• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Babaannesi kızıma bakamıyor galiba , depresyondayım

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

cilekliprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
129
0
66
İstanbul
arkadaşlar ne olur bana bir akıl verin moralim çok kötü. işyerindeyim ve hiçbirşey yapamıyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
7 aylık kızım var ve kendi annem bakıyordu. Umre'ye gittiler ve kayınvalidem geldi kızıma bakmak için bizde kalıyor.
fakat kayınvalidem çok fazla ağırkanlı bir insan eve gidince zile basıyorum 5 dakikadan fazla bekledikten sonra kpıyı açıyor o kadar yani.

neyse , dün işe geç geldim. Kızım sabah uyandı fakat ben çok yorgun olduğum için kayınvaliden aldı kızımı , yaklaşık 1 saat sonra uyandım bende bir baktım kahvaltısını yediriyor
ama maması buz gibi yavrumun sütünü hiç ısıtmamış. (Bu arada KV bakmaya başladığından beri gaz problemi var yavrumun) hemen anladım meğer mamalarını çok ısıtmadan öyle yedriiyor yavruma o da kuzumu huzursuz ediyor gaz yapıyor ağlıyor öyle oluncada başka bişey yemiyor doğal olarak. Neyse bişey demeden gittim kahvaltısını tekrar hazırladım ama bu arada ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Gittim evin banyosunda gizli gizli ağladım üzüntüden falan ama kv ye bişey demedim ayıp olmasın kadın misafri diye. dün bütün günüm sayesinde ağlayarak geçti.

biraz önce de aradım mamalarını yiyormu diye yok şimdi çorbasını ısıtacaktım dedi sabah 8 gibi kahvaltısını yedirmiş bir daha hiçbirşey yedirmemiş. 8'den 4.'e kadar el kadar yavrum dayanırmı? zaten çok zayıf bir bebek hala 6300 gr. bişey demedim yine telefonu kapattım ve ağlamamak yine zor tutuyorum kendimi işyerinde kimse görmesin diye yoksa koyvericem gidicek..

Kızım orada açken ben nasıl tok olurum diye inanın yemek bile yiyemiyorum , ne yapıcam ne edicem bilmiyorum , çok kötüyüm kızlar ne olur bir akıl verin bana.

canım bir anne adayı olarak çok üzüldüm asla özellikle bebeklere kıyamam.şimdi tabiii ne yapman gerek kayınvalide kaç yaşında o kadar yaşlımıki .eğer başkasına bırakacak veya geçici birini tutacak durumda değilsen ve açık açık konuşamıyorsan.çocuğu rahatsız diye doktora götürüyormuş gibi yap.ve döndükten sonra söylemek istediklerini onu kırmadan doktor söylemiş gibi anlat hatta mümkünse eşinden yardım al birlikte anlatın.mesela mutlaka saatinde yemek yemesi gerektiğini asla soğuk bir şey vermemeniz gerktiğini hatta yemek saatiyle ilgili bir liste oluşturun.aranızdaki samimiyeti bilmediğim için anca bu kadar yardımcı olabilirim.yaa demişler yaa bu dünyada anne olmada ne olursan ol.umarım herşey yoluna girer sevgiyle kalın

Bencede b,r l,ste oluiturmalısın , kırmadan kv ye söylemelisin. Mesela benm listem
10:00 kahvaltı
13:00 yoğurt
17:çorba
20:muhallebi
aralardada sürekli emziriyorum tabiiii

bu şekilde liste yaparsan daha iyi olur , inşallah kısa bir sürede atlatırsınız. benm bebğimde 7 aylık olacak bizimde bakıcı konusu muallakta. al senin kv yi vur benm kv ye :)))

canım neden konuşmuyorsun kayınvalidenle,neden içine atıyorsun.
kayınvaliden yaşlı olduğu için bebek bakımını muhtemelen unutmuştur.gerekirse işyerinden öğün saatlerinde ara ve ne yedirmesi gerektiğini söyle.sabah sütünü soğukmu gördün kibar bi dille anne ben ısıtırım sütünü çocuk öyle daha çok seviyor diyebilirsin.yada sabah işe gitmeden ara öğünlerinide hazırla,anne bunlarıda saat şu gibi yedirirsin diye belirt.neden çekiniyorsunki anlamadım açıkcası,kadını kırmayayım diye ki bunda kırılacak bişey yok,hem kendini harap ediyosun hem kızını.

