Bacağım Kırıldı!!

İnşallah ameliyatsız atlatırsınız.
...
Yumurtanın kabuğunda da oldukça yüksek oranda kalsiyum var. Kemik erimesine karşı rondodan geçirilerek tüketilmesi tavsiye edilir.
Bu da şu demek: besinlerle birlikte alınan kalsiyuma göre sindirim ve emilimi çok daha fazladır.
Yumurta kabuğu,kalsiyumun yanı sıra magnezyum, manganez, demir, bakır, bor, kükürt, molibden, silikon, çinko ve bunun gibi pek çok faydalı besin ögesini ihtiva ederek, kemik yoğunluğu artışı konusunda muazzam katkılar sağlar. bilhassa kadınlarda osteoporoz riskini azaltmada çok etkili sonuçlar sağladığı bilinen bir gerçek.
Yumurta kabuğunu da deneyin .
Insallah cok sagolun aslinda kopegimin veterineri 2 haftada bir kopegime vermemi tavsiye etmisti simdi bana da kismet oldu :KK70:

Kemik suyu çorbası için her gün. Birebir. Çok geçmiş olsun.

Canım geçmiş olsun yıllar önce ablamda motorsan düşmüştü onunda aynı yerden kırılmıştı.ama alçıya almamışlardı hiç kımıldamadan hastanede yattı bi süre.ameliyat gerekmemişti ona sadece kımıldamayacak ayağa kalkmayacak demişlerdi.taburcu olunca evdede yattı uzun süre wc bile kalkmıyodu yani.sonra bikaç aya toparladı.kemik suyuna devam et gerçekten faydalı.bende motora biniyorum her bindiğimdede aklıma geliyo.Allahım hepimizi korusun :dua:

İlikli kemiği en az 4 saat kaynatın,suyunu yemeklerde çorbalarda bol bol kullanın. 70 küsür yaşındaki kadını öyle ayaklandırdık:) aylardır iyileşmeyen kırığı bir ayda iyileşti.

Bol kemik suyu paça çorbası için.Süt için.Karbonhidratı azaltıp kemiğin iyileşmesine yönelik şeyler yiyip için

Benim eklem kemiğim çatlamıştı bacağımda sırtımdan aşağı alçıya almışlar ki benim yaşım küçüktü kolay kaynayabilirdi.
Ama ben ayağa kalktım alçıyla ip bile atladım.
Alçı bacağımda parçalanmış ve kemik tam kaynamamış.
Kısacası canım dikkatli bakıldığı zmaan sağ ayağımı yamuk atıyorum:silah:

Arkadaşlar merhaba 5 gün önce motor kazası geçirdim ve tibia (kaval) kemiğim kırıldı kalçamdan aşağıya bacağım boydan boya alçıya alındı 5 gün sonra kontrole gidicem kemiğimin kaynamasında gelişim olmamışsa ameliyat olucakmışım. En az 3 ay alçıda kalıcağını söyledi doktor ayağa kalkmam zaten yasak. Aranızda başına gelen var mı bu süreci nasıl geçirdiniz çevremde hiç başına gelen yok merak ediyorum.
Cok gecmis olsun. Bol bol kelle paca ilik ve kemik sulu corba icin. Kemiklere birebir.

Çok geçmiş olsun yaa vallahi çok üzüldüm.Evet başımdan şu şekilde geçti annem trafik kazası geçirdi kaval kemiği kırıldı ama seninki ona rağmen iyiymiş annemin alçıya bile alamadılar çok yukarıdan kırılmıştı.Şükretmelisin alçı sayesinde çok daha hızlı iyileşecek.Süreç ilk başlarda çok zordu(ilk 2 hafta) ama sonradan eğlenceli hale getirdik diyebilirim.Mesela sürekli iyileşceksin az kaldı falan deyip espriler yapıyorduk derken Allah'a şükür 2.5-3 ay sonra yürümeye başladı şimdi ise tam 6 ay geçti ve annem sapasağlam.Tek tavsiyem hiç dert etme herkesin başına gelebilir ya daha kötüsü olsaydı? diye düşün çokkkk geçmiş olsun.

Eşimde motor kazası geçirdi 1. felç olmanın kıyısınsan döndü. 8ay korse kullandı beli için ayağa kalkamıyordu. 2. kazada el üzerindeki kemikleri kırıldı oda iyileşti sadece parmağının biri tam kapanmıyor. Sans mı diyeyım ne dıyeyım hiç birlikteyken kaza yapmadı. Eklem kırığı olmadıgı için çok korkulacak birşey yok bence bilemem tabi ama.
Motosiklete binerken ekipman giyin giyin giyin. Eminim sağlam bir motosiklet çizmesi ve mafsallı dizlik olsaydı yüksek ihtimalle bu durumda olmayacaktınız.

