Baba bunu neden yapar?

Bir baba neden böyle davranır?

• Damadı istemiyor

• Kızını sevmiyor

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Babanin maddi durumu iyi olmasa ne yapacaktin.yine onu yap.
800 tl icin babami nasil yola getiririm cumlesi ayip olmuş.
Ailelere guvenerek maddi acidan yani evlenmek çok cok eskiden kalmis seyler.

olay 800 tl değil siz anlamamışsınız.

Önce kendimi örnek vereyim

Benim de annem babam ayrı, babam başka biriyle evlendi ve 18 yaşında ( ben evlenirken 10 yaşındaydı) kızkardeşim var.

Nişan, babamın evinin olduğu ilde öğretmenevinde yemekli bir nişan yaptım, babamın ve üveyannemin takacağı altınları ben alıp ellerine verdim. Ama erkek tarafına babam yaptı nişanı dedim. Hala eşim nişanı babam yaptı diye biliyor.
Kına, düğünümüzden 1 gün önce kuzenimin çalıştığı otelde yaptık, kuzenim karşıladı masrafları ama 1 sene içinde taksit taksit en ona geri ödedim. Kınayı da annem yaptı diyebiliyor erkek tarafı, eşime sonra söyledim annemin yapmadığını.

Annem çeyiz türü birşeyleryaptı ama ben kendi aldığım yada başkalarından hediye gelen çoğu şeyi de annem aldı diye anlattım. Babam düğünde 1 altın taktı, ama ben düğünden önce eşya için ozamanın parasıyla 2 milyarı( kendi birikimim ) babam verdi diye gösterdim. Yani ne eşime karşı ne onun ailesine karşı kendi ailemi ezik yetersiz göstermedim.
Ailenizin yapmadığı şeyleri siz birşekilde tamamlayın nişanlınızın ve onun ailesinin ağzına laf vermeyin.

Benim babamın da durumu yok değildi ama üveyanne faktöründen dolayı yapamadı, benim bu tutumumdan dolayı üveyannem de daha sonra yumuşadı oğlum doğduğunda ellerinden geleni yaptılar. Düğün demek son demek değil asıl başlangıç demek kendi ailenizle ( çooook extra sorunlar olmadıkça) aranızı bozmayın.

Arkadaşlar merhaba,
Daha önce davetiye sorunsalı diye bir konu açmıştım. Az çok durum orda anlatılıyor.
Anne - baba ayrı büyüdüm.
Şimdi evlilik arifesindeyim, adetlerimize göre kına ve ev eşyaları nasıl bir usulde oluyorsa bizde de aynı şekilde ilerliyor.
Babam 1.500 TL yatak odası aldı (gardırobu yok)
Bir de kınayı yapacağım dedi. (Mekan kuzeninin, orkestra da kuzeninin yani çok cüzzi bir rakam gidecek belki de gitmeyecek bile)
Babamın altında 250.000 TL'lik araba var. (Bu detayı neden verdiğimi alt satırda anlaşılacak, yanlış anlaşılmasın.)

Hayatım boyunca her zaman alçak gönüllü olmaya çalıştım, bana 5 liralık şey gösteriyorlarsa ben gider 2 liralık beğendiğimi alırım. Bu evlilik sürecinde de hep ekonomik olmaya çalıştım.
Alınacak her şeyi nasıl uyguna alırız, sonuç olarak ne kadar borçsuz evlenirsek bizim için o kadar iyi.

Ben hep kınam tahtlı bindallı vs. tarzında olsun istiyordum. Gittim bir organizasyon firmasıyla konuştum. 1200'den 800'e indiler. İçerik olarakta istediğim her şey mevcut.
Babama dedim ki bunlara ne diyorsun, bana cevap bile vermedi.
Nişanlı mı arayıp beni şikayet etmiş ve benim DURUMUM yok benden bu kadar demiş.