canım sen boşuna sıkıntı çekiyorsun söylesene kayınvaldene ayıp değil sonuçda bu kırılacak ne varki en olsam mamasını sütünü soğukmu gördüm anne bu soğuklukda içmez dokunur ona ısıt şu ısıda olsun derdim şu saatte şu şu saatte şunu ver derdim tel açar hatırlatırdım şimdi şunu yiyecek diye kadın unutmuşdur bunca sene geçmiş üstünden artı bilmiyorda olabilir o öyle büyütmüşdür sen birşey söylemezsen kadın naapsın bildiği okadardır bildiğini yapıyordur

arkadaşlar ne olur bana bir akıl verin moralim çok kötü. işyerindeyim ve hiçbirşey yapamıyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
7 aylık kızım var ve kendi annem bakıyordu. Umre'ye gittiler ve kayınvalidem geldi kızıma bakmak için bizde kalıyor.
fakat kayınvalidem çok fazla ağırkanlı bir insan eve gidince zile basıyorum 5 dakikadan fazla bekledikten sonra kpıyı açıyor o kadar yani.

neyse , dün işe geç geldim. Kızım sabah uyandı fakat ben çok yorgun olduğum için kayınvaliden aldı kızımı , yaklaşık 1 saat sonra uyandım bende bir baktım kahvaltısını yediriyor
ama maması buz gibi yavrumun sütünü hiç ısıtmamış. (Bu arada KV bakmaya başladığından beri gaz problemi var yavrumun) hemen anladım meğer mamalarını çok ısıtmadan öyle yedriiyor yavruma o da kuzumu huzursuz ediyor gaz yapıyor ağlıyor öyle oluncada başka bişey yemiyor doğal olarak. Neyse bişey demeden gittim kahvaltısını tekrar hazırladım ama bu arada ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Gittim evin banyosunda gizli gizli ağladım üzüntüden falan ama kv ye bişey demedim ayıp olmasın kadın misafri diye. dün bütün günüm sayesinde ağlayarak geçti.

biraz önce de aradım mamalarını yiyormu diye yok şimdi çorbasını ısıtacaktım dedi sabah 8 gibi kahvaltısını yedirmiş bir daha hiçbirşey yedirmemiş. 8'den 4.'e kadar el kadar yavrum dayanırmı? zaten çok zayıf bir bebek hala 6300 gr. bişey demedim yine telefonu kapattım ve ağlamamak yine zor tutuyorum kendimi işyerinde kimse görmesin diye yoksa koyvericem gidicek..

Kızım orada açken ben nasıl tok olurum diye inanın yemek bile yiyemiyorum , ne yapıcam ne edicem bilmiyorum , çok kötüyüm kızlar ne olur bir akıl verin bana.

merhaba sıkmayın canınızı nerde oturuyorsunuz anne cocugu acken yemek yıyebılırmı benım tavsıyem kv kırmadan soylemek cunku bebegın saat bası nerdeyse bıseyler yemesı gerekıyor

Arkadaşlar , kusura bakmayın işyerindeyim ancak cevap yazabiliyorum.

Hepinizin yazdıklarını tek tek okudum . Ben zaten mamalarını akşmadan hazırlıyorum. 2 - 2.5 saate bir mutlaka yedirmesi gerektiğini defalarca söyledim. gün içerisinde de telefon açıp sürekli soruyorum ama şimdi verecektim , hazırlıyorum vs. deyip kapatıyor. akşam eve gitiğimde bir bakıyorum bıraktığım mamaların yarısnı bile yedirmemiş yada yedirememiş.
inanın yazduklarınızın hepsini denedim. Aradım , anlattım , söyledim yok malesef. Eşime anltıyorum kendiside bunları bana söyleyerek arada bırakıyorsun beni diyor.
hırs yaptım ona da bişey demiyorum , bütün derdi kendim çekmeye çalışıyorum işte. Gerçekten kuzum açken tok olamıyorum elimde değil.

