Ayy kendi babannem geldi aklıma. Evi olmadığı için belli aralıklarla çocuklarında gezerdi. Erkek çocuk seven biriydi. Annem anlatır ve benden hala özür diler. Ben 3 - 4 yaşlarındayken bütün erkek torunlarını bizim evin mutfağına toplar ( benden 1 ya küçük erkek kardeşim dahil) onlar yemek yapar, oynatırmış. Beni içeri almazmış. Mutfak kapısına dışarıdan kilit taktırmış. Açmayayım diye kiliti kapattırırmış anneme. Ben kapıda kendimi yırtarmışım ağlamaktan yanlarına girmek için. Annemde ona kızgınlığından beni dövermiş susayım diye. Gözümün önünde erkek kardeşimi alıp severmiş, beni de akıl hastası bu kız alın başımdan diye kovarmış. Bu bende travma yarattı. Şuan 35 yaşındayım hala etkileri devam ediyor. Sevilmeme, istenmeme, kabul görmeme. Bende hakkımı helal etmiyorum. Allahtan babam sizinki gibi değilmiş evimizde şiddet hiç görmedim. Ama babannem üstünü başını yırtar bayılmış gibi yapardı. Gören dayak yediğini, birinin ona saldırdığını sanır. Vefat etti gitti, diğer tarafta versin hesabını. Sizin yapacağınız tek şey babannenizi arayıp evliliğinizden uzak durmasını, artık aramamasını söylemek. Eviniz, barkınız ayrı kime ne hesap vereceksiniz. Hatta yüzleşmeniz gerektiğini düşünüyorum ben. İçinizdekileri, kırgınlıklarınızı, yaşattığı çocukluk travmalarınızı söyleyip tamamen iletişiminizi kesmeniz gerekir.