Yatak odasından başka bir çorap bile almadı, bir baba bunu neden yapar?
Babamı nasıl yola getirebilirim, bayanlar yardımınızı rica ediyorum.
karsına al konus . durumun yok mu de yoksa veemkw mi istemiyorsun de vermek istemiyorsan bir gram birsey almam senden de .
bence kırıcı ve üzücü ve cimrice.

bir tanıdıgım var adam tutumludur ancak kızını oglunu evlendirirken makul seyleri aldı kısmadı gerwkirse borc aldı .

bide de nasıl nisanlımı ararsın beni rezil edersin.

Arkadaşlar merhaba,
Daha önce davetiye sorunsalı diye bir konu açmıştım. Az çok durum orda anlatılıyor.
Anne - baba ayrı büyüdüm.
Şimdi evlilik arifesindeyim, adetlerimize göre kına ve ev eşyaları nasıl bir usulde oluyorsa bizde de aynı şekilde ilerliyor.
Babam 1.500 TL yatak odası aldı (gardırobu yok)
Bir de kınayı yapacağım dedi. (Mekan kuzeninin, orkestra da kuzeninin yani çok cüzzi bir rakam gidecek belki de gitmeyecek bile)
Babamın altında 250.000 TL'lik araba var. (Bu detayı neden verdiğimi alt satırda anlaşılacak, yanlış anlaşılmasın.)

Hayatım boyunca her zaman alçak gönüllü olmaya çalıştım, bana 5 liralık şey gösteriyorlarsa ben gider 2 liralık beğendiğimi alırım. Bu evlilik sürecinde de hep ekonomik olmaya çalıştım.
Alınacak her şeyi nasıl uyguna alırız, sonuç olarak ne kadar borçsuz evlenirsek bizim için o kadar iyi.

Ben hep kınam tahtlı bindallı vs. tarzında olsun istiyordum. Gittim bir organizasyon firmasıyla konuştum. 1200'den 800'e indiler. İçerik olarakta istediğim her şey mevcut.
Babama dedim ki bunlara ne diyorsun, bana cevap bile vermedi.
Nişanlı mı arayıp beni şikayet etmiş ve benim DURUMUM yok benden bu kadar demiş.

Yatak odasından başka bir çorap bile almadı, bir baba bunu neden yapar?
Babamı nasıl yola getirebilirim, bayanlar yardımınızı rica ediyorum.

yatak odası da almış sayılmaz aslında, 1.500 TL ye ne almış öyle, biz sırf yatağa verdik o parayı. benim ailem de bir şey yapmadı ama durumları yoktu cidden ama sizin babanız 250 bin TL lik arabaya biniyormuş, maalesef çiftler boşanınca bazı babalar çocuklarını unutuyor.

yaa birde 800 TL için, sizi neden nişanlınıza rezil etmiş, 800 TL ye organizasyon ayarlamışsınız daha ne istiyor ki bu adam? kendi geliriniz yok mu? minnet etmeseniz kendiniz yapsanız? çünkü ne bileyim nişanlınıı arıyor, daha da tuhaf şeyler yapabilir. ee yarın eşinle bir sorun yaşasan, o çocuk demeyecek mi, "senin böyle olduğun belliydi, baban bile arayıp şikayet ediyordu" diye. bir babanın bunları düşünmesi lazım.

Gardrop suz yatak odası nasıl olur hayal edemedim ya kusura bakmayın.Seçeneklerin arasına "cimri olduğu için" şıkkını da ekleyin bence.Babanız basbayağı cimri.

artık yeni evlerde giyinme dolabı oluyor, biz de gardropsuz aldık o nedenle, belki onların da dolap evin içinde vardır.

800 tl az para mi?
Yani birbucuk milyara omurluk kullanacaginiz mobilyayi almis adama bir guncuk kullanacaginiz kina organizasyonuna 800lira vermek sacma gelebilir.
Neden hemen 'babam beni sevmiyo' diye dusundunuz ki?
Belki de geliri kadar gideri vardir ve kendini kisip zaten sizin icin bir butce ayirmistir altini salonu mobilyasi..bunun ustune siz ona gereksiz gorunen boyle birsey isteyince de vermek istememistir adam.
Hem cidden az para degil,iki sene once asgari ucretti o para.
Bildigin fahiş bir fiyat. Şu 'en gelin ben olacam, bir kere evlenecem' modundaki gelinler yuzunden fiyatlar sistikçe şisiyor ve insanlara normal gorunuyor. Aslinda hiiic normal degil. Bazi insanlarin neredeyse bir aylik gecindigi parayi bir guncuk giyecegin bindalliya vermek ne derece mantikli?
Eminönüne gidin tefinden sacma gelin kartonlarina bindallisindan ayakkabisina kina tepsisine butun gereksiz süs püsü ucuz fiyata temin edin bence.
Kimsenin de ağzina bakmayin, yarin bir gün yüzünüze vurur pisman olursunuz.

