• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamla sorunum

nitroit

brokoli mi çikolata mı?
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
313
1
46
Ankara
Merhaba
Öncelikle derdimi ' yaa babamı nasıl ikna etsem de akşam nasıl çıksam ' olarak görmeyin lütfen.
Babam bana çok düşkün,bi dediğimi iki etmeyen biridir.Geçen sene şehir dışında bir üniversite kazandım oraya gittim yapamadım geri döndüm şimdi yaşadığımız yerde bir okul kazandım oraya devam edicem.

Sorunum şu:Ben 19 yaşındayım hala bir yere çıkmam gerekirken utana sıkıla izin alıyorum.Mesela saat 2 de dışarı çıktım babam 6 da arar nerde kaldın gel çabuk diye
Bu sorunu nasıl aşıcaz arkadaşıma anlattığımda babanın güvenini kazan dedi ama zaten güvenini sarsıcak da pek bir şey yapmadım ayrıca nasıl güvenini kazanırım bilmiyorum
Bu olaylar psikolojimi de çok etkiledi bir sürü beni seven benim sevdiğim arkadaşlarım var ama babam 2 saat sonra aricak uğraşamam diye dışarı onlarla buluşmaya bile çıkmıyorum
Babamla konuşmayı denedim konuşurken bi sorun yok ama yine yapıyor aynı şeyi
Ayrıca babam her şeyime karışır yüzümü soğuk suyla yıkamamdan tutunda burnumu deldirmeme herşeyime karışır bıktım artık
Lütfen bi fikir verin ne yapsam bilemiyorum psikolojim bozulucak evde oturmaktan dışarı çıktığımda kendimi bi garip hissetmeye bile başladım :(
Fikirleriniz çok önemli :43:

Son düzenleme:
canım sen zaten 20 yaşına gelmişsin. şu ana kadar okul dışındaki zamanlarını para kazanmak için harcamış olsaydın yani tamamen baba eline bakmamış olsaydın böyle olmazdı. bende 18 yaşına kadar hep öyleydim. benimde annem aynı baban gibiydi. sonra part time bir işe girdim ondan sonra eve geç geldiğimde bana söz söyleyecek hakkı kendinde bulamadı çünkü büyüdüğümü gördü..

canım sen zaten 20 yaşına gelmişsin. şu ana kadar okul dışındaki zamanlarını para kazanmak için harcamış olsaydın yani tamamen baba eline bakmamış olsaydın böyle olmazdı. bende 18 yaşına kadar hep öyleydim. benimde annem aynı baban gibiydi. sonra part time bir işe girdim ondan sonra eve geç geldiğimde bana söz söyleyecek hakkı kendinde bulamadı çünkü büyüdüğümü gördü..

Aslında iyi fikir şuana kadar çok boş yaşadım dediğiniz gibi değerlendirseydim bu durumda olmayacaktım belki de

bence aramalari sana güvensizliklerinden degil canim.. sende görüyor okuyorsun haberlerde.. dünyanin hali belli...kiz cocuklarini aileler biraz daha kollamaya calisiyor
bence dedigim gibi yap hem sen rahatlarsin hem onlarin akli kalmaz.. caktirmadan bi msj yeterli olabilir ;)

bence denemelisin. iş konusunda tavsiyemi istersen bence gidipte cafede garsonluk yapma. meslek öğrenebileceğin bir işi seçersen eğer ileride okul kazanamadım aman diploma olmadı açıkta kaldım riskin olmaz. aç kalmazsın yani. bak ben cafede garsonluk yaptım.. baktım patronlar bana hep gider yapıyo. 2 bardak çay verecek adam çok cünkü. ama sonra bi kuaföre girdim ve meslek öğrendim. şimdi patronlar beni ellerinde tutabilmek için 10 takla atıyorlar.. diyeceğim o ki git meslek öğren. diploma 40 yaşına gelincede alınıyor ama en verimli çağlarını okul sıralarında harcama.. yada açık öğretim yap..

Ne kadar büyüsek de anne baba gözünde hala çocuğuz biz.
Evlensek de bu böyle.
Babanız bu konuda size güven duymuyor değil ,çevreye güven duymuyor.
Haklı da bence.
Dışarıya çıktığınız zamanlarda onun arayacağı saatlerde ikna ederek konuşun ve hata yapmamaya çalışın.

bence bu bır sorun degıl yapı meselesi canım.
sen benım babamla bu konular yuzunden kavgalarımızı duysan pes edersın)
unıversıtede okudugum zaman gunde 3 kez aranır mı ınsan arardı.
her an basıma bır sey gelecekmıs gıbı davranır hala da oyle.
sankı dısarıdakı tinerci sapık kötü insanların hepsı benım pesımde gıbı:)
ben artık kavgada etmıyorum o ızın vermıyor ben evde oturuyorum alıstım yani evlensem dıye dusunuyorum artık o kadar soyleyım

bence bu bır sorun degıl yapı meselesi canım.
sen benım babamla bu konular yuzunden kavgalarımızı duysan pes edersın)
unıversıtede okudugum zaman gunde 3 kez aranır mı ınsan arardı.
her an basıma bır sey gelecekmıs gıbı davranır hala da oyle.
sankı dısarıdakı tinerci sapık kötü insanların hepsı benım pesımde gıbı:)
ben artık kavgada etmıyorum o ızın vermıyor ben evde oturuyorum alıstım yani evlensem dıye dusunuyorum artık o kadar soyleyım

aynı şeyleri yaşicam işte bende ama daha farklı biri olmak istiyorum evde oturmak istemiyorum :( Vardır bi çaresi elbet babalar baş tacı ama bu kadar duyarsız olmamaları gerek

Ne kadar büyüsek de anne baba gözünde hala çocuğuz biz.
Evlensek de bu böyle.
Babanız bu konuda size güven duymuyor değil ,çevreye güven duymuyor.
Haklı da bence.
Dışarıya çıktığınız zamanlarda onun arayacağı saatlerde ikna ederek konuşun ve hata yapmamaya çalışın.

