- 2 Ocak 2021
- 2.232
- 1.104
- 83
- 32
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Normalde öyleydim. Ama 2 yıldır iyiydik. Kendinin yemediği halt kalmadı. Ben kendi imkanlarımla okudum. Hala daha telefonlarında neler görürüz. Ama kendisi çok namuslu biz namussusuzMesafe koyun. Böyle herifler kimse bas kaldirmadigi icin hep böyle devam ediyor. Anneniz neden geri kabul etti bilmiyorum (muhtemelen cocuklarim icin der), ama ben bu kisiyi baba yerine bile koymam artik. O yüzden tepkilerim de tipki bir yabanciya olacagi gibi olur
Normalde öyleydim. Ama 2 yıldır iyiydik. Kendinin yemediği halt kalmadı. Ben kendi imkanlarımla okudum. Hala daha telefonlarında neler görürüz. Ama kendisi çok namuslu biz namussusuz
Biz çalıştık zamanında. 12 yaşımda başka ile çalışmaya gittim. Sürekli böyle oldu. Zaten babam yoktu 10 yıl kadar. Sonra eve gelince kabul etti.Babanizla gorusmeyin. Köye de gitmeyin. Arada annenizi gorursunuz.
Annenize de bişey diyemiyorum. 8 tane cocukla baba evine mi gitsin, calisip doyursun mu? Cok zor tek basina.
Biraz benğm babamı andırdı bu yaşadıklarınız şöyleki dışarda yemediği halt kalmayıp bize namus bekçiliği yapardı. Kişiliğimizi zedeledi şiddet yoktu ama baskı yok sayma adam yerine konmama bakışlarıyla aşağılama psikolojik şiddet vardı. Onu yüzünden özgüvensiz silik karakter oluştu. Gerçi anneminde suçu var. Velhasıl düşüncelerğnde haklısın ben olsam beni yok sayan bir babayla aynı ortamda bulunmak istemem. İyiki bir işin var. Muhtaç değilsin kimseyeBelki bazınız babam yaşıyor olsaydı da bana kızsaydı diyeceksiniz, belki bazınız beni yadırgayacaksınız ama artık dayanamıyorum.
31 yaşındayım. Öğretmenim. Ailem köyde ben merkezdeyim. Bekarım. O yüzden tatillerde ailemin yanına giderim genelde. Babam zamanında Almanya’ya giden, orda başlarda çalışan iyi kazanan, sonra da karı kız peşinde koşmaktan işlerini rayına oturtamayan, istanbulda bir kadınla evlenip üstüne de çocuk yapıp onu Almanya’ya götürmeye çalışırken biz 8 kardeşi aç sussuz bırakan biri.
Annem sağolsun onun işleri bozulup gelince affetti babamı. Bizim çektiğimiz bütün acıları göz ardı etti. Babamın geldikten sonra bize olan eziyetlerine sustu. Yeri geldi annem dayak yedi, yeri geldi ben annemi korurken tokat yedim. Tokat yediğim sıralar öğrenciydim. Gidecek yerim yoktu.
Ben çalışmaya başladığımdan beri de 7 yıl boyunca bizimkilere para gönderdim. Suanda kendime araba aldığım için arada sırada yardım etsem de eskisi gibi bakmıyorum.
Bütün bunları annem için yaptım. Ama suanda bile yeri geldi mi babam anneme ağzına geleni söyler bizi köye rezil eder.
Bu sabah da aynı şeyler oldu. Yengem başka ilden çocuğuyla beraber köye gelecekti. Babam gidip otogardan alacakmış. Ben başka odadayken, anneme bağırıp çağırdığını duydum. Sadece ne olduğunu öğrenmeye gittim. Baktım diyor o kadın başına ilden köye gelecek, yanında çocuk başka erkekler bavuluna yardım edecek bilmem ne. Ne var ki bunda baba dedim. Bana defol git, sen ne karışıyorsun dedi. Ben de sesini tüm köy duydu derdin ne dedim. Diyor karı benim karım defol git dedi, hatta elindeki kumandayı alıp bana fırlatacaktı. 10 gün önce burun ameliyatı geçirdim, burnum bantlı bir de buna rağmen bunları yaptı.
Ablam gidip sorunca ona gayet sakin konuştu ama bana gelince böyle. Hatta anneme diyor ki kızına söyle ikiniz gidip alın hep berabersiniz zaten. Kızın derken bana diyor…
Ben de toparlandım evime geldim. Artık dayanacak gücüm de kalmadı. O hareketi gözümün önünden gitmiyor. 3 oldu bana defol git demesi. Anneme de kızdım bütün bunların suçlusu sensin, sen kabul ettin bizi buna mahkum ettin dedim.