Emin ol o 250bin liralık arabayı millete hava atmak için borçla almıştır .
Baba böyle olmaz ama yapacak bir şey yok. Madem sorumluluğu alamayacak o zaman ebeveynler çocuk yapmasın. Ben de, iki yetişkin insan maddi olarak kendilerine yettikleri zaman evlenmeliler düşüncesindeyim. Ama dünyaya bir çocuk getiriyorsak belli kriterleri de yerine getirmemiz gerekir bence.

Ben ücretli öğretmenlik yaptığım zaman paramı birktirdim ve salonumun parasını babama verdim almak istemedi tabii ama zorladım verdim. Adam yapıyor işte bir de burun kıvırmak neden. Çoğu şeyi kendim yaptım. Eşim her şeyi aklına gelebilecek her şeyi kendi yaptı. Bence iki taraf da çalışıyorsa en güzeli. Sonra beklentiye girip böyle her şeyi kafaya takmazsınız. Düğün zaten yeterince gereksizken başkaları eğlenecek diye gösteriş yapmaya gerek yok. Mütevazı bir şey yeter. Düğünleri oldum olası sevmem. Onun için düğünümde hiçbir şeyi dert etmedim. Çok şükür sorunsuz evlendim. Ne aileler arası ne eşimle tek bir sorun yaşamadım. Ben bu yüzgöz olma olaylarının biraz da bir tarafın fazlaca şeyler istediğinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Tahtli derken?

Yola getirme olayi bana cok sevimsiz geldi. Ben olsam bisey yapacaksan ya duzgun yap ya da yapma deyip resti cekerdim. Muhtemelen daha yardimini da kabul etmezdim.

Burada anne babadan destek görmemişler, borc harc evlenmişler gelip "kendiniz yapamıyorsanız evlenmeye hazır değilsiniz " şeklinde nutuk çekiyorlar ya hastayım. Her bu tarzda konuda hemen yerlerini alırlar. Ne yani aile bir düğün yapınca, bir mobilya alınca, bişeyinde ucundan tutup rahatlatınca o çiftin evliliği yürümüyor mu? Yıllarca borç ödemek mi gerekiyor evlenmek için nedir yani? Tamam çok gururlusunuz siz destek istemişsinizdir ama o sizin tercihiniz kıza niye yükleniyorsunuz?

Konu sahibi ailelerin destek olması güzel bişey ve bence olmalılar ama bunlar gönüllü olunca güzel olur. Zorlamayla, yola getirmeyle değilde içinden geliyorsa yapmalı. Başınızın çaresine bakmak durumundasınız malesef, en azından ben öyle yapardım.

Burada anne babadan destek görmemişler, borc harc evlenmişler gelip "kendiniz yapamıyorsanız evlenmeye hazır değilsiniz " şeklinde nutuk çekiyorlar ya hastayım. Her bu tarzda konuda hemen yerlerini alırlar. Ne yani aile bir düğün yapınca, bir mobilya alınca, bişeyinde ucundan tutup rahatlatınca o çiftin evliliği yürümüyor mu? Yıllarca borç ödemek mi gerekiyor evlenmek için nedir yani? Tamam çok gururlusunuz siz destek istemişsinizdir ama o sizin tercihiniz kıza niye yükleniyorsunuz?

Konu sahibi ailelerin destek olması güzel bişey ve bence olmalılar ama bunlar gönüllü olunca güzel olur. Zorlamayla, yola getirmeyle değilde içinden geliyorsa yapmalı. Başınızın çaresine bakmak durumundasınız malesef, en azından ben öyle yapardım.

Ağzınıza sağlık çok güzel söylemişsiniz.

X