Babam ve bıraktığı psikolojik etki :(

Daha 1,5 yıllık evliyiz ve 2 kere para istedi. Baba konusu benim için hassas olduğu için bu koya girmek istemedim açıkçası. Ama alıp karşıma konuşacağım eşimle
Siz daha nisanliyken anlatmaliydiniz sonuçta evleneceği insanın aile yapısını bilmek onun hakkı değil mi?
Babanızla da gorusmeyin zaten paranızı da alamazsınız bari size vicdan yaptırıp size daha fazla kazık atmasın.
Bunun dışında maddi durum iyiyse siz de bu tramvanizla ilgili iyi bir psikoloğa gidin çocukluk tramvalariniz yaşadığınız anı etkilemesin geçmişi değil anı yaşayın.

Pardon ama o senin esin. Bunlari bize anlattigin gibi ona da anlatmalisin. Ve babana asla para yedirmemelisin. Kocana yazik gunah degil mi sana yazik gunah degil mi olacak cocuklarinizin rizkina yazik gunah degil mi
Babanin sizin ailedeki faciasini lutfen kendi ailene tasima

Sana sarılmak istedim. O kadar zor ki.. atsan atılmaz, satsan satılmaz.. "baba" işte. Böyle babalara da hep naif çocuklar düşer.
Zor günler geride kaldı ama etkisi yıllardır sürüyor işte. Şimdi beğenipte yüzüne bakmadığımız simit yüzünden dayak yediğimi biliyorum görsem hep aklıma geliyor istemeden. Bun yaşananlar çabuk olgunlaştırdı

İşte istemeden oluyor adamın bi yanlış davranışını görmedim evinden işine işinden evine telefon ortada mailleri açıktır Allah'a şükür bana düşkündür. Sever sayar eşime bazen haksızlık ediyorum kendi içimde haklısınız gerçekten düşünceleri kontrol gücüm kısıtlı oluyor maalesef bi öneriniz fikriniz varsa uygularım

Faydası olur mu ki.. en yakın ark.psikolog oda herseye amaaan boşver diyen biri tutup zaten ona anlatacak değilim sorunlarımı ama tutumunu görünce hevesim kaçıyor

Canim en basta gecmis olsun bence baban vermez o parayi size daha. Bende 1.5 yillik evliyim evlenmeden once calisiyordum babam hep para istiyordu benden borclarini odemek icin. 1 sene onun borclarina calistim. Sonra geme istedi farkli borclar icin bu sefer vermeyince triplere girdi bende o donem ceyiz yapmaya baslamistim ceyizim olacakti. Beni nisanima dugunume gelmemkle tehdit etti ve bana 10 bin tllik kredi cektirdi. Baba ya sonucta. Ara bozulmasin diye cektim ama odemedi. Ben evlendim 1.5 yil oldu banka beni ariyo odemezsenz hapise girceksinz diye. Ben esime mahcup oluyorum ama anlamiyo. En son gittik yapilandirdik suan oducem diyo 1 taksidini odedi ama devami gelirmi bilmiyorum. Birde bende evlendigimden beri beni 2 3 kez aradi acil para lazim sende varmi diye. Bende nerden olabilirki suan calismiyorum. Yok diyorum geciyorum artik. Bu arada ben herseyimi kendim yaptim bide yani faydam oldu zararim olmadi onlara.. sende yüz verme yoksa kurtulamazsin

Bi yerde okumustum bencil ebeveynlerin cocuklari fedakar olur diye. Ve sonra dusundum cok sikinti gormus cocuklar da fedakar oluyor. Bunu kendi beyninizde bitirmelisiniz oncelikle. Yardim etmeseniz nolcak ki babaniza. Ne yapabilir. Bundan baslayin diklenin ve bazi konularda asilesip dik durun. Esinizden destek alarak da karariniza devam edin. Yalniz yasadiklariniz icin psikologdan yardim alabilirsiniz . Icinizde kiramadiginiz bir guc var sizi engelleyen. Umarim yoluna girer. Keske daha cok yardimci olabilsem.

Ya düşünüyorum demeyi bu olayları anlatmayı bi durum olduğunda o senin baban der beni haksız bulur diye çekiniyorum kendi anne babası küçükken vefat etmişler çünkü
Ama babanın istemeleri hiç bitmeyince eşiniz daha çok sorgulayıp kendisi öğrenmez mi? Bu durumda size kızmaz mı? Bence anlatın.

Ben hiç böyle düşünmüyorum. Eşine herşeyi anlatmana gerek yok. Seni dünyalar kadar sevebilir, ama bir gün babanın evinde nasıldıyı duymak istemiyorsan bence detaya girme. Yani iyi bir çocukluk geçirmedim, babam problemli bir insandı, şuan sana herşeyi söyleyemem gibi bir konuşma olabilir.
Ama şuna katılıyorum.. arayıp ondan iste ozaman demen olmamış.
Bence bütün bunları yaşayan biri kesinlikle psikolojik tedavi görmeli. Hem kendin hem eşin hem de ileride olabilecek çocuk ve ya çocukların için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…