Artık köye gitmeyi düşünmüyorum. Travmalarım oluştu onun yüzünden, ölmeyi bile düşündüm. Sizce ne yapayım, tüm bağımı koparayım mı? Annemi arada bahçe dısından görürüm. Doğrusu bu değil mi? Bir de ben evden gittiğimde ben babasıyım ne var ki ona o lafları söylersem ne diye kızıyor gidiyor demiş. 31 yaşında biriyim ben bunun farkında değil. Bıktım inanın ki kaldıramıyorum
Belki bazınız babam yaşıyor olsaydı da bana kızsaydı diyeceksiniz, belki bazınız beni yadırgayacaksınız ama artık dayanamıyorum.
31 yaşındayım. Öğretmenim. Ailem köyde ben merkezdeyim. Bekarım. O yüzden tatillerde ailemin yanına giderim genelde. Babam zamanında Almanya’ya giden, orda başlarda çalışan iyi kazanan, sonra da karı kız peşinde koşmaktan işlerini rayına oturtamayan, istanbulda bir kadınla evlenip üstüne de çocuk yapıp onu Almanya’ya götürmeye çalışırken biz 8 kardeşi aç sussuz bırakan biri.
Annem sağolsun onun işleri bozulup gelince affetti babamı. Bizim çektiğimiz bütün acıları göz ardı etti. Babamın geldikten sonra bize olan eziyetlerine sustu. Yeri geldi annem dayak yedi, yeri geldi ben annemi korurken tokat yedim. Tokat yediğim sıralar öğrenciydim. Gidecek yerim yoktu.
Ben çalışmaya başladığımdan beri de 7 yıl boyunca bizimkilere para gönderdim. Suanda kendime araba aldığım için arada sırada yardım etsem de eskisi gibi bakmıyorum.
Bütün bunları annem için yaptım. Ama suanda bile yeri geldi mi babam anneme ağzına geleni söyler bizi köye rezil eder.
Bu sabah da aynı şeyler oldu. Yengem başka ilden çocuğuyla beraber köye gelecekti. Babam gidip otogardan alacakmış. Ben başka odadayken, anneme bağırıp çağırdığını duydum. Sadece ne olduğunu öğrenmeye gittim. Baktım diyor o kadın başına ilden köye gelecek, yanında çocuk başka erkekler bavuluna yardım edecek bilmem ne. Ne var ki bunda baba dedim. Bana defol git, sen ne karışıyorsun dedi. Ben de sesini tüm köy duydu derdin ne dedim. Diyor karı benim karım defol git dedi, hatta elindeki kumandayı alıp bana fırlatacaktı. 10 gün önce burun ameliyatı geçirdim, burnum bantlı bir de buna rağmen bunları yaptı.
Ablam gidip sorunca ona gayet sakin konuştu ama bana gelince böyle. Hatta anneme diyor ki kızına söyle ikiniz gidip alın hep berabersiniz zaten. Kızın derken bana diyor…
Ben de toparlandım evime geldim. Artık dayanacak gücüm de kalmadı. O hareketi gözümün önünden gitmiyor. 3 oldu bana defol git demesi. Anneme de kızdım bütün bunların suçlusu sensin, sen kabul ettin bizi buna mahkum ettin dedim.
Artık köye gitmeyi düşünmüyorum. Travmalarım oluştu onun yüzünden, ölmeyi bile düşündüm. Sizce ne yapayım, tüm bağımı koparayım mı? Annemi arada bahçe dısından görürüm. Doğrusu bu değil mi? Bir de ben evden gittiğimde ben babasıyım ne var ki ona o lafları söylersem ne diye kızıyor gidiyor demiş. 31 yaşında biriyim ben bunun farkında değil. Bıktım inanın ki kaldıramıyorum
Biz çalıştık zamanında. 12 yaşımda başka ile çalışmaya gittim. Sürekli böyle oldu. Zaten babam yoktu 10 yıl kadar. Sonra eve gelince kabul etti.
