babam kısmi felç geçirdi.

o kdar kötü değil durumu.
yürümedeki aksama düzelmiş.
konuşma bozukluğu yüzde 90 düzelmiş
elini de rahatça kullanıyomuş ama bi süre tedavi olması gerekiyomuş.galiba sonra da hep diyet ve her gün ilaç kullancak.aslında varmış zaten ilacı ama ben iyiyim diye almamış kaç yıldır.

size de çok geçmiş olsun.inşallah iyi olcak.sabah ayrı iyi haber aksam ayrı iyi haber alıyorum

bu kadar hafif olduğu için hasar kalmazmış.inşallah kalmaz.yüreğim dayanmıyo dağ gibi adamı öyle yürüyemezken görürken.

aynen öyle.üstüne kardeşim arabayı çarptı.ee haliyle kıt kanaat geçinen bi aileyiz.benim atanma durumum da mechul.her seyi kafasına taktı.sonra da yediği yemekler zaten ortada.geliyorum dedi ve geldi felaket.

Çok geçmiş olsun, ben daha önce 4kez yaşadım bu kısmi felç olayını. Ben bunu farkettiğim an bira bardağında soguk suyu boşaltıyorum uyuşan hissetmediğim yerlerime ve arabanın camını açıp rüzgarla hastaneye gidiyoruz vs. O an buzlu yada buz gibi soğuk su çok iyi geliyor bana.

Ben çocukken babamda geçirdi kısmi felç, üstelik ağırdı, sol tarafı hiç hareket etmiyordu ama doktor üzülmeyin açılacak dedi. Üç hafta sonra sol ayağı kendiliğinden açıldı, eli de fizik tedavi sırasında büyük ölçüde açıldı, yani hassas şeyleri yapamıyordu ama tutmak, taşımak, kavramak gibi şeyleri yapabiliyordu sol eliyle. Babam uykuda geçirdi felci sabaha fark edildi yani, hiç konuşamıyordu rahmetli ama konuşması iki gün içinde açıldı. Ondan sonra ömrünün sonuna kadar tansiyon ilaçları kullandı, felç de gece uykusunda tansiyonu yükseldiği için olmuş, o zamana kadar fark etmemişti tansiyon problemi olduğunu. Kısmı felçler düzelir korkmayın demişti doktor, sizin ki çok daha hafif görünüyor, zaten çok da hızlı müdahale edilmiş, Allah şifa versin, gönlünüzü ferah tutun

sürekli olmasının nedeni ne peki.

allah razı olsun.
zamanında müdahale hayat kurtarıyor gerçekten.

sürekli olmasının nedeni ne peki.
Bilmiyorum canım ki beyin mr çekildi, tomografi çekildi, beyin dalgaları ölçüldü. Bişey çıkmıyor. Ki ben zaman zaman konuşamam da kelimeler kaybolur hacışmıcımsank gibi saçma bişey derim. İstediğimi konuşamam çıldırırım. Ama işte bilmiyorum malesef sebep ne

Allah sifa versin arkadaşım. Stresten uzak dursun baban. Bir de azicik yediklerine dikkat etsin artik.

bu konuda bir bilgim yok o yüzden yardımcı olacak bir şeyler yazamayacağım ama inşallah yakında iyileşir babanız.

çok geçmiş olsun. beynimizin sadece küçüük bir kısmını aktif olarak kullanıyoruz. pıhtı beyinde tıkadığı damarın cevresindeki hücrelerein ölmesine neden oluyor çünkü pıhtıdan dolayı artık oraya kan taşınamıyor, besin ve oksijende taşınamıyor dolayısıyla. o damar ne kadar büyük ve önemliyse etkileri o kadar falza olur. pıhtı attıktan sonra 4 saat içinde hastaneye ulaşılması çok kritiktir. eğer hasta bu süre içinde ulaştırılırsa pıhtı büyük ölçüde çözülebilir ve hasta kaybettiği işlevleri geri kazanır. ama diyelimki olmadı yetiştirilemedi. hastalar fizik tedavi ile ilerleme kaydederler. beynin kullanmadığımız kısımlarından biri kaybedilen işlevi kısmen devralır.
yani içiniz rahat olsun. babanız kısa zamanda iyileşektir. birde pıhtı oluşması genellikle kalp ristmi bozukluğundan veya kalp kapağı kaçağından kaynaklanıyor ama 50 yaş üstü sağlıklı bir insan bile risk grubunda. bu yüzden bir engel yoksa 50 yaş üstü insanların kan sulandırıcı kullanması tavsiye ediliyor.
ben tıpçı değilim ama tezimle ilgili araştırmalarımda ulaşmıştım bu bilgilere.

Son düzenleme:
Benim babam da tarafından kısmi felç geçirdi.
İlk zamanlar konuşması, yürümesi, görmesi , kolunu hareket ettirmesi neredeyse yoktu.
Şuan sapasağlam, hiç üzülmeyin.

Hastaneden eve çıktığımızda, kendi istemese de antremanlar yaptırdık.
El için küçük toplar var yumuşak, sıkıp gevşetmesini istedik gün içerisinde sürekli.
Herhangi bir yumuşak bir şeyle de yapabilir bunu, yastık gibi örneğin.
Çocukların oynadığı, şekilli cetveller vardır, bilirsiniz mutlaka.
Şu yuvarlak halkaları olan, çizdikçe girdap gibi 3 boyutlu hologram şekiller çıkaran cetveller.
Onlardan aldık ve sürekli önüne kokuyorduk, elini çalıştırması için.
Zaten sürekli kitap okuyan bir adamdı, yanına gidip bize de tane tane okumasını istedik.
Tekerlemelerle inatlaştık, şakalaştık derken onu da o şekilde hallettik.
Eve çıkışı bir süre merdivenden sağladık, asansörü yasakladık.
Bizden bir şey istediğinde, kalk kendin al ayağın açılsın cevabını verdik, bu işimize de gelmedi değil.
Yemeklerini de daha sağlıklı hale getirip, gece belirli bir saatten sonra hiçbir şey yedirmedik.
Kontrollerini de aksatmadık derken, şuan tek kalan sadece hızlı konuştuğunda ya da heyecanlandığında biraz yuvarlayarak konuşması kaldı.
3 ay içinde yüzde 90 atlatabilmiştik durumu.
Şuan ise yüzde 96 diyebilirim.
Gören kimse inanmaz çok büyük sorunlar atlattığına.
Buna çok şükür diyoruz.
Sizin durumunuz oldukça hafifmiş anladığım kadarıyla, çok büyük şans en az hasarla böyle bir hastalığı atlatmak.
İnşallah biraz sabır ve çalışmayla sizin hiçbir şeyiniz kalmayacak.
Allah babacığınıza acil şifalar, size de bol sabır versin.

allah sabır versin.allah şifa versin canım

Seneler önce aynısı dedeme oldu ama iyileşti şimdi farklı bir durumdan tekrar felç ama o zaman iyileşmişti uzulme lütfen.

benim annemde 5 ay önce felçlk gecirdi çok şükür 2 haftada yüremeye basladı bizim yardımımızla artı fizik tedavyle eskisi gibi oldu nerdeyse. şimdi size hep öyle kalıcakmış gibi geliyor ama merak etmeyin geçer yaşı gençse daha çabuk toparlanır çok geçmiş olsun

babam 4 günde yürümeye başladı.dün kendisi banyo yaptı.özellikle el kol hareketi yaptıroyoz.sakız şu elde sıkılan toplardan filan.inşallah iyi olcak

farklı olanları not alıyorum.teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…