Baba bunu neden yapar?

Bir baba neden böyle davranır?

• Damadı istemiyor

• Kızını sevmiyor

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Gözünüzü seveyim evlenebilecek maddi birikime ulaşmadan bu işlere girişmeyin. Ya da kredi çekin borç harç yapın evlendikten sonra ödeyin düğün dernek giderlerinizi.

Bir anne babanın görevi çocuğuna iyi bir eğitim aldırmak ve meslek edindirmek, geleceğini inşa etmektir. Yatacağı yatağı almak değil. İçinden gelir alır o ayrı mesele, ama nasıl yola getirirm falan çok aciz düşünceler.

Ve evet evlenirken iki taraftan da tek kuruş yardım almadık. Hediyeleri kabul ettik sadece. İğneden ipliğe her şeyimizi kredimizi çektik aldık. Dört sene boyunca da paşa paşa ödedik. Çok şükür kimseye ne minnetimiz var ne borcumuz bu konuda.

Ne güzel söylemişsiniz, iyi bir eğitim almak (Babam eğitim hayatım boyunca yardım etmedi)
Meslek Edindirmek (okuduğum okulda burslu olarak kazandım, hiç bir şekilde kimseden yardım almadan)

Yukarıdaki koşullarda yoksa, en azından insan bu dönemde bekliyor babalık yapmasını. Düşüncelerimi aciz bulmuyorum, olabildiğince güçlü olduğumu düşünüyorum. Yazdığım burdaki iki satırla ket vurabilirsiniz, sizde haklısınız.

Arkadaşlar merhaba,
Daha önce davetiye sorunsalı diye bir konu açmıştım. Az çok durum orda anlatılıyor.
Anne - baba ayrı büyüdüm.
Şimdi evlilik arifesindeyim, adetlerimize göre kına ve ev eşyaları nasıl bir usulde oluyorsa bizde de aynı şekilde ilerliyor.
Babam 1.500 TL yatak odası aldı (gardırobu yok)
Bir de kınayı yapacağım dedi. (Mekan kuzeninin, orkestra da kuzeninin yani çok cüzzi bir rakam gidecek belki de gitmeyecek bile)
Babamın altında 250.000 TL'lik araba var. (Bu detayı neden verdiğimi alt satırda anlaşılacak, yanlış anlaşılmasın.)

Hayatım boyunca her zaman alçak gönüllü olmaya çalıştım, bana 5 liralık şey gösteriyorlarsa ben gider 2 liralık beğendiğimi alırım. Bu evlilik sürecinde de hep ekonomik olmaya çalıştım.
Alınacak her şeyi nasıl uyguna alırız, sonuç olarak ne kadar borçsuz evlenirsek bizim için o kadar iyi.

Ben hep kınam tahtlı bindallı vs. tarzında olsun istiyordum. Gittim bir organizasyon firmasıyla konuştum. 1200'den 800'e indiler. İçerik olarakta istediğim her şey mevcut.
Babama dedim ki bunlara ne diyorsun, bana cevap bile vermedi.
Nişanlı mı arayıp beni şikayet etmiş ve benim DURUMUM yok benden bu kadar demiş.

Yatak odasından başka bir çorap bile almadı, bir baba bunu neden yapar?
Babamı nasıl yola getirebilirim, bayanlar yardımınızı rica ediyorum.
canım ya bilmiyordum bunları .... baban evlendi mi peki .... ne diyeceğimi pek bilemedim .. ama babanı karşına alıp başbaşa olmak kaydı ile konuşabilirsin ...

İşin orası babanın alt benliğinde yatıyor?Belki fazla destek olmasının başka durumları doğuracağını düşünüyor ,ya da sen daha iyi tanırsın ama cimri olabilir,bir çok nedeni olabilir.Senin yerinde olsam beklenti içerisinde olmazdım şu güzel zamanlarında destek olana dua edersin olmayanda kendi bilir.Ayrıca bence biz kadınlar illede güzel zamanlarımızı zehir edecek bir mevzu buluyoruz,dram seviyoruz!

Oturup ağlatmıyor tabiki de bu dert ama içimi içimi yiyor yani neden diye. Ya aslında olayın altında bir çok mevzu var da, benim hikayem trajikomik. O kadar detaylandırmaya gerek yok

Ne güzel söylemişsiniz, iyi bir eğitim almak (Babam eğitim hayatım boyunca yardım etmedi)
Meslek Edindirmek (okuduğum okulda burslu olarak kazandım, hiç bir şekilde kimseden yardım almadan)

Yukarıdaki koşullarda yoksa, en azından insan bu dönemde bekliyor babalık yapmasını. Düşüncelerimi aciz bulmuyorum, olabildiğince güçlü olduğumu düşünüyorum. Yazdığım burdaki iki satırla ket vurabilirsiniz, sizde haklısınız.

