Baba korkusu

Benyoruldumdunya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2021
13
7
29
Ben 25 yasindayim sevgilim olmadi ve akrabalardan tanistigim bir cocuk var kuzenlerle ayni ortamdaydik vs. O sekilde arada mesajlasirdik yani annem konustugumuzu biliyordu fakat bizim niyetimizin ciddi oldugunu 5 ay sonrasinda ogrendiler .isteme oldu aile arasinda yuzuk takildi hem koronadan dolayi.Gorucu usulu saniyor babam yani cocugu ilk defa gordugumu falan. annem sorun degil sorun tamamen babam .benim babam asiri dindar kati biridir oyleki ilkokulda bile erkeklerle arkadas olmami yasaklamisti lisede kendi okula goturur cikista alirdi ve her biraktiginda erkekle gorursem gebertirim derdi. Cok zorbaligina maruz kaldim hani gecen geldiklerinde nisanlim yanimdayken babamla gox goze geldik kalbim yandi sanki eski lise donemim geldi kesin dovecek dedim .cocukla yanyana gelsek asiri icimi korku kapliyor sanki babam her an gelecek bagirip cagiracak gibi. Halbuki nisanliyiz operken bile tedirginim kalbim agriyor nisanlimi cok seviyorum ama onu sevmedigimi dusunuyor . neden bu kadar soguksun diyor . bazen sadece annesiyle aksam oturmaya geliyorlar hani maksat arayi sogutmayalim diye. Babamla yanyana oturuyoruz agzimi acamiyorum makyaj ya da parfum sıkmak yani nisanlima guzel gorunmek istiyorum ama lisedeyken parfumumu kirdigini okula mi gidiyorsun pavyona mi deyisini unutamiyorum .tavsiyenizi bekliyorum.bu arada evlilik eylul gibi gozukuyor

Nişanlınızla paylaşın diyeceğim onun da ne niyetli biri olduğunu bilmediğimden bişey diyemiyorum.

Nişanlınızla paylaşın diyeceğim onun da ne niyetli biri olduğunu bilmediğimden bişey diyemiyorum.
Tabi onla konusurken asla babam gibi degil fark ediyorum haberlerde ya da sosyal medyada bakinirken kadinlara destek veriyor siddet sadece fizyolojik degil psikolojik siddet de suctur diyor . her konuda fikrimi aliyor . ondan yana emin olmasaydim asla gel ailenle isteme olsun demezdim cunku babam nisan atsam her turlu gebertirdi o yuzden nisanlimin arkadas cevresine kadar sordum ondan eminim

Madem anlayışlı öngörüşlü diyorsunuz. İçinde olduğunuz psikolojiyi de anlatın. Ve mutlaka psikolojik destek alın. Çünkü içinizdeki korkular evlilikte nasıl ortaya cıkacak bilemeyiz.

Madem anlayışlı öngörüşlü diyorsunuz. İçinde olduğunuz psikolojiyi de anlatın. Ve mutlaka psikolojik destek alın. Çünkü içinizdeki korkular evlilikte nasıl ortaya cıkacak bilemeyiz.
Nasil anlatayim onu bilmiyorum ki hani kucukken babam boyle boyle yapti mi diyecegim en yakin arkadasima bile anlatirken hickira hickira aglamistim ona anlatirsam hic duramam aglarim yine. Sonra gelsin depresyonlar. Şu surecte psikologa gidemem babam ogrenir diyorum ya 25 yasindayim hâlâ ondan izin aliyorum her sey icin

Eşinizin kollarında ağlamayacaksınız da kimin kollarında ağlayacaksınız ki. Size omuz olacağına eminseniz anlatın bi nebze rahatlarsınız.

Bence nişanlına anlat. Seni anlayacağını düşünüyorum. Ben eşimle sevgiliyken nisanliyken herşeyi anlatırdım. Bizde de annem cok katıydı. sevgiliyken esime diyordum annem boyle birisi ona gore rahat olamıyorum edemiyorum diye. Hiçte farkli gözle yaklasmadi. Anneme karşı cephe falanda almadı.

