- 22 Haziran 2016
- 1.883
- 3.522
- Konu Sahibi herderdedeva
Gözünüzü seveyim evlenebilecek maddi birikime ulaşmadan bu işlere girişmeyin. Ya da kredi çekin borç harç yapın evlendikten sonra ödeyin düğün dernek giderlerinizi.
Bir anne babanın görevi çocuğuna iyi bir eğitim aldırmak ve meslek edindirmek, geleceğini inşa etmektir. Yatacağı yatağı almak değil. İçinden gelir alır o ayrı mesele, ama nasıl yola getirirm falan çok aciz düşünceler.
Ve evet evlenirken iki taraftan da tek kuruş yardım almadık. Hediyeleri kabul ettik sadece. İğneden ipliğe her şeyimizi kredimizi çektik aldık. Dört sene boyunca da paşa paşa ödedik. Çok şükür kimseye ne minnetimiz var ne borcumuz bu konuda.
Ne güzel söylemişsiniz, iyi bir eğitim almak (Babam eğitim hayatım boyunca yardım etmedi)
Meslek Edindirmek (okuduğum okulda burslu olarak kazandım, hiç bir şekilde kimseden yardım almadan)
Yukarıdaki koşullarda yoksa, en azından insan bu dönemde bekliyor babalık yapmasını. Düşüncelerimi aciz bulmuyorum, olabildiğince güçlü olduğumu düşünüyorum. Yazdığım burdaki iki satırla ket vurabilirsiniz, sizde haklısınız.