• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın emekliliği kesildi itiraz ettik yine red geldi:( Nasıl bir yol izlemeliyiz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X dr sgk nın gönderisine yorum olarak da yazın

2400 günü var. engel oranı %80, sanırım sağ tarafını kullanabildiği için tamamen bakıma muhtaç gözükmüyor. 2400 gün aslında yeterli geliyor emeklilik süresi olarak. sgksız çalıştığı günler var. o durum daha vahim. erkek kardeşiyle ortak çalıştıkları yer var bu işten 5 lira alıcaksa bana 3 lira ver sigortamı yatır diyor babam. kardeşi ise 3 lira verip sigortasını yatırmıyor üstelik sırf kardeşi olduğu için iş kazası olarak bile göstertmedik. sigorta numarası farklıdır bir iki yıl dükkan işletti. bir de inşaat işindeydi sürekli farklı iş aldıkları için sigortaları farklıdır hep.
Özür dilerim ama çok büyük hata yapmışsınız, amcanızı sigortasız işçi çalıştırmaktan dava edebilirdiniz hala bile dava hakkınız vardır belki, bir avukata danışmak lazım + iş kazasıysa bunu olduğu gibi bildirmeniz gerekiyordu.

Sigorta numaraları hep farklıysa birleştirme işlemi yapıldı da mı 2400 gün prim ödendi gözüküyor?
2 yıl dükkan işletme kendi üzerineyse Bağkur yapılmıştır, sistem değiştiyse bilemem ama eskiden Bağkur ödemeleri sgk ödemelerinden azsa ödenen Bağkur primleri sgk primlerine eklenebiliyordu.

şu an o sürece başlıyoruz, kağıtlar henüz gelmedi mahkemeye itiraz edebiliyormuşuz sadece
Mahkemeye gitmeden önce hemen bi giden SGK ya yüzyüze sorun hangi ilden ilçeden maaş bağlandıysa. Tabi mahkemeye başvurma süresini de kaçırmayın. Hani en azından neye itiraz ettiğinizi bilin

Özür dilerim ama çok büyük hata yapmışsınız, amcanızı sigortasız işçi çalıştırmaktan dava edebilirdiniz hala bile dava hakkınız vardır belki, bir avukata danışmak lazım + iş kazasıysa bunu olduğu gibi bildirmeniz gerekiyordu.

Sigorta numaraları hep farklıysa birleştirme işlemi yapıldı da mı 2400 gün prim ödendi gözüküyor?
2 yıl dükkan işletme kendi üzerineyse Bağkur yapılmıştır, sistem değiştiyse bilemem ama eskiden Bağkur ödemeleri sgk ödemelerinden azsa ödenen Bağkur primleri sgk primlerine eklenebiliyordu.
birleştirilmiştir diye düşünüyorum geri kalanı mahkeme avukatla halledecek başka çaremiz yok şu an. zaten red kararına itiraz ettik. itiraza daha itiraz edilmiyor. amcamı da maalesef çok seviyor babam asssla şikayet etmez.. :(

Mahkemeye gitmeden önce hemen bi giden SGK ya yüzyüze sorun hangi ilden ilçeden maaş bağlandıysa. Tabi mahkemeye başvurma süresini de kaçırmayın. Hani en azından neye itiraz ettiğinizi bilin
sağ olun sonuç geldiği gibi başlayacağız sürece

birleştirilmiştir diye düşünüyorum geri kalanı mahkeme avukatla halledecek başka çaremiz yok şu an. zaten red kararına itiraz ettik. itiraza daha itiraz edilmiyor. amcamı da maalesef çok seviyor babam asssla şikayet etmez.. :(
Umarım birleştirilmiştir babanızın müracaatı gerekiyor birleştirme için.
İnşallah hayırlı bir karar çıkar mahkemeden🙏

Babanız kardeşini seviyordur sevgisine bir şey diyemem ama şu an mağdur ve kardeşi yüzünden de hak kaybı yaşıyor öyle değil mi?
Sevmek ayrı mağduriyet ayrı, kusura bakmayın haddimi aşmış olacağım ama amcanızı sevdiği kadar annenizi sevseydi keşke, yazık değil mi kadın hem gündelik temizliğe gidip geçinmeye çalışıyor hem de babanıza bakıyor, temizlik işi ne kadar yorucu, biz evimizi 2 süpürüyoruz da kendimizi atacak koltuk arıyoruz anneniz onca yorgunluğa eve gelip bir de babanızın bakımıyla ilgileniyor.

