• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamin Borclari

crytalll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2018
19
23
3
42
Babam aannem neredeyse 40 yillik evliler ve kendimi bildim bileli evde para tartismasi olur.Annem ev hanimi. Babam devlette iyi bir konumda ozellikle hesap islerini yaptirip onayladigi bir kurumda mudurluk yapti ve maasini hic soylemedi anneme. Babam isinde nasildi bilemem fakat herkes tarafindan sevilir ovguyle bahsedilirdi ondan. Ancak ici beni disi seni derler ya, oyle cok borclaniyordu ki. Hayatinin bir bolumunde annemi aldattigi da oldu ama tum israrlarimiza ragmen annem bosamadi onu 4 cocuk yapmisti cunku! Ne yapardi ailesi de kabul etmezdi sonucta! Kumarda oynadi icki de icti. Emekliligi geldi ve artik duzeldi sandik ve sehir disindan kucuk bir ilcede bir is teklifi geldi oraya gitti. Sonra bizi surukledi yalniz yapamamismis. Biz 3 cocuktuk artik ve genc cagimizda kucucuk yerde issiz kaldik. Bu adam calisip kazaniyorum diye bizi guzel bir eve yerlestirdi annem fazla bu ev dedi ama onemli degil iyi ev olsunmus,gittik mobilya aldik ki ihtiyac vardi neyseki sadece salon aldirdi annem yoksa rezil olurduk cunku babamin 70 milyar(ozamanin parasiyla) borcu varmis. Neye harcadin "yedim" deyip kavga cikariyor bagiriyor cagiriyordu. Annem hatali ki her borctan hesaplar yaparak bileziklerini satarak ve ufak ufak biriktirdikleriyle kurtardi onu ve affetti. Insanlardan bile kisisel borclar aliyor ki maasi siradan emekli maasi degil. Babam kendi ilimize donunce de bi yerde mudurluk yapti son yillarda ve aylarca calistigini alamadigi icin mahkeme bekliyor ayrica. Bugun ogreniyorum ki adam yine borclanmis hemde bogazina kadar! Neye harcadin soyle diyormus annem yine ayni sacma aciklama "YEDIM" Ne yapmak istiyor bu adam bize anlamadim!
Bu adam 60 yasinda ne yapacagiz ne bilmiyorum artik?!

Aynı babam. Kendisi de 50bin borca batmıştı zamanında + tefecilerde cabası. Kafayı yemiştik ödeyene kadar. Bizimkininde tek söylediği "araba aldım,eve eşya aldım" vs gibi bahanelerdi,tabi sonradan ortaya çıktı. Bayağı yüklü bir tazminatı ve 50 bin kadar borcu kadınlarla tatilde yemiş.
Annem çareyi kovmakta buldu,ne olursa olsun artık arkama bile bakmıyorum,borcu varmış hastaymış umrumda değil.
Çocuğunun başını öne eğip sırtında kambur olanlar bir yok olsun artık,bizi borç harç ödemek için mi yaptılar acaba merak ediyorum.
Neyse ki benim annem 2 çocukta kalmış. 3-4 kardeş olsaydık ne yapardık bilmiyorum.

Aynı babam. Kendisi de 50bin borca batmıştı zamanında + tefecilerde cabası. Kafayı yemiştik ödeyene kadar. Bizimkininde tek söylediği "araba aldım,eve eşya aldım" vs gibi bahanelerdi,tabi sonradan ortaya çıktı. Bayağı yüklü bir tazminatı ve 50 bin kadar borcu kadınlarla tatilde yemiş.
Annem çareyi kovmakta buldu,ne olursa olsun artık arkama bile bakmıyorum,borcu varmış hastaymış umrumda değil.
Çocuğunun başını öne eğip sırtında kambur olanlar bir yok olsun artık,bizi borç harç ödemek için mi yaptılar acaba merak ediyorum.
Neyse ki benim annem 2 çocukta kalmış. 3-4 kardeş olsaydık ne yapardık bilmiyorum.
Cok uzuluyorum artik ya yeter diyorum ama annemler cok ataerkil bi aile ve ne derler ne konusulur dusunemiyorum bile umrumda degil ama annemi cok etkiler bu :((