Hoş geldin potansiyel vajinismuslu kardeşim muhtemelen birleşme yaşaman da kolay olmayacak... Mutlaka nişanlınla paylaş, ağlama hissini bastıramıyorsan da ağla. Birlikte iyi ve kötü gün geçirmeye niyetlendiğin adam o, hastalıkta ve sağlıkta yanında olacak olan değil mi ? Paylaş ki sevgini sorgulamasının önüne geçmiş ol.

Peki oyle yapacagim. anlatacagim her seyi.şu ilk gece korkusunu anlatmama gerek yok zaten diyorum ya her ne kadar guvensem de rahat degilim bu beynimde kodlanmis resmen insallah dugune kadar asarim

Peki oyle yapacagim. anlatacagim her seyi.şu ilk gece korkusunu anlatmama gerek yok zaten diyorum ya her ne kadar guvensem de rahat degilim bu beynimde kodlanmis resmen insallah dugune kadar asarim
Sevdiğin adamla tek vücut olmak dünyanın en güzel şeyi. Hiç korkma. Maalesef yaşadığımız toplum saçma sapan düşüncelerle kadınları cinsellikten soğutuyor. Sonra gelsin mutsuz karı-kocalar, mutsuz çocuklar, evler.. Halbuki bu dünyadaki en güzel zevklerden biri sevişmek. Böyle bir korkun varsa psikolojik yardım alabilirsin, internetten bunun hakkında bir şeyler okuyabilirsin. Nişanlın gerçekten anlayışlı biriyse onunla da paylaşabilirsin. İkiniz de bu sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Çok önemli bir konu çünkü..

Bi yola girmişsiniz sanırım mutlusunuz da nişanlınızla. Kendinizi olumsuz düşüncelerden uzaklaştıramasanız da deneyin. Netice de hepimizin büyük veya küçük travmalarımız var yoksa da olacaktır. Hayat bu. Bizi biz yapan yaşantılarımız. Hepimiz farklı yerlerden farklı şeylerden tecrübe ehli oluyoruz. Yaşadıklarının seni güçsüzleştirmesine izin verme. Eminim yaşadıklarından daha güzel olgular hakediyorsundur. Yoksa etkilenmezdin. Bu yüzden beyninde somutlaştırdığın travmayı daha güzel şeyler hakediyorum, beynimdekilere yenilmeyeceğim diye diye soyutlaştırarak hayata başla. Bunlar kendine yapabileceğin ufak dokunuşlar. Evde ufak sporlar yap serotonin hormonu salgılandıkça sana iyi gelecektir. Sana iyi gelecek kişisel gelişim kitapları oku. Bu konu da aşkım kapışmak kitaplarını tavsiye ederim. Can aydoğmuşun kitapları da güzel. Mevlananın kedisini önerebilirim. Baskıcı bi annenin kızının ruhunu nasıl özgürleştirdiğini anlatıyor. Beynini sürekli travmalarla meşgül tuttukça hayatın zorlaşıyor. Verdiğim örnekler gibi travmana zıt olan şeylerle ilgilenirsen biraz minimuma indirmiş olursun diye düşünüyorum.

Bilincaltındaki negatif kodları yoketmenin de yolları var
Instagramda."pozitifgelisim" diye bir sayfa var.onun videolarını izlemeni tavsiye ederim.
Bilinaltı blokajlarıyla ilgili youtubede de var meditasyonlar.
Artık geçmişi affedin ve şu ana odaklanın.
Insallah mutlu ve huzurlu bir evliliğiniz olur

Arkadaşlaeın söylediğine katılıyorum, bunları nişanlınla paylaşman gerekiyor, ağla ne olacak ki, hiç mi ağlarken görmeyecek seni, varsın bunun içinnağlarken görsün, hayatı paylaşacaksın onunla, üç günlük ilişki değil, onu sevmediğini düşüneceğine baban yüzünden zorlandığını korktuğunu bilsin. İnşallah düğününüz ertelenmez de bir an önce kurtulursun bu cendereden.
Yazık, kızına neler yaptığını bilse vicdanı sızlar mı acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…