- Konu Sahibi cilekliprenses
-
arkadaşlar ne olur bana bir akıl verin moralim çok kötü. işyerindeyim ve hiçbirşey yapamıyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
7 aylık kızım var ve kendi annem bakıyordu. Umre'ye gittiler ve kayınvalidem geldi kızıma bakmak için bizde kalıyor.
fakat kayınvalidem çok fazla ağırkanlı bir insan eve gidince zile basıyorum 5 dakikadan fazla bekledikten sonra kpıyı açıyor o kadar yani.
neyse , dün işe geç geldim. Kızım sabah uyandı fakat ben çok yorgun olduğum için kayınvaliden aldı kızımı , yaklaşık 1 saat sonra uyandım bende bir baktım kahvaltısını yediriyor
ama maması buz gibi yavrumun sütünü hiç ısıtmamış. (Bu arada KV bakmaya başladığından beri gaz problemi var yavrumun) hemen anladım meğer mamalarını çok ısıtmadan öyle yedriiyor yavruma o da kuzumu huzursuz ediyor gaz yapıyor ağlıyor öyle oluncada başka bişey yemiyor doğal olarak. Neyse bişey demeden gittim kahvaltısını tekrar hazırladım ama bu arada ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Gittim evin banyosunda gizli gizli ağladım üzüntüden falan ama kv ye bişey demedim ayıp olmasın kadın misafri diye. dün bütün günüm sayesinde ağlayarak geçti.
biraz önce de aradım mamalarını yiyormu diye yok şimdi çorbasını ısıtacaktım dedi sabah 8 gibi kahvaltısını yedirmiş bir daha hiçbirşey yedirmemiş. 8'den 4.'e kadar el kadar yavrum dayanırmı? zaten çok zayıf bir bebek hala 6300 gr. bişey demedim yine telefonu kapattım ve ağlamamak yine zor tutuyorum kendimi işyerinde kimse görmesin diye yoksa koyvericem gidicek..
Kızım orada açken ben nasıl tok olurum diye inanın yemek bile yiyemiyorum , ne yapıcam ne edicem bilmiyorum , çok kötüyüm kızlar ne olur bir akıl verin bana.
Bencede b,r l,ste oluiturmalısın , kırmadan kv ye söylemelisin. Mesela benm listem
10:00 kahvaltı
13:00 yoğurt
17:çorba
20:muhallebi
aralardada sürekli emziriyorum tabiiii
bu şekilde liste yaparsan daha iyi olur , inşallah kısa bir sürede atlatırsınız. benm bebğimde 7 aylık olacak bizimde bakıcı konusu muallakta. al senin kv yi vur benm kv ye :)))
canım sen boşuna sıkıntı çekiyorsun söylesene kayınvaldene ayıp değil sonuçda bu kırılacak ne varki en olsam mamasını sütünü soğukmu gördüm anne bu soğuklukda içmez dokunur ona ısıt şu ısıda olsun derdim şu saatte şu şu saatte şunu ver derdim tel açar hatırlatırdım şimdi şunu yiyecek diye kadın unutmuşdur bunca sene geçmiş üstünden artı bilmiyorda olabilir o öyle büyütmüşdür sen birşey söylemezsen kadın naapsın bildiği okadardır bildiğini yapıyordur
canım bir anne adayı olarak çok üzüldüm asla özellikle bebeklere kıyamam.şimdi tabiii ne yapman gerek kayınvalide kaç yaşında o kadar yaşlımıki .eğer başkasına bırakacak veya geçici birini tutacak durumda değilsen ve açık açık konuşamıyorsan.çocuğu rahatsız diye doktora götürüyormuş gibi yap.ve döndükten sonra söylemek istediklerini onu kırmadan doktor söylemiş gibi anlat hatta mümkünse eşinden yardım al birlikte anlatın.mesela mutlaka saatinde yemek yemesi gerektiğini asla soğuk bir şey vermemeniz gerktiğini hatta yemek saatiyle ilgili bir liste oluşturun.aranızdaki samimiyeti bilmediğim için anca bu kadar yardımcı olabilirim.yaa demişler yaa bu dünyada anne olmada ne olursan ol.umarım herşey yoluna girer sevgiyle kalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?