Cok uzuluyorum artik ya yeter diyorum ama annemler cok ataerkil bi aile ve ne derler ne konusulur dusunemiyorum bile umrumda degil ama annemi cok etkiler bu :KK43:(
Benim annem değil de babam öyleydi. "Boşanamayız,boşanmayacağız" falan diyordu,ailesini düşünüyordu.
Velhasıl yine de boşanmadılar da,yıllardır ayrılar,anneme en son babamın sesini ne zaman duydun desem hatırlamaz,o kadar uzun süredir muhatap değiller.
Anneni ikna etmeye bak,bu işin böyle olmayacağını söyle.
Yarın bir gün yaşlanacaklar,sizde evlenip gideceksiniz annen borç ödemeye devam mı edecek? Yol yakınken kurtulsun anneciğinizi yanınıza alıp sıcak bir yuva kurarsınız,en azından nereden geldiği belli olmayan borçları ödemek zorunda kalmazsınız. O dönemlerden geçtiğim için söylüyorum,çook zor çok,Allah yardımcınız olsun..
Kadından falan şüpheleniyor musun? Sevgilisi vs olabilir mi?

Babam aannem neredeyse 40 yillik evliler ve kendimi bildim bileli evde para tartismasi olur.Annem ev hanimi. Babam devlette iyi bir konumda ozellikle hesap islerini yaptirip onayladigi bir kurumda mudurluk yapti ve maasini hic soylemedi anneme. Babam isinde nasildi bilemem fakat herkes tarafindan sevilir ovguyle bahsedilirdi ondan. Ancak ici beni disi seni derler ya, oyle cok borclaniyordu ki. Hayatinin bir bolumunde annemi aldattigi da oldu ama tum israrlarimiza ragmen annem bosamadi onu 4 cocuk yapmisti cunku! Ne yapardi ailesi de kabul etmezdi sonucta! Kumarda oynadi icki de icti. Emekliligi geldi ve artik duzeldi sandik ve sehir disindan kucuk bir ilcede bir is teklifi geldi oraya gitti. Sonra bizi surukledi yalniz yapamamismis. Biz 3 cocuktuk artik ve genc cagimizda kucucuk yerde issiz kaldik. Bu adam calisip kazaniyorum diye bizi guzel bir eve yerlestirdi annem fazla bu ev dedi ama onemli degil iyi ev olsunmus,gittik mobilya aldik ki ihtiyac vardi neyseki sadece salon aldirdi annem yoksa rezil olurduk cunku babamin 70 milyar(ozamanin parasiyla) borcu varmis. Neye harcadin "yedim" deyip kavga cikariyor bagiriyor cagiriyordu. Annem hatali ki her borctan hesaplar yaparak bileziklerini satarak ve ufak ufak biriktirdikleriyle kurtardi onu ve affetti. Insanlardan bile kisisel borclar aliyor ki maasi siradan emekli maasi degil. Babam kendi ilimize donunce de bi yerde mudurluk yapti son yillarda ve aylarca calistigini alamadigi icin mahkeme bekliyor ayrica. Bugun ogreniyorum ki adam yine borclanmis hemde bogazina kadar! Neye harcadin soyle diyormus annem yine ayni sacma aciklama "YEDIM" Ne yapmak istiyor bu adam bize anlamadim!

Kendinizi kurtaracaksınız.
Annenizi de yanınıza alacaksınız.
Babanız da tek başına halledecek.
Annenizin maaşı olmadığı için maaşına tedbir gelemez.
60 yaşındaki adam çok zor değişir.
Çok zor, imkansıza yakın..:KK43:
Allah sizi ve annenizi kurtarsın..:dua:

Böyle giderse yakında kendi başını yer , 60yaşında olması gereken bir olgunluk yok. O da öyle yaşamayı seviyor demek ki bu saatten sonra değişmez.

Benim annem değil de babam öyleydi. "Boşanamayız,boşanmayacağız" falan diyordu,ailesini düşünüyordu.
Velhasıl yine de boşanmadılar da,yıllardır ayrılar,anneme en son babamın sesini ne zaman duydun desem hatırlamaz,o kadar uzun süredir muhatap değiller.
Anneni ikna etmeye bak,bu işin böyle olmayacağını söyle.
Yarın bir gün yaşlanacaklar,sizde evlenip gideceksiniz annen borç ödemeye devam mı edecek? Yol yakınken kurtulsun anneciğinizi yanınıza alıp sıcak bir yuva kurarsınız,en azından nereden geldiği belli olmayan borçları ödemek zorunda kalmazsınız. O dönemlerden geçtiğim için söylüyorum,çook zor çok,Allah yardımcınız olsun..
Kadından falan şüpheleniyor musun? Sevgilisi vs olabilir mi?
Ben belki duygusal davraniyorum ama Kadin meselesi gibi geliyor. Yani kadinlar kandirabilir. Neden kandirabilir diyorum cunku birkac kez yakaladim sahsen. Kizin biri babamin telefonunu aradi babam anlik unutmus yada koltuga dusurmus. Kiz ben M. amcanin manevi kiziyim bu at bana kontor almadi onun icin aradim dedi! Dusunebiliyor musun?