Neye ket vuracağım? Alakayı kuramadım.

Yani okula bile yardım etmeyen adamdan bu kadar şey beklemek fazla değil mi? Ben de hem çalıştım hem okudum. Öğrenciliğimde bile en az nasıl yük olurum aileme diye düşğndüm. Evlenirken de yük olmamayı seçtim. Madem o kadar güçlüsünüz, dik duruyorsunuz 800 liranın 1500 liranın hesabını yapmayın.

Evli misiniz bilmiyorum ama babanın bazı sorumlulukları vardır, babam olduğu için bazı vazifeleri yapmak zorunda. Size katılmıyorum.

Değil işte öyle bir vazife yok

Eskiden çocukların bir geliri yokmuş

Tarım toplumunda oğlan babasının yanında tarlada çalışır kız evde hayvanlara bakarmış

Babası kız gidecek zaten diye üst baş bile almazmış o nedenle nişanda donuna kadar alma adeti var

Yine damadın tek kuruşu yokmuş ki düğünü de hali ile babası yaparmış babanın şanı olurmuş vs vs

Sonra toplum değişmiş biraz, işçi sınıfı olunca tüketim toplumuna yüz dönülmüş bir şeyler almaya aman eksik demesinler diye insanlar uğraşmaya başlamış

Şimdi ise gelin de damat da çalışıyor

Hatta sizin maddi durumu bilemem ama kendi maaşı olan toplam geliri 6-7000 olan yeni evlenenler anne babanın 2000 tl emekli maaşına yöneliyor paraları var deniyor

Ailelerin kimseyi evlendirme eşya alma vs vazifesi yok

Elde olan ile evlenip beklentiye girmeyince ilerde de ailelerin söz söyleme halkı olmaz huzurla yaşarsınız

abartıyorsunuz bence babanız zaten yapması gerekeni fazlasıyla yapmıs.anneden babadan bukadar beklenti fazla bence.nişanlınızla bir olup siz yapmalısınız.

Abarttığımı düşünmüyorum, nişanlım babamın yapmadıklarını fazlasıyla yapıyor zaten.

Arkadaşlar merhaba,
Daha önce davetiye sorunsalı diye bir konu açmıştım. Az çok durum orda anlatılıyor.
Şimdi evlilik arifesindeyim, adetlerimize göre kına ve ev eşyaları nasıl bir usulde oluyorsa bizde de aynı şekilde ilerliyor.
Bir de kınayı yapacağım dedi. (Mekan kuzeninin, orkestra da kuzeninin yani çok cüzzi bir rakam gidecek belki de gitmeyecek bile)
Babamın altında 250.000 TL'lik araba var. (Bu detayı neden verdiğimi alt satırda anlaşılacak, yanlış anlaşılmasın.)

Hayatım boyunca her zaman alçak gönüllü olmaya çalıştım, bana 5 liralık şey gösteriyorlarsa ben gider 2 liralık beğendiğimi alırım. Bu evlilik sürecinde de hep ekonomik olmaya çalıştım.
Alınacak her şeyi nasıl uyguna alırız, sonuç olarak ne kadar borçsuz evlenirsek bizim için o kadar iyi.

Ben hep kınam tahtlı bindallı vs. tarzında olsun istiyordum. Gittim bir organizasyon firmasıyla konuştum. 1200'den 800'e indiler. İçerik olarakta istediğim her şey mevcut.
Nişanlı mı arayıp beni şikayet etmiş ve benim DURUMUM yok benden bu kadar demiş.

Babanizin yaptigi hos degil tabi ki. Durumu varken yapmazsa insan icerlenir tabi ki. Yalniz su var ki bak benim ailem almak istedigi halde aldirmadim esya ayni sekilde esimin aileside almadi.( aslinda onlar almayacaklarini soylemis esime bende kendi ailemede aldirmadim babam israr etmesine ragmen) gittik cektik kredi aldik her seyimizi.

Biz calisiyoruz ve istemiyorsa kimse yrd etmek zorunda degil. Annen baban da olsa bazilari bunu istemiyor yapacak bi sey yok.

Oturup ağlatmıyor tabiki de bu dert ama içimi içimi yiyor yani neden diye. Ya aslında olayın altında bir çok mevzu var da, benim hikayem trajikomik. O kadar detaylandırmaya gerek yok
Bence takılma,güzel günlerin tadını çıkar ve nedenini alakasız da olsa cimriliğine bağla geç,yoksa her yaptığını ankette ki sonuçlara bağlarsın bu da seni daha çok yıpratır.

canım ya bilmiyordum bunları .... baban evlendi mi peki .... ne diyeceğimi pek bilemedim .. ama babanı karşına alıp başbaşa olmak kaydı ile konuşabilirsin ...