Aynen bir daha gitmeyi düşünmüyorumBiraz benğm babamı andırdı bu yaşadıklarınız şöyleki dışarda yemediği halt kalmayıp bize namus bekçiliği yapardı. Kişiliğimizi zedeledi şiddet yoktu ama baskı yok sayma adam yerine konmama bakışlarıyla aşağılama psikolojik şiddet vardı. Onu yüzünden özgüvensiz silik karakter oluştu. Gerçi anneminde suçu var. Velhasıl düşüncelerğnde haklısın ben olsam beni yok sayan bir babayla aynı ortamda bulunmak istemem. İyiki bir işin var. Muhtaç değilsin kimseye
Annemi yargılıyorum. Sebebi de babam onu aldattığında buna şahit olduğu için annemi sırf bu konuyu bildiği için dövmüstü babam. Öyle böyle değil ama. Evden de kovmuştu. Sonra hepimiz babama söylendik. Annemin arkasında durduk. Dayılarıma kadar. Hepsi sana ev tutalım gitme dediler. Annem o eve geri döndü. Hepimizi bu duruma mahkum etti. Babam için para önemli. Hatta bugünkü derdi de paraydı kesinBence annenizi yargilamayin. Yanlis anlamayin ama makul dusunebildigini sanmıyorum. Babaniz bir anda kötü bir insan olmamistir, zaten hep kötüdür. Annenizde 8 çocuk sahibi olmus. Biraz makul dusunebilse olmazdi. Bundan 30 sene oncede korunma yöntemleri vardi.
Cocuklari bu hayata sürüklemek onlara haksizlik. Sizi cok iyi anliyorum ama su saatten sonra yaoabilecek biseyiniz yok. Babanizi gormek zorunda degilsiniz
Artık kendim için bir şeyler yapıyorum. Turlara katılıyorum. Yüzümde beğenmediğim bir yer varsa yaptırmaya çalışıyorum. Kendimi mutlu etmeye çalışıyorum. Artık kimseyi düşünmek istemiyorumKurtarıcı olmayı bırakacaksın.
Kendi huzuruna bak.
Annen için elinden geleni yapmışsın hatta fazlasını. Okadar seni seviyorsa gelsin seninle yaşasın.
Kalıp çekmek kendi tercihi.
Kendini yıpratma. Ömür çok hızlı geçiyor ve değmez.
Ben olsam asla ziyaretinede gitmem babamın olduğu yere. Annen istiyorsa o sana gelsin.
Özellikle seni seçmesi senin baş kaldırdığın için. Ablan muhtemelen susuyodur.
Annemi yargılıyorum. Sebebi de babam onu aldattığında buna şahit olduğu için annemi sırf bu konuyu bildiği için dövmüstü babam. Öyle böyle değil ama. Evden de kovmuştu. Sonra hepimiz babama söylendik. Annemin arkasında durduk. Dayılarıma kadar. Hepsi sana ev tutalım gitme dediler. Annem o eve geri döndü. Hepimizi bu duruma mahkum etti. Babam için para önemli. Hatta bugünkü derdi de paraydı kesin
Artık kendim için bir şeyler yapıyorum. Turlara katılıyorum. Yüzümde beğenmediğim bir yer varsa yaptırmaya çalışıyorum. Kendimi mutlu etmeye çalışıyorum. Artık kimseyi düşünmek istemiyorum
Babamın 3 cocupu var başka kadınlardan. Bizi 10 sene aramadı sormadı. Biz aç açına okula gidip geldik. Babama karşı çıksam git elini öp yemek götür derdi. Artık psikoloji bırakmadıAaa ben daha farkli oldugunu düşünmüştüm. Annenizin derdi neydi yahu? Hem aldatilip hem dayak yiyip hem kocaya geri donmek cok tuhaf
Görüşmeyeceğim. Ona da söylenip geldim evime zaten.Annenin saçma tercihlerinin sonucunu sen niye yaşayasın ki? Hiçbiriyle görüşmezdim.
Babamın 3 cocupu var başka kadınlardan. Bizi 10 sene aramadı sormadı. Biz aç açına okula gidip geldik. Babama karşı çıksam git elini öp yemek götür derdi. Artık psikoloji bırakmadı
Yoruldum çok fazla. Ortada bağırıp çağırıp kavga çıkaracağı bir konu yoktu.Anneniz normal degil ki size normal bi hayat sunsun.
Dun bir konuya "önce anne sonra cocuklar" yazdim. Anne ne kadar mental olarak saglikliysa çocuklarınıda o kadsr saglikli yetistiriyor. Neyse ki siz okuyup kendinizi kurtarmissiniz. Bu saatten sonra babaniz annenize bagirmis bagirmamis umursamayin. Anneniz bu hayati seviyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?