Ben belki duygusal davraniyorum ama Kadin meselesi gibi geliyor. Yani kadinlar kandirabilir. Neden kandirabilir diyorum cunku birkac kez yakaladim sahsen. Kizin biri babamin telefonunu aradi babam anlik unutmus yada koltuga dusurmus. Kiz ben M. amcanin manevi kiziyim bu at bana kontor almadi onun icin aradim dedi! Dusunebiliyor musun?
Ee aslında gayet net.
Fakat sen konduramıyorsun biliyorum o duyguyu,bende kendi gözlerimle şahit olana kadar inanmamıştım aldattığına,kadın olduğuna.
Ama gerçekten öyle.. Ne kadar gözlerini kapatmak istesende görmek zorundasın. Görüp anneni kardeşlerini kurtarmak zorundasın. Nice insanlar tanıyorum,babası yüzünden evlenemeyen,çoluk çocuk sahibi olamayan,yıllar boyunca babasını sırtında kambur gibi taşıyıp asla mutlu olamayan.. Bunlardan biri olmamak için çabalaman lazım.

nedir bu baba sorunları arkadaş.
aynı bokları benim yok olasıca babamda yedi.
imanımız gevredi bu hayvan babamın borçlarını ödemekten.
devlet memuruyum maaşım abimin maaşı annem devletten emekli onun maaşı olduğu gibi borçlara gidiyor.

yapacağınız şey belli aslında.siz ödemeyeceksiniz.parası yoksa harcamasın, ödeyemiyorsa da çeksin cezasını hapiste belki öyle akıllanır.boşanmamak en büyük hatası zaten annenin.

yapacağınız şey belli aslında.siz ödemeyeceksiniz.parası yoksa harcamasın, ödeyemiyorsa da çeksin cezasını hapiste belki öyle akıllanır.boşanmamak en büyük hatası zaten annenin.
ah işte anne zaaflıysa o çok zor .
bu yaştan sonra nasıl boşanırımlardan tutta elalem ne derler vs.......
bahanesi çok bazı güçsüz kadınların.
amaç... ise o çok her yerde istemediğin kadar ama bunu annene söyleyemiyorsun.:kusmuk:

Beni anlatmssn resmen aile yasantimi uzun zaman almanyaya surukledi bizide kendi hayati borclari yemrsi icmesi bitmiyo bitmeyecekte.Yas farketmez hep ayni seyler Allah sabir versin.

rahmetli anneannemin dediği gibi insanın başına ne geliyorsa hep erkeklerden.(bu arada anneannem bunu boşa söylemiyordu. 40 yıl adliyede başkatip olarak çalışmış aydın bir kadındı.)
bunu belirtme nedenimse şu yüzyıllardır işlenen bütün suçlarda ,insanların başına gelen bütün felaketlerde hep başrol erkeklerin.
rahmetli aysel gürelinde belittiği gibi sanırım erkekler tek bir konuya yarıyor.(hoş bazıları onda da beceriksiz ya neyse)

Benim babamda.oyle senelerce yapti hala daha yapiyor. Malesef at yarisi ve iddia oynuyor..oda ole 15 bin 20 bin 30 bin bankaya borclaniyor..
Emekli ayriyetten calisiyor. Evlerimizde war , tabi annem hacize gider banka eve el.koyar korkusuna oduyor kadincagiz.
Ama senelerce babam.ne kadar calstiysa kurusu kurusuna anneme werdi. Annemi cok sever kaybetmekten cok korkar, ne isterse yapar, ama bu kotu huyundan vazgecemiyor.
Anlicagin huylu huyundan vazgecmez senin babanda da benm babamda da bole gider bu olan anneciklerimize oluyor bize oluor uzuluyoruz :KK43: babam kendide uzuliyor ama vazgecemiyor Iddia ve at yarisini kaldirsinlar artik wallaha yuvalari yikicak.

Back