• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın emekliliği kesildi itiraz ettik yine red geldi:( Nasıl bir yol izlemeliyiz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

morlus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
32
Puanlar
8
Merhaba kızlar,
Çok zor bir durumdayız ne yapıcaz bilmiyorum Allah yardımcımız olsun.

Babam 2020 yılında işte çalışırken pıhtı atması sonucu felç geçirdi. Sol tarafı tamamen felç kaldı. Tabi ilk zamanlar yerinden bile kalkamıyordu çok şükür artık sağ eliyle değnek tutarak dengesini sağlayabiliyor. Yalnız rüzgar esse dengesini kaybedip düşer. Sağ eliyle yemek yiyebiliyor ama tek başına duş alamıyor, kıyafetini değiştiremiyor yani tamamen anneme bağlı. Babamın malulen emekli olması için başvurduk. 2 yıl emekli edip sonrasında emekliliğini kestiler. Şu an engel oranı %80 yakında tekrar raporu yenilemesi gerekecek (süresi doluyor) muhtemelen engel oranı yükselecek çünkü hastalığı daha da ilerledi idrar ilgili problem yaşamaya başladı. Tığ gibi kaldı adam desem az olur :KK43:
Annem de babama bakıyor ama gündelik temizliğe giderek geçimini sağlamaya çalışıyor. Ben evlendim uzaktan yapabildiğim kadar yapıyorum. Ablam çalışıyor ama o da evlilik sürecinde ve masrafları arttı dolayısıyla.. Tabi onun desteği çok daha fazla maddi olarak evi o yükleniyor desem az bile kalır...

Velhasıl kelam babamın emekliliği kesildi itiraz ettik yine red geldi. Şimdi mahkemeye başvuralım diyoruz ama yine red verirlerse yapıcaz bilmiyoruz. Üstüne mahkeme masraflarını ödetirlerse devamını düşünemiyorum..

Bizim gibi bu süreçten geçen tanıdığı bildiği olan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Dualarınıza annemi babamı eklemeyi unutmayın :KK43:

Bu arada maddi bir yardım değil süreç hakkında tanıdığı bildiği olan var mı diye sordum. Lütfen yanlış anlaşılmasın

Allah yardımcınız olsun. Bu konu da hiç bir bilgim yok. Sadece teyzemde böbrek yetmezliği vardı diyalize giriyodu malulen emekli olmuştu. % sini bilmiyorum.

Babanıza baktığı için bakim maaşına başvurdu mu anneniz ?
Evet, çok önceden başvurmuştu ablamın geliri gözüktüğü için alamıyor o parayı. Şu an yönetmelik değiştiyse bilemiyorum ama yine evde çalışan gözüküyor.

Evet, çok önceden başvurmuştu ablamın geliri gözüktüğü için alamıyor o parayı. Şu an yönetmelik değiştiyse bilemiyorum ama yine evde çalışan gözüküyor.
Yanlış anlamazsaniz, ablaniz nikahını önden yapsa olmaz mı? En azından anneniz bakim parasını alır.
Diğer türlü babanız malulen emeklilik aylığı almayacaksa kime bağlanacak anlamadım.
Muhteşem ülkenin başka bir saçmalığı daha

Yanlış anlamazsaniz, ablaniz nikahını önden yapsa olmaz mı? En azından anneniz bakim parasını alır.
Diğer türlü babanız malulen emeklilik aylığı almayacaksa kime bağlanacak anlamadım.
En geç eylülde düğün yapacaklar zaten nasipse bu yıl bitmeden nikah yapmış olucak. Babamın emekliliğine neden red geldiği hakkında hiç bilgimiz yok. kağıtların gelmesini bekliyoruz, almaya gidicez. 3 yıl emekli edip sonrasında bu maaşı kestiler. sanıyorum tasarruf adı altında kesildi? çünkü o 2 yıllık emekliliğinde ablam da çalışıyordu ben de evli değil ve çalışıyor gözüküyordum. Ablamın çalışıyor gözükmesi evde bakım maaşını engelliyor sadece o da her ay verilen bir maaş değil diye biliyorum.

