o kdar kötü değil durumu.babaannem de böyle oldu. sonra dinlemedi bir gün ne bulduysa yemiş zararlı olan. pat diye tansiyonu fırlamış. hepten felç olmuştu. sadece sağ elini kullanabiliyordu biraz.
babacığınız lütfen az yesin çok dikkat etsinAllah korusun bir şey olur. beslenme çok çok önemli benim gördüğüm kadarıyla. çok hafif beslenecek, ilaçlarını hep zamanında ve aksatmadan alacak.
size de çok geçmiş olsun.inşallah iyi olcak.sabah ayrı iyi haber aksam ayrı iyi haber alıyorumannem de sağ tarafı kısmi felç geçirdi... İstanbul (Samatya) araş.hastanesinde tedavi oldu...
en başta 2 haftada 1 kere yüz gelci gibi 1 kere kolların uyuşmasıyla kavrayamama yatarken de 5-6 defa dili kaymış konuşamamış...
annem yanımızdaydı ama o çalışıyordu biz çalışıyorduk söylemedi bize... sonra bir akşam sağ taraf sürüklene sürüklene hareket etmeye başlamış... ben sabah gördüm sabah dr.a gitti özele kan pıhtılaşmış geç kalmışınız damar tıkanmış dedi...
2013 eylül ortasında oldu hastaneye yattı 2 hafta sonra çıktı şekeri falan kontrol altına alınmıştı tek başına dışarı çıkarmıyorduk... ekim sonu kendisi alt kata falan inmeye yan tarafa bakkala vs. gidip geliyrdu ama biz çok da dikkat etmediğimiz için ve damarlar tıkandığı için 13.11.2013 de (cerrahpaşa da) ameliyat oldu şuan anneanneme bakmaya gidip geliyor 6 saatlik yola tek başına çok şükür Yarabbim e
sakın kendinizi üzmeyin... inanın çok var bu hastalıktan gördük hastanede ve dikkat edince kan sulandırıcıları falan dikkatli kullanınca çok güzelde iyileşiyor... babanızın yediğine içtiğine ilaçlarına dikkat edin hepsi geçiyor
bu kadar hafif olduğu için hasar kalmazmış.inşallah kalmaz.yüreğim dayanmıyo dağ gibi adamı öyle yürüyemezken görürken.gecmış olsun canım benım babanda olan hasarlar geçecek ALLAH ın izniyle ama birazcık hasar kalabılır bundan sonra cok dıkkat edin annem tam 5 kez geçirdi kalp kapağında beynine 5 kere kan pıhtısı yanı emboli mı ne deniyor ondan oldu aylarca yatalak kaldıcok zor acı veren günler yaşadık şimdık şükürler olsun ayakta yürüyor ama tabıkı ellerinde biraz halsızlık oluyor ama bunlara şükür şuanda da adını anmak istemediğim kötü bır hastalıkla savaşıyor ALLAH ım yardımcımız olsun sızın bızım ve ALLAH tan sağlık bekleyen herkezin
aynen öyle.üstüne kardeşim arabayı çarptı.ee haliyle kıt kanaat geçinen bi aileyiz.benim atanma durumum da mechul.her seyi kafasına taktı.sonra da yediği yemekler zaten ortada.geliyorum dedi ve geldi felaket.Bizim bi tanıdık ta felç geçirdi ama o baya kötüydü yani 1 sene altını bağladılar düşün
şimdi çok şükür iyu yürüyor sol tarafı aksak ama ayağa kalktı tuvalete filan gidiyor
yanlış hatırlamıyorsam boşanma aşamasında idin , aksilik üst üste olmaz da baban iyileşir inşallah
Çok geçmiş olsun, ben daha önce 4kez yaşadım bu kısmi felç olayını. Ben bunu farkettiğim an bira bardağında soguk suyu boşaltıyorum uyuşan hissetmediğim yerlerime ve arabanın camını açıp rüzgarla hastaneye gidiyoruz vs. O an buzlu yada buz gibi soğuk su çok iyi geliyor bana.rica ediyorum konumu başka başlığa taşımayın.çünkü sağlık bölümünde az yorum yazılıyor.az bilgi alıyorum.
babamda bazı belirtiler vardı ama daha önce başımıza böyle bi olay gelmediği için anlamlandıramadık.
sol ayakta gerginlik-sol göz kaşınma-sol el uyuşma
pazar öğlen babam uyurken kalkmış bana bişey oluyo demiş.doğru hastaneye gitmişler.zaten 2 dk uzaklıkta
tansiyon yükselmiş.serum-iğne derken iyiydi.zaten ben bile anlamadım bişey olduğunu.