Canım geçmiş olsun yıllar önce ablamda motorsan düşmüştü onunda aynı yerden kırılmıştı.ama alçıya almamışlardı hiç kımıldamadan hastanede yattı bi süre.ameliyat gerekmemişti ona sadece kımıldamayacak ayağa kalkmayacak demişlerdi.taburcu olunca evdede yattı uzun süre wc bile kalkmıyodu yani.sonra bikaç aya toparladı.kemik suyuna devam et gerçekten faydalı.bende motora biniyorum her bindiğimdede aklıma geliyo.Allahım hepimizi korusun :dua:
Benim bindigim vespaydi bakildigi uzere cok hiz yapan motor sinifinda degil ama biz ne kadar dikkatli olsakta diger suruculer oyle degiller maalesef. Scooter da olsa tum motor ekipmanlarini kullanmakta fayda var

Eşimde motor kazası geçirdi 1. felç olmanın kıyısınsan döndü. 8ay korse kullandı beli için ayağa kalkamıyordu. 2. kazada el üzerindeki kemikleri kırıldı oda iyileşti sadece parmağının biri tam kapanmıyor. Sans mı diyeyım ne dıyeyım hiç birlikteyken kaza yapmadı. Eklem kırığı olmadıgı için çok korkulacak birşey yok bence bilemem tabi ama.
Motosiklete binerken ekipman giyin giyin giyin. Eminim sağlam bir motosiklet çizmesi ve mafsallı dizlik olsaydı yüksek ihtimalle bu durumda olmayacaktınız.
Cok gecmis olsun, olucagi varmis diyorum artik ben cok haklisiniz ekipmanlarim tam olsaydi eger sadece ufak siyriklarla atlatabilirdikte. Ama karsi araba hem kirmizida gecip hemde ters yone girince artik olucagi varmis diyip kendimizi avutuyoruz

Cok gecmis olsun, olucagi varmis diyorum artik ben cok haklisiniz ekipmanlarim tam olsaydi eger sadece ufak siyriklarla atlatabilirdikte. Ama karsi araba hem kirmizida gecip hemde ters yone girince artik olucagi varmis diyip kendimizi avutuyoruz

Teşekkürler. Haklı ve ölü olmak diye birşey var. :KK70: O yüzden haklılık, haksızlık hiç önemli değil bedelini çok daha ağır öderiz. Bazen, "evet olacağı varmış" diyoruz, çünkü kaza olayı sadece senin elinde olan bişey değil, diğer sürücüler buna sebeb olabiliyor ve yapacak bişeyın kalmayabiliyor. İşte orada ekipmana güveniyoruz. Lütfen tam ekipman binin artık, tabi iyileşince binmek isterseniz :KK70: Çok geçmiş olsun.

cok gecmis olsun..
kayak yaparken kaza sonucu sol bacak kaval kemigimi iki yerinden kirmistim. dr ameliyat falan demişti babam cok kosturdu o zamanlar.. sinikciya gittik yerine oturttu ve boydan boya alciya aldi.

cok duzenli beslendim tavuk ve eti cok yerdim beslenmenize cok agirlik verin ki hizli kaynasin.

Geçer güzelim kaval kemigi sıkıntıli olmus tabi ama iyi ki patella falan da kirilmadi diz kapagin yani. Benim vucudumda bi cok yer kirildi. Kol, ayak bilegi, ayak parmakları, kuyruk sokumum, burnum... En işe yarayan sey bol kalsiyum. Kemik suyu falan asparagas biraz bosuna ugrasma o halde kemigin suyunu hazirlayim falan diye. Ayran ic bol bol. Ben de en son motor egzozuyla bacagimi yaktım iyi ki o olmamis bak devrilince 6 ay oldu hala iyilesmedi yaram. Gencsin kirik cabuk kaynar. Parcali kırık degildir umarim. Cok gecmis olsun. Biraz hayati rolantiye alcan artik. Yuksekte tutmaya bak altina yastik koy agri yapar muhtemelen. Ozellikle alcinin agirligindan bacaginin govdeye bağlandığı yer iyi aciyacaktir zamanla saglam durmaya bak hatta antidepresana başlayabilirsin belki. Frida izle :) şükret sabır sabır sabır. Kendine bir hobi bul moral de önemli. Belki bi iki ay sonra hafif yani sentetik alciya gecme firsatin olur aklında bulunsun rahat ettiriyor.

Benim bindigim vespaydi bakildigi uzere cok hiz yapan motor sinifinda degil ama biz ne kadar dikkatli olsakta diger suruculer oyle degiller maalesef. Scooter da olsa tum motor ekipmanlarini kullanmakta fayda var

Güzelim en tehlikelisi scooter zaten denge denen sey yok. Aklinda bulunsun. Vespayi da cok severim :) bununla gecmis olsun cidden devrilince zincirleme baska kazalar olabilirdi daha hayati bi yerine bisey olabilirdi ucuz anlatmışsın yine.

cok gecmis olsun..
kayak yaparken kaza sonucu sol bacak kaval kemigimi iki yerinden kirmistim. dr ameliyat falan demişti babam cok kosturdu o zamanlar.. sinikciya gittik yerine oturttu ve boydan boya alciya aldi.

cok duzenli beslendim tavuk ve eti cok yerdim beslenmenize cok agirlik verin ki hizli kaynasin.
Cok gecmis olsun birsey sormak istiyorum size suan kirilali tam 1 hafta oldu ve yerimden kalkamiyorum haliyle yetiskin bezi kullaniyorum. Siz ne kadar surede ayaklandiniz, banyoya gitmeye basladiniz?

Cok gecmis olsun birsey sormak istiyorum size suan kirilali tam 1 hafta oldu ve yerimden kalkamiyorum haliyle yetiskin bezi kullaniyorum. Siz ne kadar surede ayaklandiniz, banyoya gitmeye basladiniz?
pek hatirlamiyorum cocuktum. banada bez takarlardi. aradan kisa bir sure sonra alci komple bacakti, biraz kisaldi. ozaman koltuk degnekleriyle cok guzel yurur giderdim..

X