• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam evleniyor

fascinatingjasminne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
76
Puanlar
98
Merhaba.Benim annem vefat etti geçen yıl.Annem ev almak istiyordu vefat etmeden önce.Anneannemler de bize kendi evlerini verdiler.Kendilerine yeni ev aldılar.Üstümüzde teyzemler oturuyor.Annem vefat ettikten sonra anneannemler babamı suçladılar,çok üstüne gittiler.Özel hastahanede tedavi olsaydı diye.Bir de birçok şeye müdahele ediyorlar.Babamın yüzüne bakmıyorlar.Bize iyi davranıyorlar ama.Biz üç kardeşiz.Ben 23 yaşındayım.Diğer kardeşlerim 18 ve 11 yaşında.Annem vefat edince biz o evde kalmış olduk.Babam zor süreçler geçirdi o evde.Bizim için o evde kalmaya katlandı yani biraz.Birkaç ay önce babam bir karar aldığını söyledi ve bu kararı benimle paylaştı.Babam evlenmeyi düşünüyor.Çok tepki gösterdim en başta..Başka bir ev açıp küçük kardeşimi de yanına alcakmış.Siz de bu evde kalırsınız,istediğiniz zaman benim evime de gelirsiniz dedi.Zaten ben ve benden küçük kardeşim başka şehirlerde üniversite okuyoruz.Görüştüğü kadın daha önce hiç evlenmemiş ve düğün istiyormuş.Seneye haziran gibi düşünüyorlarmış.Babam benim de gitmemi istiyor.Ama hiç istmiyorum gibi.Üniversite masraflarımı babam karşılıyor.Yani nasıl bir duygu karmaşası içindeyim anlatamadım tam.En başta tepki gösterdim baya sonra bir şey demedim.Ama hayır kesinlikle olmaz diyip diklense miydim bilmiyorum,fikir verin bana nolursunuz.Babamı çok seviyorum.Bana alıştıra alıştıra söyledi verdiği kararları tabi.Sürekli beni tanıştırmak istiyor ama hep erteliyorum

Babam sevdiği için mi evleniyor yoksa mecburiyet falan mı ?
Ama durum ne olursa olsun kararına saygı göster
Babamı birçok yerden aramışlardı.Benim ablam var,ben şöyle birini tanıyorum diye.Babam da ben bu yaştan sonra kimsenin istediğiyle evlenemem dedi.Anememle görücü usülü evlenmişlerdi.Ve iş yerindeki bir arkadaşı vasıtasıyla biriyle görüşmeye başlamış.Ama istediği biri yani.

Yarın bir gün siz evlenecek gideceksiniz baban yalnız kalacak ,annenin yerini tabi ki tutmaz ama hayatında bir kadının olması gerekli , erkekler biz gibi değil , bence babanı üzme sakın..
annemin tarafı baban evlenmeye kalkarsa siz karşı çıkın falan diyordu.Onların dediklerini pek dinlemem ama kafamı karıştırıyorlar yine de

Evlenmesinde sıkıntı yok da, geçen yıl anneniz vefat etmiş. Başınız sağolsun. Babanız birkaç ay önce evleneceğim demiş doğru mu anladım? Yani annenizi kaybettikten birkaç ay sonra bu kadınla tanışmış oluyor bu durumda. Bu ne hız. Ben anlamıyorum insanları yahu. Bende mi sorun var acaba. Ben abimin eşinin ölümünü sindiremedim aylardır. Her gece aklımda. Neyse, bir şey demeyeyim.

Babanız kendi kararlarını alacak yaşta. Böyle uygun gördüyse, siz de saygı duyun madem. Kardeşiniz ile aynı evde yaşayacak ise tanışın, tanıyın mutlaka.

Babamı birçok yerden aramışlardı.Benim ablam var,ben şöyle birini tanıyorum diye.Babam da ben bu yaştan sonra kimsenin istediğiyle evlenemem dedi.Anememle görücü usülü evlenmişlerdi.Ve iş yerindeki bir arkadaşı vasıtasıyla biriyle görüşmeye başlamış.Ama istediği biri yani.
O zaman ona bir şans ver. Kadını bir tanımaya calış bakalım iyi niyetli mi kötü mü ?

Kocaman insan karışmayın kararına. Birine ihtiyaç duyuyor olabilir hayatında. Yalnız kalmasını neden istiyorsunuz?