sebebine gelince.babam sahurda ve iftarda çok yemek yemiş.kırmızı et.kavurma.biber turşusu.ve tereyağında yumurta yemiş.ben de baya kızdım niye yiyosun diye.çünkü sürekli söylüyoduk ona bi gün bişey olcak dye.ama ben gözümle görmediğim için bilmiyodum sol tarafının tutmadığını.
sınavdan cıktığım için söylemediler.eve geldim aksam.saatler sonra fark ettim.ben bişey olmadı sandım.
sol taraf baya aksak.
sol ayağı sürükleyerek yürüyor.elini kullanmakta zorlanıyoru.konuşuyor,hafif pelteklik var.ama anlaşılıyor ne dediği.denge problemi var.
kanda pıhtı varmış.beyine atmış.eğer kalbe atsaymış sonu ölümmüş.ciğere atsaymış veremmiş.beyiyen atmış sonuç denge problemi.
etraftan duyduğuma göre çok hafifmiş babamın durumu.bu hastalığı geçirenlere de sordum onlar da öyle dedi.
doktor da tam zamanında gelmişsiniz dedi.şu anda hastanede.
doktor bugün gelmiş yine.gelişme çok iyi.iyileşeceksin demiş.
babam gece bile kalkmış yürümüş koridorlarda.hareket yapmış hep.ellerini kollarını.
bu olay başına gelenler tavsiye verebilirler mi.
ve lütfen böyle bi olay yaşayaıp kötü sonuçlananlar yazmasınlar.çünkü bazen çok acımasız eleştiriler oluyo.her durumda kaldırdım ama bunda böyle bişeyi kaldıramam.şimdiden teşekkür ederim.
sürekli olmasının nedeni ne peki.Çok geçmiş olsun, ben daha önce 4kez yaşadım bu kısmi felç olayını. Ben bunu farkettiğim an bira bardağında soguk suyu boşaltıyorum uyuşan hissetmediğim yerlerime ve arabanın camını açıp rüzgarla hastaneye gidiyoruz vs. O an buzlu yada buz gibi soğuk su çok iyi geliyor bana.
allah razı olsun.Ben çocukken babamda geçirdi kısmi felç, üstelik ağırdı, sol tarafı hiç hareket etmiyordu ama doktor üzülmeyin açılacak dedi. Üç hafta sonra sol ayağı kendiliğinden açıldı, eli de fizik tedavi sırasında büyük ölçüde açıldı, yani hassas şeyleri yapamıyordu ama tutmak, taşımak, kavramak gibi şeyleri yapabiliyordu sol eliyle. Babam uykuda geçirdi felci sabaha fark edildi yani, hiç konuşamıyordu rahmetli ama konuşması iki gün içinde açıldı. Ondan sonra ömrünün sonuna kadar tansiyon ilaçları kullandı, felç de gece uykusunda tansiyonu yükseldiği için olmuş, o zamana kadar fark etmemişti tansiyon problemi olduğunu. Kısmı felçler düzelir korkmayın demişti doktor, sizin ki çok daha hafif görünüyor, zaten çok da hızlı müdahale edilmiş, Allah şifa versin, gönlünüzü ferah tutun
Bilmiyorum canım ki beyin mr çekildi, tomografi çekildi, beyin dalgaları ölçüldü. Bişey çıkmıyor. Ki ben zaman zaman konuşamam da kelimeler kaybolur hacışmıcımsank gibi saçma bişey derim. İstediğimi konuşamam çıldırırım. Ama işte bilmiyorum malesef sebep nesürekli olmasının nedeni ne peki.
allah sabır versin.allah şifa versin canımBilmiyorum canım ki beyin mr çekildi, tomografi çekildi, beyin dalgaları ölçüldü. Bişey çıkmıyor. Ki ben zaman zaman konuşamam da kelimeler kaybolur hacışmıcımsank gibi saçma bişey derim. İstediğimi konuşamam çıldırırım. Ama işte bilmiyorum malesef sebep ne
Seneler önce aynısı dedeme oldu ama iyileşti şimdi farklı bir durumdan tekrar felç ama o zaman iyileşmişti uzulme lütfen.rica ediyorum konumu başka başlığa taşımayın.çünkü sağlık bölümünde az yorum yazılıyor.az bilgi alıyorum.
babamda bazı belirtiler vardı ama daha önce başımıza böyle bi olay gelmediği için anlamlandıramadık.
sol ayakta gerginlik-sol göz kaşınma-sol el uyuşma
pazar öğlen babam uyurken kalkmış bana bişey oluyo demiş.doğru hastaneye gitmişler.zaten 2 dk uzaklıkta
tansiyon yükselmiş.serum-iğne derken iyiydi.zaten ben bile anlamadım bişey olduğunu.
