu Gideriyor..varisede Iyi Geliyor..bide Yürüyüş Tabi

Varis oluşumu tam olarak bilinmemekte, ancak daha çok genetik, cinsiyet, yaşlılık gibi ne yazık ki kontrolümüzde olmayan nedenler üzerinde durulmaktadır.
Yine de istatistiksel olarak varis oluşumunu tetikleyen durumlar saptanmıştır:

Cinsiyet: Eğer kadınsanız bir erkeğe oranla 4 kat fazla risktesiniz demektir. Bunun nedeni de hormonal etkenlerdir (hamilelik, menopoz, doğum kontrol hapı, hormonal tedavi gibi). Ancak genel anlamda kadın-erkek, genç-yaşlı, aktif-pasif herkes bu problemle karşılaşabilir.

Hamilelik:
Birden fazla doğum yapmış kadınlarda 3-4 kat daha fazla görülür. Anne karnında büyüyen bebeğin baskısı ve hormonlardan dolayı damar düz kaslarındaki gevşeklik bacakta kan göllenmesine ve toplar damar yüksek tansiyonuna neden olabilir.

Genetik: Varisli hastaların birincil derecede akrabalarında görülme risk oranı % 70�dir.

Yaşlılık: Varis genç insanlarda da sıkça görülmesine rağmen yaşlılıkta oluşum riski artmaktadır.

Yaşam Tarzı ve Şişmanlık:Yaşam tarzı problemin ağırlaşmasına neden olabilir. Obezite ve hareketsizlik ya da fazla ayakta kalma veya bacaklarda bir travma geçirmiş olmak da varislerin oluşmasına sebep olabilir.

Ayrıca bazı araştırmalar doğu mutfağının da (rafine ürünler, şeker ve yağ olarak zengin olması nedeniyle) varisi tetiklediğini göstermiştir.

ooooooooooooffffffff offffffffffff herşey iyi hoşta şu varisler beni deli edecek!

mesleğimin daha ilk yılında buldular beni yoğun tempoya dayanamadı bacaklarım.kılcal damar varisleri oluşmaya başladı:KK43:

ya tırstım şimdi benim annemde var ilerde bendede olablirmi ya:KK43:

arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim:bacaklarımda kılcal varis var benimde etek giyemiyorum ne yapmam gerek.bilen varsa yazsın .lazerden başka tedavi yokmu?bilen birisi varsa ne olur yazsın teşekkürler

ibrahim saraçoğlunun yalancısıyım:

atkestanesi yağıyla ovun bacaklarınızı.

arkadaşlar öncelikle çok önemli bir konuya deginmişiniz tşkler hepinizede bu konudan hepimiz müzdaribiz aynı sorunlar bendede var birde beyaz olunca çok daha kötü oluyor. ama bunun sadece önlemini alabiliriz gibi geliyor bana ..genetik oluşunada inanıyorum annemdede var aynı sorun saglıklı günler dilerim

X