Ben zaten sürekli hata yapmamaya çalışıyorum bnu yapsam babam kızar mı şöyle yapsam babam ne der diye düşünüyorum
ama artık yoruldum yani ben daha 19 yaşındayım :(
Çevreye güven duymuyor ama başıma bir şey geleceği varsa zaten gelir ama ben tutupta garip garip yerlerde gece 1-2 ye kadar geziyim demiyorum ki
biraz rahat bırakılmak istiyorum

Ben zaten sürekli hata yapmamaya çalışıyorum bnu yapsam babam kızar mı şöyle yapsam babam ne der diye düşünüyorum
ama artık yoruldum yani ben daha 19 yaşındayım :(
Çevreye güven duymuyor ama başıma bir şey geleceği varsa zaten gelir ama ben tutupta garip garip yerlerde gece 1-2 ye kadar geziyim demiyorum ki
biraz rahat bırakılmak istiyorum

İşte onlar sizin iyiliğiniz için yapıyor ama size baskıymş gibi geliyor.
Hani hep derler ya anne- baba olunca anlarsınız diye...
Öyle bir şey bu da.
Sizin de rahat bırakıldığınız zamanlar olacak merak etmeyin.

Son düzenleme:
ayno sorun bendede var bir keresinde bu konu yüzünden baya ciddi kavga ettik
babam polis ben her gün nelere şahit oluyorum biliyomusun sen dedi yani babamınki biraz meslek getirisi herhalde
baban ne iş yapıyor :26:
biraz farklı yönden değindim herhalde ama

merhaba.
benim de ailem öyleydi. 6-7 oldu mu ararlardı nerede kaldın diye. istanbulda yaşıyoruz biz normalde, gezmeye de taksime gideriz arkadaşlarla, çünkü hepimiz çok severiz taksimi. gittiğimizde de yaptığımız etkinlik dolaşmak, yemek yemek falandı işte ama babam taksim deyince geriliyor. hiç sevmiyor taksimi, gitmemi istemiyordu. sonra ben ankaraya geldim üniversite için. onlardan 6 saat uzakta tek başıma yaşamaya başladım, büyüdüm haliyle. onlarda bunu görünce bir şey dememeye başladılar. artık istanbuldayken 12-1de de dönebiliyorum, sorun olmuyor. üniversiteye başlayınca durum değişir diye düşünüyorum kendi durumumdan yola çıkınca. bi de artık izin almıyorum, kibarca gidiyorum lafını kullanıyorum. onlardan bağımsız yaşayan bir bireyim çünkü, bunu fark ediyor ve ona göre davranıyorlar.
böyleyken böyle..

Bugün de çıktım tam olarak şimdi(saat 7) aradılar hadi nerdesin diye Allahtan tam eve girmiştim
Bugün diyecektim 'baba ben biraz geç gelicem' gibisinden ama cümleyi de kuramadım babama da bişey diyemedim
Korkuyorum ya neden bilmiyorum ama korkuyorum işte babamdan :43:

Koştur koştur arkadaşlarımla buluştum koştur koştur otobüse yetiştim 7'yi geçmesin diye içimde hep bi stres.Aman ya

Son düzenleme:
keske benım babamda senınkı gbı benı dusunse ... kıymetını bıl bunalma o senı dusundugu ıcın boyle ...

Bugün de çıktım tam olarak şimdi(saat 7) aradılar hadi nerdesin diye Allahtan tam eve girmiştim
Bugün diyecektim 'baba ben biraz geç gelicem' gibisinden ama cümleyi de kuramadım babama da bişey diyemedim
Korkuyorum ya neden bilmiyorum ama korkuyorum işte babamdan :43:

Koştur koştur arkadaşlarımla buluştum koştur koştur otobüse yetiştim 7'yi geçmesin diye içimde hep bi stres.Aman ya

ya aynı benim babam ve su anda konusmuyruz konusmadıgımız içinde gururuna yenilip de aramıyor ama anneme aratıyor nerde kaldı gelsin gibisinden.
bende üniyi memleketimde okudum ve her gün kurulu saat gibi 6da arardı nerdesin diye biliyor işte kaçta cıktıgımı ısrarla hergün arardı. kahvaltıda yediğime karısır ve ben 23 yasına geldim hala devam ediyor en son tabi bana cayını bitir türünden laflar edince patladım sanki 5 yasında cocuk var karsısında cayını bitir ne demek yaa
:50:

ya aynı benim babam ve su anda konusmuyruz konusmadıgımız içinde gururuna yenilip de aramıyor ama anneme aratıyor nerde kaldı gelsin gibisinden.
bende üniyi memleketimde okudum ve her gün kurulu saat gibi 6da arardı nerdesin diye biliyor işte kaçta cıktıgımı ısrarla hergün arardı. kahvaltıda yediğime karısır ve ben 23 yasına geldim hala devam ediyor en son tabi bana cayını bitir türünden laflar edince patladım sanki 5 yasında cocuk var karsısında cayını bitir ne demek yaa
:50:

Yapıları böyle işte...Artık değişmelerini de bekleyemeyiz ki 50 senedir böyle yaşıyolar bundan sonra mı değişcekler
Baştan üniyi yanlarında okuyarak hata etmişiz

benim babam çok kıskanç ve tutucuydu. sonradan başka bir muhite taşınınca adam nasıl değişti anlatamam. tabi yaş da ilerledi benim. ramazanda gece 2'de falan geldim eve çok hoşuna gitmese de söylemedi bir şey :)

Back