Umarım birleştirilmiştir babanızın müracaatı gerekiyor birleştirme için.
İnşallah hayırlı bir karar çıkar mahkemeden🙏

Babanız kardeşini seviyordur sevgisine bir şey diyemem ama şu an mağdur ve kardeşi yüzünden de hak kaybı yaşıyor öyle değil mi?
Sevmek ayrı mağduriyet ayrı, kusura bakmayın haddimi aşmış olacağım ama amcanızı sevdiği kadar annenizi sevseydi keşke, yazık değil mi kadın hem gündelik temizliğe gidip geçinmeye çalışıyor hem de babanıza bakıyor, temizlik işi ne kadar yorucu, biz evimizi 2 süpürüyoruz da kendimizi atacak koltuk arıyoruz anneniz onca yorgunluğa eve gelip bir de babanızın bakımıyla ilgileniyor.
Hayır hiç acımıyor anneme kendini düşünüyor sadece, babam hasta olmadan önce bir arabamız vardı amcam babamın çalışamamasını fırsat bilip arabayı aldı işçilerine kullandırtı. arabamızın bile üstüne konmaya çalıştı. bir baktık eve bir sürü trafik cezası geliyor. onları da biz ödedik. en sonunda arabayı sattık paraya ihtiyaç var diyerekten. elimizi kolumuzu zor kurtardık ya Allah biliyor.

Hic sgk'ya bizzat gidip neden emekli olamiyor diye sordunuz mu? Fazlasiyla yardimci oluyorlar sgk'da.

Benim birkac sefer hata cikti hepsini hallettiler.
o kadar çok gittik o kadar çok yol denedik ki onların yapabileceği bir şey yok yüksek sağlık kurulu var ankarada oradan çıkıyor sonuç

Hayır hiç acımıyor anneme kendini düşünüyor sadece, babam hasta olmadan önce bir arabamız vardı amcam babamın çalışamamasını fırsat bilip arabayı aldı işçilerine kullandırtı. arabamızın bile üstüne konmaya çalıştı. bir baktık eve bir sürü trafik cezası geliyor. onları da biz ödedik. en sonunda arabayı sattık paraya ihtiyaç var diyerekten. elimizi kolumuzu zor kurtardık ya Allah biliyor.
Babanıza şifa diliyorum umarım emeklilik sorunu da çözülür ama ne de olsa babanızdır diye kelimelerimi seçerek sizi incitmeden yazmaya çalışsam da ne kadar başarırım bilemiyorum🤷‍♀️ evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta sözü veriyoruz, elbette anneniz eşine bakmalı ama babanızın kardeşine müşfik eşine acımasız halleri çok bencilce.

O kadın hem temizliğe gidiyor hem evde kocasına bakıyor, bir de amcanız bu hali gördüğü halde utanmadan trafik cezalarını size mi ödetti babanız da buna gık demedi öyle mi?

İnşallah anneniz de feraha çıkar, babanız hasta Allah şifasını versin inşallah ama sanki bu hikayede anneniz daha bir mağdur gibi geldi bana:( çektiği cefanın mükafatını görsün inşallah 🙏

Eyt ile turp gibi olup emekli olan 40'lıklar var. Onların emekli parasını kesmek istemedikleri için şu hasta adamın yaşadığına bak. Kadın da 55 olsun, daha ne kadar temizliğe gidecek?

Ablanız ikametgahını başka eve aldırsaydı ya o zaman hane gelirinden sayılmazdı. Ayrıca malulen emekli olmanın tüm şartlarını karşıladığı halde emekli edilmemiş işe çok büyük saçmalık. Sosyal medya konusuna kesinlikle katılıyorum. Önce x e yazıp sonra ekşide başlık açmak işe yarayabilir
Böyle bir durumda gurur yapmak yersiz. Bence kesinlikle sosyal medyada duyurmalı.

Kusura bakmayın ama babanız ve amcanıza sinir oldum. Allah annenize yardım etsin.

Allah babanızın yardmcısı olsun cok üzüldüm ya inşallah hallolur

Merhaba kızlar,
Çok zor bir durumdayız ne yapıcaz bilmiyorum Allah yardımcımız olsun.