Evleneceği kadını tanımaya çalışın. Kardeşiniz de yanında kalacak madem düşüncelerini öğrenmeniz iyi olur. Burada çok görüyoruz bekar hanımlar çocuklu biriyle evlenince hayatının şokunu yaşıyor. Hiç yalnız kalamıyoruz, çocuk 12'de uyuyor, başbaşa kahve içmeye gidemiyoruz vs. diye. Duruma göre karşı çıkarsınız.

Evlenmesinde sıkıntı yok da, geçen yıl anneniz vefat etmiş. Başınız sağolsun. Babanız birkaç ay önce evleneceğim demiş doğru mu anladım? Yani annenizi kaybettikten birkaç ay sonra bu kadınla tanışmış oluyor bu durumda. Bu ne hız yahu. Ben anlamıyorum insanları yahu. Bende mi sorun var acaba. Ben abimin eşinin ölümünü sindiremedim aylardır. Her gece aklımda. Neyse, bir şey demeyeyim.

Babanız kendi kararlarını alacak yaşta. Böyle uygun gördüyse, siz de saygı duyun madem. Kardeşiniz ile aynı evde yaşayacak ise tanışın, tanıyın mutlaka.
Annem vefat ettikten sonra
Evlenmesinde sıkıntı yok da, geçen yıl anneniz vefat etmiş. Başınız sağolsun. Babanız birkaç ay önce evleneceğim demiş doğru mu anladım? Yani annenizi kaybettikten birkaç ay sonra bu kadınla tanışmış oluyor bu durumda. Bu ne hız. Ben anlamıyorum insanları yahu. Bende mi sorun var acaba. Ben abimin eşinin ölümünü sindiremedim aylardır. Her gece aklımda. Neyse, bir şey demeyeyim.

vefat etmesinden sonra 11-12 ay geçmiş sanırım görüşmeye başlayalı.İlk söylediğinde ben hala acısını atlatamamıştım annemin vefat etmesinin.Çok tepki göstermiştim hatta.Ama düşünüyorum da,babam bu evde rahat hareket edemiyor.Annemin tarafıyla yaşıyoruz biz de.Yukarıda anlattım.Bir de babamı rahatsız ediyordu birçok kişi.Bizim şöyle bir tanıdığımız var gibisinden.Yani bilmiyorum ben de nasıl davranacağımı

Oncelıkle Basınız sagolsun....

Tabı baskasıyla evlenebilir ama bu acele neden ya?
Ben mı cok duygusalım bilemıyorum ama sanırım benım destekleyecegım bır durum degıl.
Annemi yeni kaybetmişken babamın düğününe gidemezdim.

Canım, öncelikle başın sağolsun, çok üzüldüm, anne yeri asla dolmayacak kocaman bir boşluk. Baban ise mutlaka evlenecek be kuzum, bugün olmazsa yarın. Çünkü yalnız ömür geçmez, insan bir sese bir nefese ihtiyaç duyar, hele de belli bir yaşın üzerindeyse. Şimdi karşı çıksan babanın aklına ve yüreğine hitap etmiş birine engel olmuş olacaksın. Belki de böylesi birine ilerleyen dönemde denk gelmeyecek. Anneannenlerin yaptığı oldukça yalnış. Babanı sorumlu tutmak da ne demek. İnsan 3 çocuğunun annesi hayat arkadaşı ölsün ister mi? Sen babana destek ol kuzum, yuvasını kursun, düzenini oluştursun, baban ve sizin için de zor bir durum ayrı ayrı. Ama burada sana büyük iş düşüyor. Allah kolaylık versin, sabrını artırsın. Kardeşlerin ve senin çok güzel uzun sağlıklı hayatlarınız olur inşallah...

Hiç vakit kaybetmeden tanışın derim
3. Göz olarak gözlemleyin babanızın eş adayını
Çok sıcak davranmanıza gerek yok

Babanız karar vermişse bu karardan döndürmek zor olur

annemin tarafı baban evlenmeye kalkarsa siz karşı çıkın falan diyordu.Onların dediklerini pek dinlemem ama kafamı karıştırıyorlar yine de
Dinle bence 3 kardes bastırin ki babanizi kaybetmeyin..Ayrica acelesi ne kac yasinda hele bi evvlenin barklanin 11yasindaki universiteye baslasa neyse..

Back