sebebine gelince.babam sahurda ve iftarda çok yemek yemiş.kırmızı et.kavurma.biber turşusu.ve tereyağında yumurta yemiş.ben de baya kızdım niye yiyosun diye.çünkü sürekli söylüyoduk ona bi gün bişey olcak dye.ama ben gözümle görmediğim için bilmiyodum sol tarafının tutmadığını.
sınavdan cıktığım için söylemediler.eve geldim aksam.saatler sonra fark ettim.ben bişey olmadı sandım.
sol taraf baya aksak.
sol ayağı sürükleyerek yürüyor.elini kullanmakta zorlanıyoru.konuşuyor,hafif pelteklik var.ama anlaşılıyor ne dediği.denge problemi var.
kanda pıhtı varmış.beyine atmış.eğer kalbe atsaymış sonu ölümmüş.ciğere atsaymış veremmiş.beyiyen atmış sonuç denge problemi.
etraftan duyduğuma göre çok hafifmiş babamın durumu.bu hastalığı geçirenlere de sordum onlar da öyle dedi.
doktor da tam zamanında gelmişsiniz dedi.şu anda hastanede.
doktor bugün gelmiş yine.gelişme çok iyi.iyileşeceksin demiş.
babam gece bile kalkmış yürümüş koridorlarda.hareket yapmış hep.ellerini kollarını.
bu olay başına gelenler tavsiye verebilirler mi.
ve lütfen böyle bi olay yaşayaıp kötü sonuçlananlar yazmasınlar.çünkü bazen çok acımasız eleştiriler oluyo.her durumda kaldırdım ama bunda böyle bişeyi kaldıramam.şimdiden teşekkür ederim.
babam 4 günde yürümeye başladı.dün kendisi banyo yaptı.özellikle el kol hareketi yaptıroyoz.sakız şu elde sıkılan toplardan filan.inşallah iyi olcakbenim annemde 5 ay önce felçlk gecirdi çok şükür 2 haftada yüremeye basladı bizim yardımımızla artı fizik tedavyle eskisi gibi oldu nerdeyse. şimdi size hep öyle kalıcakmış gibi geliyor ama merak etmeyin geçer yaşı gençse daha çabuk toparlanır çok geçmiş olsun
Allah hepimize tez zamanda şifa verir inş canım benimallah sabır versin.allah şifa versin canım
farklı olanları not alıyorum.teşekkür ederim :)Benim babam da tarafından kısmi felç geçirdi.
İlk zamanlar konuşması, yürümesi, görmesi , kolunu hareket ettirmesi neredeyse yoktu.
Şuan sapasağlam, hiç üzülmeyin.
Hastaneden eve çıktığımızda, kendi istemese de antremanlar yaptırdık.
El için küçük toplar var yumuşak, sıkıp gevşetmesini istedik gün içerisinde sürekli.
Herhangi bir yumuşak bir şeyle de yapabilir bunu, yastık gibi örneğin.
Çocukların oynadığı, şekilli cetveller vardır, bilirsiniz mutlaka.
Şu yuvarlak halkaları olan, çizdikçe girdap gibi 3 boyutlu hologram şekiller çıkaran cetveller.
Onlardan aldık ve sürekli önüne kokuyorduk, elini çalıştırması için.
Zaten sürekli kitap okuyan bir adamdı, yanına gidip bize de tane tane okumasını istedik.
Tekerlemelerle inatlaştık, şakalaştık derken onu da o şekilde hallettik.
Eve çıkışı bir süre merdivenden sağladık, asansörü yasakladık.
Bizden bir şey istediğinde, kalk kendin al ayağın açılsın cevabını verdik, bu işimize de gelmedi değil.
Yemeklerini de daha sağlıklı hale getirip, gece belirli bir saatten sonra hiçbir şey yedirmedik.
Kontrollerini de aksatmadık derken, şuan tek kalan sadece hızlı konuştuğunda ya da heyecanlandığında biraz yuvarlayarak konuşması kaldı.
3 ay içinde yüzde 90 atlatabilmiştik durumu.
Şuan ise yüzde 96 diyebilirim.
Gören kimse inanmaz çok büyük sorunlar atlattığına.
Buna çok şükür diyoruz.
Sizin durumunuz oldukça hafifmiş anladığım kadarıyla, çok büyük şans en az hasarla böyle bir hastalığı atlatmak.
İnşallah biraz sabır ve çalışmayla sizin hiçbir şeyiniz kalmayacak.
Allah babacığınıza acil şifalar, size de bol sabır versin.