Son düzenleme:
Baban kaç yaşında eyt vurmadı mı

Allah bunların belasını versin ya. Şu insanların haline bak, sürünmeleri mi gerekiyor 3 kuruş aylık alabilmek için.

Ablanız nikah kıysın evden çıkmış gibi olsun zaten yakında olacak.. Başka ne önerilir bilmiyorum

Sosyal devletimiz yine birilerini mağdur etme derdinde. Kimseye bir faydası yok.

Allah bunların belasını versin ya. Şu insanların haline bak, sürünmeleri mi gerekiyor 3 kuruş aylık alabilmek için.

Ablanız nikah kıysın evden çıkmış gibi olsun zaten yakında olacak.. Başka ne önerilir bilmiyorum

Sosyal devletimiz yine birilerini mağdur etme derdinde. Kimseye bir faydası yok.
vallahi biz de bilmiyoruz. kimseden bi şey istemiyoruz da. raporunda işte çalışamaz yazıyor. çalışma gücü yok. gerçekten yok. o rapordaki rakamlar sayısılar yüzdeler sadece resmi bir sayısı. ki %80 engel az bir oran değil.

vallahi biz de bilmiyoruz. kimseden bi şey istemiyoruz da. raporunda işte çalışamaz yazıyor. çalışma gücü yok. gerçekten yok. o rapordaki rakamlar sayısılar yüzdeler sadece resmi bir sayısı. ki %80 engel az bir oran değil.
Babanız yüzde 95 bence. Adam kendi kendini çeviremiyor daha ne olacak

Kime bağlanacak söyliyeyim, gencecik eli kolu sağlam, hali hazırda çalışan işi gücü olan …….lara. (noktaları siz doldurun)
Nerden mi biliyorum? Eski iş arkadaşımın eşi, görünüşte normal sporuna giden sağlıklı birey. Mağaza müdürlüğü yapıyor. Meğer malulen emekliymiş arkadaşımdan öğrendim. Çok şaşırdım duyunca, ama tabi tutup ne emeklisi bu benden sağlam diyemedim.
İşte muhteşem ülkeden muhteşem örnek.

Konu ile ilgili bilgim yok. Sadece çok çok üzgün olduğum şu günde bu konu ile daha çok üzüldüğümü belirtmek istedim.
Ne öğrencisini ne kadınını ne yaşlı ne hastasını korumayan bir devletin halkı olarak, her durumda kendi başımızın çaresine kendimiz bakmaya çalışmaya devam edeceğiz. Başka çaremiz yok gibi😢

Konu ile ilgili bilgim yok. Sadece çok çok üzgün olduğum şu günde bu konu ile daha çok üzüldüğümü belirtmek istedim.
Ne öğrencisini ne kadınını ne yaşlı ne hastasını korumayan bir devletin halkı olarak, her durumda kendi başımızın çaresine kendimiz bakmaya çalışmaya devam edeceğiz. Başka çaremiz yok gibi😢
öyle maalesef. kader mi denir ne denir bilemedim. çok şükür yıllar önce aldıkları bir ev var en azından kira ödemiyorlar

öyle maalesef. kader mi denir ne denir bilemedim. çok şükür yıllar önce aldıkları bir ev var en azından kira ödemiyorlar
Şu durumda yasal olarak bir gelir elde edemezseniz ne yapılır bilemiyorum. Allah yardımcınız olsun.
Aklıma son çare bu geldi ama sıcak bakar mısınız bilmem, sosyal medyada paylaşsanız Acaba etkili olur mu?

Eşim gözlerinden dolayı engelli ve vergi indiriminden yararlanıp normal emekli oldu siz raporu yenileyin tekrar maaş bağlanır nasıl maaş kesiliyor anlamadım zaten engelli olduğu için rapor veriliyor ve emekli ediliyor mahkemelik bir durum yok raporla sgk ya başvurucaksınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X