B12 iğne yan etki

Miniminiminimalist

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2024
9
3
34
Merhaba B12 iğnesinden sonra sivilce problemi yaşatıp bunu doğal yolla atlatan arkadaşlar var mı? Ciddiye ye gidip antibiyotik kullanmak istemiyorum çünkü yıllar önce kullanmıştım ve etkilemişti. Doğal şekilde çözen oldu mu kür, beslenme v.s.. 5 adet iğneden sonra sivilceler kendini gösterdi olmadık yerlerde kocaman çıkıp fazlasıyla rahatsız ediyor. Deneyimlerinizi yazabilir misiniz, teşekkür ederim.

Bende B12 yaptırıyorum ama hiç sivilce yan etki olmadı başka bir şey sebep olmasın
Geniş bir araştırma yaptım şikayetvar.com'da vesaire birçok sitede bu iğnenin sivilce yaptığına dair yazılar vardı ondan sonra emin oldum ve bende de kullandıktan sonra başladı. Belki de cilt yatkınlığıdır ya da hormonlarla ilgili bir şeydir herkeste aynı etkiyi yapmayabilir🙏🏻sevindim size zarar vermemesine. Burnumun altında kocaman çıktı ve çenemde baya büyük kötü bir şekilde. Devamlı yeniliyor farklı yerlerde. Bu arada doktor da Evet bazı kişiler de yapabilir dedi önce sivilcelerin geçsin ondan sonra devam edelim vitaminlere fakat geçmiyor tabiki. Siz ne kadar zamandır kullanıyorsunuz bende de ilk haftalarda yapmamıştı ve sonuncu iğnede başladı.

Geniş bir araştırma yaptım şikayetvar.com'da vesaire birçok sitede bu iğnenin sivilce yaptığına dair yazılar vardı ondan sonra emin oldum ve bende de kullandıktan sonra başladı. Belki de cilt yatkınlığıdır ya da hormonlarla ilgili bir şeydir herkeste aynı etkiyi yapmayabilir🙏🏻sevindim size zarar vermemesine. Burnumun altında kocaman çıktı ve çenemde baya büyük kötü bir şekilde. Devamlı yeniliyor farklı yerlerde.
İğne kullanmak zorunda değilseniz bundan sonra bitkisel çözüm bulun B12 yerine geçen herşey olabilir. Bende et tüketemiyorum o yüzden iğne çok sık olmam gerekiyor ama bakliyat yiyorum habire. Çok geçmiş olsun tekrar

İğne kullanmak zorunda değilseniz bundan sonra bitkisel çözüm bulun B12 yerine geçen herşey olabilir. Bende et tüketemiyorum o yüzden iğne çok sık olmam gerekiyor ama bakliyat yiyorum habire. Çok geçmiş olsun tekrar
Dil altı fısfıs olarak B12 alıyorum fakat sivilceler geçmiyor hala iğnenin etkileri var sanırım. Ben de yıllardır et tüketmiyorum, bilgi için teşekkür ederim.

Evet, yüksek dozda B vitaminin böyle etkileri oluyor. Bir şey yapmana gerek yok, biraz bekle 1 ay kadar kendiliğinden giderler muhtemelen. Gitmezlerse de sivilce temizleyen kozmetikler var, çıkan yere sürüyorsunuz sivilceyi indiriyor. Bilmiyorum Türkiyede bulunuyor mu İnkey List diye bir marka var onu çok çok tavsiye ederim bir de ufak jeli var sivilcenin üstüne sürülüyor. Antibiyotiğe vb gerek yok dermatolog bölgesel çözüm de öneriyor, A vitamini bazlı ilaçlar var problemli bölgelere sürülüyor ben olsam dermatoloğa bir giderdim:)

B12 ignesi bende de dokuntuye sebep oluyor, bu sebeple hapini kullaniyorum ya da ocean'in falan damlalari var onlari tercih ediyorum.

Bendekiler birkac ayda kendiliginden gecmisti.
Bende ocean dil altı fısfıs aldım. Umarım benimde geçer birkaç aya🙏🏻aslında baya oluyor zaman ama geçmedi. Daha doğrusu geçip 3, 5 güne yeniliyor. Hap dediğiniz devletin karşıladığı b12 mi?

2 tanidigim da ciddi karaciger problemi yasadi ve uzun sure tedavi gordu. Lütfen doktora gidip tahlil yaptirin hele biri doktor tavsiyesi ile cok uzun sure yuksek doz kullandi sonuclari kotu oldu.

Evet, yüksek dozda B vitaminin böyle etkileri oluyor. Bir şey yapmana gerek yok, biraz bekle 1 ay kadar kendiliğinden giderler muhtemelen. Gitmezlerse de sivilce temizleyen kozmetikler var, çıkan yere sürüyorsunuz sivilceyi indiriyor. Bilmiyorum Türkiyede bulunuyor mu İnkey List diye bir marka var onu çok çok tavsiye ederim bir de ufak jeli var sivilcenin üstüne sürülüyor. Antibiyotiğe vb gerek yok dermatolog bölgesel çözüm de öneriyor, A vitamini bazlı ilaçlar var problemli bölgelere sürülüyor ben olsam dermatoloğa bir giderdim:)
Teşekkür ederim🌼bunları düşüneceğim🙏🏻

Bende ocean dil altı fısfıs aldım. Umarım benimde geçer birkaç aya🙏🏻aslında baya oluyor zaman ama geçmedi. Daha doğrusu geçip 3, 5 güne yeniliyor. Hap dediğiniz devletin karşıladığı b12 mi?
Yaklasik 15 yil once igne alerji yapinca hapa gecmistim ki muhtemelen devletin verdigidir, ondan sonra da hap kullanmadim, ocean'in fisfisini kullandim.

Gerci folik asidim duzeldiginden beri b12 sorunu da yasamiyorum.

X