babası ve kardeşleriyle ortak çalışmak sorunmu

evet bnde oyle dusunuyorum ama yıllardır yapılıyo bu iş amcam ve babam da yapmışlar bı sırun olmadı suanda bız yapıyoruz sıkıntı olmaz dıyor ama bılmemedım
Yıllardır olmaması hiç olmayacağı anlamına gelmiyor. Ortalığın yangın yerine dönmesi tek bir olaya bakar zaten

Babasıyla amcaları yapmış ve annesi yengeleri ses çıkarmamış olabilir. Aynı zamanda mı yaşıyoruz? 20- 30 sene öncenin şartları imkanlarıyla şimdiki bir mi? Sizin eltilerinizle bu yengeler aynı karakterde yapıda mı olacak? Sorun olmadı, problem çıkmadı diye bilmiş bilmiş konuşuyor. Nereden biliyor, 4 duvar içindeki anlaşmaya tartışmaya karı kocanın konuşmalarına şahit mi olmuş? Eltinin biri iyi eğitimli olur iyi maaş alır, diğeri çalışmaz ev hanımı olmak ister, bu bile batar. Tatile gitmek istersiniz, biz ucuz yere gittik onlar lüks otelde kaldılar denir. Çocuğu özel okula vermek istersiniz, bizimkinden pahalı olmasın denir... Adam daha cebine kaç para maaş girecek onu bile bilmiyor. Pazara giderken, evinize eşya seçerken, kendinize çamaşır alırken harcayabilir miyim diye soracaksınız, onaydan geçecek. Para kendi tarafından geliyor diye sorun çıkmaz etmez der tabi.

Aile işi kadar berbat bir şey yok. Eşimde aile işinde çalışıyor. Babası ve amcası ortak amcasınında bir sürü çocuğu var herkes çalışıyor, iş yerinde sorun bitmiyor. Eşimin hakkı çok yeniyor sinir oluyorum. Keşke bağımsız bir işi olsaydı diyorum hep..

bu iş babadan oğula aktarılmış bişey sizinki ilerde çatlak verebilir . biz babadan böyle gördük diyip herkes birbirine olan saygısını yitirmeden devam da edebilir, işin içine fesatlık karın darlığı lüks düşkünlüğü en onemlısı hanımlar istekler kıskançlıklar onda var bende olsunlar karışırsa ortalık karışır
bizim aile gösteriş sevmez dıyıp duruyor sureklı sımdıden onun onmlemını mı almaya calısıyor acaba

Babasıyla amcaları yapmış ve annesi yengeleri ses çıkarmamış olabilir. Aynı zamanda mı yaşıyoruz? 20- 30 sene öncenin şartları imkanlarıyla şimdiki bir mi? Sizin eltilerinizle bu yengeler aynı karakterde yapıda mı olacak? Sorun olmadı, problem çıkmadı diye bilmiş bilmiş konuşuyor. Nereden biliyor, 4 duvar içindeki anlaşmaya tartışmaya karı kocanın konuşmalarına şahit mi olmuş? Eltinin biri iyi eğitimli olur iyi maaş alır, diğeri çalışmaz ev hanımı olmak ister, bu bile batar. Tatile gitmek istersiniz, biz ucuz yere gittik onlar lüks otelde kaldılar denir. Çocuğu özel okula vermek istersiniz, bizimkinden pahalı olmasın denir... Adam daha cebine kaç para maaş girecek onu bile bilmiyor. Pazara giderken, evinize eşya seçerken, kendinize çamaşır alırken harcayabilir miyim diye soracaksınız, onaydan geçecek. Para kendi tarafından geliyor diye sorun çıkmaz etmez der tabi.
çamasır alırken dahı sorcaksınız falan dusuncenız bıraz abartı gıbı geldı cunku tamm iş babasının ama buda orada calısaca sonucta hıc mı eline para veremeyecekler kı bı camasra dahı gıdıp onlardan ıstesın

çamasır alırken dahı sorcaksınız falan dusuncenız bıraz abartı gıbı geldı cunku tamm iş babasının ama buda orada calısaca sonucta hıc mı eline para veremeyecekler kı bı camasra dahı gıdıp onlardan ıstesın
Çamaşır latifeydi. Tabi ki gidip don sutyen alacağım para verin demeyecek kimse. Maaşı bütçesi geliri belli olmayan adamla evlenip kafanıza göre harcama yapamazsınız değil mi? Babasının işyerinde kardeşleriyle ortak iş yapan adam da kafasına göre harcama yapamaz. Gönlünce git ne istiyorsan al diyemez. Daha eltiler yok ortada, kayınlarınız evlenecek değil mi? Takılan takılacak altın bile sorun oluyor.

Eline para verimeyecek mi ne demek? Çocuğa harçlık mı belirleniyor?

temelde babasının olan işin başına geçen ve ayrıyetten ıkı de bekar kardesıyle bu işi devam ettıren kişiyle ilerde maddı anlamda sorun olur mu
eşi yada sevglısı ortak aıle ısınde calısan fıkır verecek olan var mı
dedıgmm gbı baba emeklıye ayrılmıs işin başına bu gecıp kardeslerı de bu yonlendırıyor ama herkesın geçim kaynagı yıne bu iş sonucta ilerde iş bizim gibsnden herseye karışma haklarını gorurler mı sızce
El kızları işin içerisine girmeze kadar sorun yaşamazlar. Ama ne zaman ki evlenirler sadece sizin görüştüğünüz değil hepsi sorun yaşar. Olaya tek taraflı bakmamak lazım.