Babam 2020 yılında işte çalışırken pıhtı atması sonucu felç geçirdi. Sol tarafı tamamen felç kaldı. Tabi ilk zamanlar yerinden bile kalkamıyordu çok şükür artık sağ eliyle değnek tutarak dengesini sağlayabiliyor. Yalnız rüzgar esse dengesini kaybedip düşer. Sağ eliyle yemek yiyebiliyor ama tek başına duş alamıyor, kıyafetini değiştiremiyor yani tamamen anneme bağlı. Babamın malulen emekli olması için başvurduk. 2 yıl emekli edip sonrasında emekliliğini kestiler. Şu an engel oranı %80 yakında tekrar raporu yenilemesi gerekecek (süresi doluyor) muhtemelen engel oranı yükselecek çünkü hastalığı daha da ilerledi idrar ilgili problem yaşamaya başladı. Tığ gibi kaldı adam desem az olur :KK43:
Annem de babama bakıyor ama gündelik temizliğe giderek geçimini sağlamaya çalışıyor. Ben evlendim uzaktan yapabildiğim kadar yapıyorum. Ablam çalışıyor ama o da evlilik sürecinde ve masrafları arttı dolayısıyla.. Tabi onun desteği çok daha fazla maddi olarak evi o yükleniyor desem az bile kalır...

Velhasıl kelam babamın emekliliği kesildi itiraz ettik yine red geldi. Şimdi mahkemeye başvuralım diyoruz ama yine red verirlerse yapıcaz bilmiyoruz. Üstüne mahkeme masraflarını ödetirlerse devamını düşünemiyorum..

Bizim gibi bu süreçten geçen tanıdığı bildiği olan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Dualarınıza annemi babamı eklemeyi unutmayın :KK43:
Raporunu yenileyin ve de evde sigortalı çalışan var diye oluyor galiba. Sisteme göre sokakta uyumak lazım galiba. Babanıza Allah'tan şifalar diliyorum ellerinden öperim 🙏🏻

Evet, çok önceden başvurmuştu ablamın geliri gözüktüğü için alamıyor o parayı. Şu an yönetmelik değiştiyse bilemiyorum ama yine evde çalışan gözüküyor.
ablanın adresini sizin eve alın

emekli maaşı neden kesildi ya?
Malülen emekli edilen birinin geri dönüşü oluyor mu ki? Size bir açıklama yapıldı mı?
Babanın malüliyet durumu devam ediyorsa önce raporunu yenileyin siz. Sonra da dava açın barodan adli yardım talep edip.
Dediğiniz gibiyse hakedişi devam etmeli.

Merhaba kızlar,
Çok zor bir durumdayız ne yapıcaz bilmiyorum Allah yardımcımız olsun.

Babam 2020 yılında işte çalışırken pıhtı atması sonucu felç geçirdi. Sol tarafı tamamen felç kaldı. Tabi ilk zamanlar yerinden bile kalkamıyordu çok şükür artık sağ eliyle değnek tutarak dengesini sağlayabiliyor. Yalnız rüzgar esse dengesini kaybedip düşer. Sağ eliyle yemek yiyebiliyor ama tek başına duş alamıyor, kıyafetini değiştiremiyor yani tamamen anneme bağlı. Babamın malulen emekli olması için başvurduk. 2 yıl emekli edip sonrasında emekliliğini kestiler. Şu an engel oranı %80 yakında tekrar raporu yenilemesi gerekecek (süresi doluyor) muhtemelen engel oranı yükselecek çünkü hastalığı daha da ilerledi idrar ilgili problem yaşamaya başladı. Tığ gibi kaldı adam desem az olur :KK43:
Annem de babama bakıyor ama gündelik temizliğe giderek geçimini sağlamaya çalışıyor. Ben evlendim uzaktan yapabildiğim kadar yapıyorum. Ablam çalışıyor ama o da evlilik sürecinde ve masrafları arttı dolayısıyla.. Tabi onun desteği çok daha fazla maddi olarak evi o yükleniyor desem az bile kalır...

Velhasıl kelam babamın emekliliği kesildi itiraz ettik yine red geldi. Şimdi mahkemeye başvuralım diyoruz ama yine red verirlerse yapıcaz bilmiyoruz. Üstüne mahkeme masraflarını ödetirlerse devamını düşünemiyorum..

Bizim gibi bu süreçten geçen tanıdığı bildiği olan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Dualarınıza annemi babamı eklemeyi unutmayın :KK43:
Çok geçmiş olsun,kontrol muayenesine çağrıldımı engel oranı %80 sizmi sözylüyorsunuz rapor alındımı,sgk rapora bakar eğer raporda engel oranı belirtildiği halde 10 seneden önce kesildiyse itiraz edip yeni bir raporla tekrar emekliliği başlatabilirsiniz,ama önemli olan hastane raporu engel oranı açık bir şekilde yazıyormu.

Yakın arkadaşım sgk da çalışıyor; ona sordum eğer emeklilik için hesaplanan sigorta günlerinde usülsüzlük varsa iptal olmuştur ,raporu devam ettikçe asla iptal olmaz diyor.Belki babanızın sigorta hesaplamasında yanlışlık yapıldı , o da yeni fark edildi.Umarım bir an önce düzelir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X