Evlendi iki kere daha ayrıldı. Benimle konuşmuyor nişanlımla konuşmayı tercih ediyor

Arkadaşlar merhaba,

vallahi nasıl yola gelirini bilmem. yok diyorsa yoktur. gücün varsa bindallı tahtlı kına org. kendin yap. gücün yoksa evde eş dostunla kınanı yap.
ben kına yı sacma ve gereksiz buldugum için cok dert edilecek birşey gibi görmüyorum.. ayrıca kınaya-dügüne söz nişan gibi şeylere para harcayanlara da az kızmıyor degilim.
o paralar kolay kazanılmıuyor ve bir gecede hepsi gidiyor. yarın boşandıgında ne oluyor. para çöpoe gitmiş oluyor.
çiftler o dügün dernek paralarını bir hesapta toplasa yarın cocukları oldugunda cocuklarının egitim ögretim masrafı yapsalar daha mantıklı olur... ben hep böyle düşündüm. hala da aynı düşünüuorum.

Teşekkür ederim tam olarak ne demek istediğimi anlamışsınız. Problem değil organizasyon daha pahalı tutsun, ben ödeyeyim ama herşeyi nişanlımla birlikte yaparken o düğün yapıyormuş havasında olup, 5 kuruş yardım etmemesi beni sıkan.

Mesafe koyarsın babana aranla.Nişanlına da pek bişey deme babanla ilgili,yarın bigün bişey olduğunda sana laf söyleyecek kozu olmamış olur. Genelde bir şey olunca zaten baban bıle ne yaptı ki,ailen ne yaptı ki oluyor. Biraz bu süreçte yıpranıcaksınız ama sabredin.

Arkadaşlar merhaba,

Bana babam iğne bile almadı herşeyi mi kendim yaptım. Malesef bazı babalar böyle.

Evlendi iki kere daha ayrıldı. Benimle konuşmuyor nişanlımla konuşmayı tercih ediyor
düğünede çok yok zaten hatırldığım kadarı ile ... bence çok beklenti içine girme birşeyler yapma heves yok belli ki ... içinde kalmasın kınan 800 tl bu süreçte zorlar belki ama eşyandan 1 i 2 si eksik olsun düğünün kınan içine sinsin

vallahi nasıl yola gelirini bilmem. yok diyorsa yoktur. gücün varsa bindallı tahtlı kına org. kendin yap. gücün yoksa evde eş dostunla kınanı yap.
ben kına yı sacma ve gereksiz buldugum için cok dert edilecek birşey gibi görmüyorum.. ayrıca kınaya-dügüne söz nişan gibi şeylere para harcayanlara da az kızmıyor degilim.
o paralar kolay kazanılmıuyor ve bir gecede hepsi gidiyor. yarın boşandıgında ne oluyor. para çöpoe gitmiş oluyor.
çiftler o dügün dernek paralarını bir hesapta toplasa yarın cocukları oldugunda cocuklarının egitim ögretim masrafı yapsalar daha mantıklı olur... ben hep böyle düşündüm. hala da aynı düşünüuorum.

Bir çok olaydan mahrum edince en son kına olayında patladım. Ne nişan yaptı, ne nişanlımın yüzüğünü aldı hiç birşey yapmadı. Hepsini biz yaptık, ama 'BABA' vasfı bu değil.

Mesafe koyarsın babana aranla.Nişanlına da pek bişey deme babanla ilgili,yarın bigün bişey olduğunda sana laf söyleyecek kozu olmamış olur. Genelde bir şey olunca zaten baban bıle ne yaptı ki,ailen ne yaptı ki oluyor. Biraz bu süreçte yıpranıcaksınız ama sabredin.

Ben mesafeliyim zaten beni aramıyor, nişanlı mı arıyor onunla konuşuyor. Ona da bende bıktığını söylüyor üstelik, ne diyeyim allah bildiği gibi yapsın.

Babanız evli mi ?

3.den ayrılalı 8 sene oluyor

düğünede çok yok zaten hatırldığım kadarı ile ... bence çok beklenti içine girme birşeyler yapma heves yok belli ki ... içinde kalmasın kınan 800 tl bu süreçte zorlar belki ama eşyandan 1 i 2 si eksik olsun düğünün kınan içine sinsin

Allah nasip ederse az kaldı, zorlamasında değilim ki ben. Söz verip yapıcam deyip sonradan sözünden dönmesi.

Babanin maddi durumu iyi olmasa ne yapacaktin.yine onu yap.
800 tl icin babami nasil yola getiririm cumlesi ayip olmuş.
Ailelere guvenerek maddi acidan yani evlenmek çok cok eskiden kalmis seyler.

X