Bencede b,r l,ste oluiturmalısın , kırmadan kv ye söylemelisin. Mesela benm listem
10:00 kahvaltı
13:00 yoğurt
17:çorba
20:muhallebi
aralardada sürekli emziriyorum tabiiii

bu şekilde liste yaparsan daha iyi olur , inşallah kısa bir sürede atlatırsınız. benm bebğimde 7 aylık olacak bizimde bakıcı konusu muallakta. al senin kv yi vur benm kv ye :)))

güvenmiyorsan nolur bırakma babaanneye yada güvenmediğin hiç kimseye , çektiğim üzüntü , içimin acısı anlatılır gibi değil.

canım sen boşuna sıkıntı çekiyorsun söylesene kayınvaldene ayıp değil sonuçda bu kırılacak ne varki en olsam mamasını sütünü soğukmu gördüm anne bu soğuklukda içmez dokunur ona ısıt şu ısıda olsun derdim şu saatte şu şu saatte şunu ver derdim tel açar hatırlatırdım şimdi şunu yiyecek diye kadın unutmuşdur bunca sene geçmiş üstünden artı bilmiyorda olabilir o öyle büyütmüşdür sen birşey söylemezsen kadın naapsın bildiği okadardır bildiğini yapıyordur

of simlamutlu söyledim aldım ısıttım , hatta sabah evden çıkmadan mamasını hazırlayıp , çaydanlıkta kaynar suyun içine bırakıyorum artık ki soğuk vermesin diye.
gerçi artık ısıtıyorum , falan diyor. ben zaten normalde ısıtıyordum ama sana öyle denk geldi diyor. gün içerisinde de ben yediriyorum ama kendisi yemiyor diyor artık.

bilmiyorum umarım öyledir ama birkaç kere böyle üst üste gelince inanasınm gelmiyor artık nedense.

canım bir anne adayı olarak çok üzüldüm asla özellikle bebeklere kıyamam.şimdi tabiii ne yapman gerek kayınvalide kaç yaşında o kadar yaşlımıki .eğer başkasına bırakacak veya geçici birini tutacak durumda değilsen ve açık açık konuşamıyorsan.çocuğu rahatsız diye doktora götürüyormuş gibi yap.ve döndükten sonra söylemek istediklerini onu kırmadan doktor söylemiş gibi anlat hatta mümkünse eşinden yardım al birlikte anlatın.mesela mutlaka saatinde yemek yemesi gerektiğini asla soğuk bir şey vermemeniz gerktiğini hatta yemek saatiyle ilgili bir liste oluşturun.aranızdaki samimiyeti bilmediğim için anca bu kadar yardımcı olabilirim.yaa demişler yaa bu dünyada anne olmada ne olursan ol.umarım herşey yoluna girer sevgiyle kalın

Başka bırakacak kimsem yok annemlerin umre dönüşünü beklemek zorundayım mecburen. 1 haftaları kaldı o kadar sür içinde bakıcı nasıl buliyim hemen yavrumun bakıcıya alışması falan annemler gelecek zaten . mecburen idare etmek zorundayım KV ile.

canım, hiç canını sıkma. ben de yaşadım aynısını, hem de benim kızıma 1 ay annemle kv birlikte, 4 ay annem yalnız baktı. aynen senin gibi yapıyordum ben de, herşeyi hazırlıyordum abah erkenden kalkıp, yeter ki kuzum aç kalmasın die ama nafile.... o 5 ayda bebişim hiç doğru dürüst kilo almamıştı. ama akşam eve geldiğimde kızıma en çok sevdiği şeylerden veriyordum ve gece sabaha kadar mamasını eksik etmiyordum. ayrıca hafta sonları da besiye çekiyordum resmen zavallımı:) 2ay sonra işe döneceğim ve kızıma annem bakacak büyük ihtimalle, şimdiden dertlere düşüyorum:((
sonra da diyorum ki kendi kendime amaaaan ne olcak sanki, beni de annem büyüttü ve çok şükür kilo, sağlık...hiçbir problem yaşamadım bugüne kadar. kızım da 1-2 saat acık aç dursa bişey olmaz:)) sen de böyle düşün, hele ki geçici ise KVnin bakması, kızın için de üzülme aç kalmaz o yer bir şekilde doyar. sen akşamları,gece ve hafta sonu çok dikkat et beslenmesine, doping yap...