Çamaşır latifeydi. Tabi ki gidip don sutyen alacağım para verin demeyecek kimse. Maaşı bütçesi geliri belli olmayan adamla evlenip kafanıza göre harcama yapamazsınız değil mi? Babasının işyerinde kardeşleriyle ortak iş yapan adam da kafasına göre harcama yapamaz. Gönlünce git ne istiyorsan al diyemez. Daha eltiler yok ortada, kayınlarınız evlenecek değil mi? Takılan takılacak altın bile sorun oluyor.

Eline para verimeyecek mi ne demek? Çocuğa harçlık mı belirleniyor?
demek ıstedıgım bu zaten kendının dedıgı evlenınce maas alıcam zaten dusunme bu konuyu falan dıyor yada bıraz zorlayınca bu işin başındakı bnm zaten kasa benım sen kucuk ayrıntılara takılıyosun falan dıyor ama bunları maasa baglamak ıcın neden evlenmelerını beklıyolar o garip
yada harfıyat ısınde her ay iş olcak dıye bısey de yok duzenlı maası nasıl alıcak

El kızları işin içerisine girmeze kadar sorun yaşamazlar. Ama ne zaman ki evlenirler sadece sizin görüştüğünüz değil hepsi sorun yaşar. Olaya tek taraflı bakmamak lazım.
e tabıkı bnde dıyorum suan herkes bekar oldugu ıcın sana ıyı gelıyor dıyorum cok kotu bısey olursa kendım tekte yaparm dıyor

Surekli gorucu usulu birileriyle gorusuyorsun eski konularindan hatirliyorum. Cok ilginc buluyordum. Ve her seyi en ince ayrintiya kadar dusunuyorsun. Tut ki her sey gulluk gulistanlik, planladigin seylerde beklenmedik bir durum cikmayacagi ne malum? Evlilik boyle ise girmek gibi bir sey degil. Insanlar sana kendilerinden ornek veriyor, sense siz de mi hafriyat isindesiniz diyorsun :)
Kimsenin ornegi birebir sana uymaz, hicbir seyi de birebir tasarlayamazsin yasamadan. Bence bu adayi da ele. Bir de gorucu usulune karsi degilim ama seninki gibilere karsiyim cunku sen tamamen mantikla ilerliyorsun. Gorucu usulu iki kisi birilerinin araciligiyla tanisir ve kafalari uyarsa tamam. Sen kafanin uymasina degil de kafandaki ideal evliligin kriterlerine uyup uymadigina bakiyorsun. Bu yanlis. Dedigim gibi bu adayi ele. Olmaz zaten bunla. Is yonunden olmaz diyorum ben de

Surekli gorucu usulu birileriyle gorusuyorsun eski konularindan hatirliyorum. Cok ilginc buluyordum. Ve her seyi en ince ayrintiya kadar dusunuyorsun. Tut ki her sey gulluk gulistanlik, planladigin seylerde beklenmedik bir durum cikmayacagi ne malum? Evlilik boyle ise girmek gibi bir sey degil. Insanlar sana kendilerinden ornek veriyor, sense siz de mi hafriyat isindesiniz diyorsun :)
Kimsenin ornegi birebir sana uymaz, hicbir seyi de birebir tasarlayamazsin yasamadan. Bence bu adayi da ele. Bir de gorucu usulune karsi degilim ama seninki gibilere karsiyim cunku sen tamamen mantikla ilerliyorsun. Gorucu usulu iki kisi birilerinin araciligiyla tanisir ve kafalari uyarsa tamam. Sen kafanin uymasina degil de kafandaki ideal evliligin kriterlerine uyup uymadigina bakiyorsun. Bu yanlis. Dedigim gibi bu adayi ele. Olmaz zaten bunla. Is yonunden olmaz diyorum ben de
fıkırlerınıze saygı duyarım ama şöyle bısey var dıyelım evet gordun begendın ama kafaların uyması ıcınde mantık lazım deıl mı mesela bu iş onusu varken nasıl kafalar uydu tamam dıyıp baska seylerı goz ard edıcem

temelde babasının olan işin başına geçen ve ayrıyetten ıkı de bekar kardesıyle bu işi devam ettıren kişiyle ilerde maddı anlamda sorun olur mu
dedıgmm gbı baba emeklıye ayrılmıs işin başına bu gecıp kardeslerı de bu yonlendırıyor ama herkesın geçim kaynagı yıne bu iş sonucta ilerde iş bizim gibsnden herseye karışma haklarını gorurler mı sızce
İş onların da zaten tabiki hak görürler. Tüm kardeşlerin hakkınorası. Biri önden devraldı diye onu. Olmaz.

Hayır yanls anladınız kardeslerıyle zaten ortak calısıyor ben karısırlar mı dedıgım kv kb
Karışırlar. Yaşlılar zaten herşeye karışır. Adam bir de emek vermiş çocuklara bırakmış karışır. Evinize aldığınıza kadar laf ederler. Bizim milletin sınır bildiği nerde görülmüş.

32 yıllık tecrübeyle söylüyorum, ortakli iş yapacağına, gidip başkasının yanında çalışmak çok daha mantıklı ve huzurlu olur . Gelen 5 kuruş dahi senin olur. Ortaklı işte yediğin her lokmada aldığınız her şeyde diğerlerinin de aklının kalacağını, özellikle onlarda evlendiğinde karilarinin gözünün kalacağını sakın unutma.

bıraz detay verır mısınız yanı ne gıbı sorunlar oluyor
En basitinden eviniz isterseniz fizanda olsun yine de karışacaklar didikleyecekler çalışıyor musunuz bilmiyorum hele siz çalışmıyorsanız bi çöp alsanız hesap vereceksiniz. Aile demeyin bu tür şeylerde kimse kimseyi tanımıyor bi anlaşmazlık olduğunda.

Back
X