Benimde hem anneden babadan maas alan ark varMerhaba Arkadaşlar,
Bilgi sahibi olan ,Arkadas'lardan,rica ediyorum. Anne,baba vefat etmis.Baba Ssk"dan emekli.Arkadasim,esinden bosaniyor.cocuklari var.Babasindan,ne kadar emekli maasi alabilir.(Bebeği cok kucuk olduğu icin calisamaz.)
Benimde hem anneden babadan maas alan ark var
Acaba ne kadar aliyorlar?
Ölen kişinin ki biraz daha kesintili oluyor.
SGK ya gidip Detaylı öğrenebilir.
Ne kadar alıyordu Sigorta'sı ne kadardan ödendi bunları bilmeden net rakam Söylemek zor.
Anne ve babasının ölümüyle beraber yetim kalan çocuklara başka maaş alacak çocuk bulunmaması ve kendisi haricinde emekli maaşı alacak kimse olmaması halinde ölüm aylığı %50 oranında bağlanır.
Bunun dışında bir miktar verilemez çünkü babanın hangi statüden, emekli sandığı, ssk, bağkurun hangisinden emekli olduğu önemli. Maaş hesabı yapılamaz.
rahmetli babasının kalan maaşı ne kadardı acaba?
kesinti yapılıp ödeniyor
ne kadardı emekli maaşı
bir babasından kalma maaşla geçinebilecek mi arkadaşınız
Allah yardımcısı olsun
Tesekkur ederim, cevabiniz icin.ssk 'dan emekliymis.zamaninda ,en yuksek primden yatirilmis.yedi yil once annesi ve kendi toplami 1100 tl aliyorlarmis.
1100 tl babanın esas maaşının %75'i eder. Yani 7 sene önce annesi ölmüş olsa 730 lira civarı alırdı tek başına. Yılda iki kere yapılan zamları falan hesaplayıp eklerseniz yine 1100-1200 civarı olur diye tahmin ediyorum.
Iki ye bolunuyorsa,oda o kadar aliyor olmali.Bende babamdan maaş alıyorum. İkinci evliliginden bir cocugu daha var. Bizim maaş ikiye bölünüyor. Aylik 1050 tl geliyor bana. Aldığı maaşa göre değişiyor diye biliyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?