çocuğunuz annenize alıştığı içinde şimde babaannesinden yemek yemek istemeyebilir sabahları siz yedirin akşamlarıda siz yedirin gündüzde biraz yese bişey olmaz zaten 2 kere falan uyuyordur çokda canınızı sıkmışsınız o kadarda üzülecek bişey yok nasılsa anneniz gelecek, söyleye söyleye düzeltmeye çalışın ama yapacak bişeyde yok yabancı birindense gene babaannesinin yanında hiç olmazsa güvende içinizi o yönden ferah tutun.

sanırım bebeğiniz iştahsız.babaanneside yedirmek için uğraşmıyor.yemediğinde bırakıyor.
ozaman arkadaşında dediği gibi sabah ve akşam siz yedirin.öğlende çok sevdiği şeyler yapabilirsiniz.
genelde bebekler muhallebi tarzı şeyleri sever.
eğer muhallebi veriyorsanız,akşam vermek yerine öğlen verdirin.
yada yoğurt,meyve hangisini seviyorsa.

canım, yazılan yorumları okuyamadım açıkçası.. kızım uyanacak birazdan, üstten bi baktım.
kendimce tavsiyelerimi yazmak istedim, içim üzüldü duruma..

benim kızım şimdi 28 aylık artık, seninkinin yanında kocaman abla oldu sayılır :)

bebeğin henüz çok küçük. henüz yeme alışkanlıklarını oturtamamış olduğu için, babaannesinden veya başkasından (annesi dışında birinden yani) yemek istemiyor olabilir. ''yemek yeme'' faaliyetini, alışık olduğu kişi ile özdeşleştirmiştir muhtemelen kafasında. aynı durumun devamını arıyor olabilir. kayınvaliden veriyor ve bebek yemiyor olabilir yani gerçekten.
Ben bu olayı kızım 10 aylıkken kendi annemde yaşadım, iyi biliyorum.
anneannesi, kızım için canını verir, elinden geldiğince de iyi bakar. aslında gözüm arkada kalmamalıdır ama, kalır hala...
çünkü anneanneler ve babaanneler, eski alışkanlıklarıyla, bizleri büyüttükleri kafalarla bakmaya çalışıyorlar torunlarına da. ''aç olsaydı yerdi, demekki acıkmamış'' deyip, yemek yedirmekten hemen vazgeçebiliyorlar.

Anneanne veya babaanneleri bu konuda bi küçük eğitime tabi tutmak gerekiyor yani.

Çocuk sabahtan akşama kadar da aç kalabilir, acıktım da demez, acıkmadım da demez.
Onu belli saatlerde yemek yemeye alıştırmak gerekir.

Bu belli saatleri anne belirler. 2 veya 3 saatte bir bişeyler yemesi 7 aylık bir bebek için idealdir.

Sen bir liste yap.

sabah 6: süt içilecek
sabah 9: kahvaltı yedirilecek
sabah 11: yoğurt verilecek
öğlen 13: çorba yedirilecek
saat 16: meyve yedirilecek
saat 19: çorba yedirilecek (veya ne veriyorsanız akşam yemeği olarak)
saat 21: süt içirilecek

gibi buna benzer bir kendince ve doktorunun da uygun bulduğu şekilde bir saat programı hazırlamalısın.

bunu da KV'nin gözüne girecek bir yere asarak, kendisine anlayacağı bir dille, net olarak tebliğ etmelisin.

Çocuk yemese bile, o öğün onun onun önüne götürülecek, en az 2 kaşık alması sağlanacak. Bu operasyon, çocukta belli saatlerde bişeyler yeme alışkanlığı ve beklentisi oluşturacak. Her gün, bu yediği kaşık adedi muhakak artacaktır. çünkü o saatte o beslenme aktivitesine alışacaktır zamanla.

Sen, gerekiyorsa, o saatlerde ara ve, kontrol et. şimdi bilmemne saati geldi anne, hazırlar mısın, bekler kızım... gibi ona yardımcı ol. unutabilir, doğaldır.
Yardımcı ol bi süre, sonra o döngüye kayınvaliden de alışacaktır, emin ol.

Ben böyle yaptım anneme.
hatta kızım artık dediğim gibi, 28 aylık olmasına rağmen, hala bazen arıyorum kontrol için. bi günd 8-9 kere aradığım da oluyor, hiç aramadığım da... arada bi tazelemek lazım o bakan kişiyi sıkıştırma faaliyetini.

umuyorum yardımcı olmuşumdur.
dene söylediklerimi, memnun kalacaksın, eminim ben.

Back