• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık B12, Ferritin, Demir ve folat eksikliği gebe kalmaya engel olur mu?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Canm oglmmm

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2018
2.370
3.376
83
Hayırlı geceler
Gece gece aklıma geldi ve yaklaşık iki ay önce yaptırmış olduğum kan sonuçlarına bakayım dedim ve bu yazdıklarımın hepsi çok düşük çıkmış özellikle B12 sonucum 90 internette yorumlara baktığımda değeri 150-200 olanlara bile doktorlar tonla iğne vermiş. Ben bu tahlilleri sağlık ocağına gidip beta hcg testi istiyorum dediğimde doktor gebelik vardır düşüncesiyle tüm tahlilleri yaptırdı bende sonuca internetten baktım gebelik olmadığı için gitmemiştim tekrar. Sizce gebe kalamamamın sebebi bunlar olabilir mi?

gebeliğe engelmi bilmiorum ama vucut icin gerekli canim bende de demir eksikliği cikmisti ve asiri halsizdim ozaman ilac kullandim sonuclarinla bi doktora git bence

Çok teşekkür ederim cevap için :) bende halsizlik aşırı var ama ondan ziyade aşırı derecede unutkanlık ve dikkat dağınıklığı var biri birşey diyor mesela mutfağa gidiyorum ama bana be denildiğini unutuyorum yada birşey yapmam gerek ayağa kalkıyorum o işi yapmak için anında aklımdan çıkıyor ve saatlerce düşünüyorum ne olduğunu hatırlamak için. Geçen gün az kalsın evi yakıyordum Çaydanlığı ocakta unutmuşum alev almasına ramak kalmıştı mutfağa gittiğimde :KK43: öyle daha neler neler acilen tedavi olmam lazım galiba dahiliye bölümüne mi gitmem gerekiyor?

Benimde D vitamini ile B12 düşüktü ama hamile kalmışım. Ama şöyle birşey var hamile kaldığım ay yeme düzenimi daha çok düzeltmiştim. Sağlıklı şeyler yemiştim hep. Yinede takviye kullanmanızda fayda var doktorla görüşebilirsen iyi olur. Sağlık ocağında bazen çok anlamıyorlar yani benim doktorum anlamıyordu hepsi bir olmaz ama. Kadın Doğumda diğer kontrollerini yaptırmadıysan oraya yaptırdıysan dahiliyeye git canım.

Benimde D vitamini ile B12 düşüktü ama hamile kalmışım. Ama şöyle birşey var hamile kaldığım ay yeme düzenimi daha çok düzeltmiştim. Sağlıklı şeyler yemiştim hep. Yinede takviye kullanmanızda fayda var doktorla görüşebilirsen iyi olur. Sağlık ocağında bazen çok anlamıyorlar yani benim doktorum anlamıyordu hepsi bir olmaz ama. Kadın Doğumda diğer kontrollerini yaptırmadıysan oraya yaptırdıysan dahiliyeye git canım.
İnşaallah en kısa sürede doktora başvurucam:) ne gibi şeyler yemiştiniz acaba? Bende gebe kalmak istiyorum paylaşırsanız çok sevinirim :KK52:

İnşaallah en kısa sürede doktora başvurucam:) ne gibi şeyler yemiştiniz acaba? Bende gebe kalmak istiyorum paylaşırsanız çok sevinirim :KK52:
Canım extra şeyler yemedim ama çalıştığımdan dolayı sürekli dışardan yiyorduk. O ay sıkıldım artık hep ev yemeği yaptım. Cips çikolata yiyip öğün atladığım çok oluyordu onları yapmadım. Kola bağımlısıydım onu bıraktım öyle karnım doyuyordu Zaten :) Kısacası problem bendeydi normal olması gerektiği gibi beslenmiştim sadece :)) Bunların değilde stres yapmamıştım ben o ay hiç o sebeple daha çok olduğuna inanıyorum. İnşallah Allah sağlıklı gebelikler nasip eder tüm isteyenlere.

Canım extra şeyler yemedim ama çalıştığımdan dolayı sürekli dışardan yiyorduk. O ay sıkıldım artık hep ev yemeği yaptım. Cips çikolata yiyip öğün atladığım çok oluyordu onları yapmadım. Kola bağımlısıydım onu bıraktım öyle karnım doyuyordu Zaten :) Kısacası problem bendeydi normal olması gerektiği gibi beslenmiştim sadece :)) Bunların değilde stres yapmamıştım ben o ay hiç o sebeple daha çok olduğuna inanıyorum. İnşallah Allah sağlıklı gebelikler nasip eder tüm isteyenlere.
Amin inşaallah sanada Bebişini sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına almayı nasip eder rabbim :dua: ben abur cuburu bırakalı çok oldu bende cips kola bağımlısıydım şimdi çok nadir alıyoruz oda oğlum nadiren de olsa istiyor diye. Son bi kaç aydır bende daha sağlıklı şeyler pişirmeye çalışıyorum evde bi gün sebze bi gün et bi gün balık bi gün baklagillerden falan ama vitaminlerime etki etmiş midir bilmiyorum inşaallah ilaca gerek kalmadan atlatırım

Merhaba canım benim öykümü belki diğer topiklerden hatırlıyorsundur doktorumuz engel olduğunu söylemedi ama düşük nedeni olabilirmiş özellikle b12
Merhaba canım diğer yazdığım topiklerde seni görüyordum ama aranıza sonradan katıldığım için önceki sayfaları okuma şansım olmadı o yüzden öykünü bilmiyorum link atarsan okuyabilirim hemen. Ben geçen sene bi düşük yaptım acaba sebebi bu olabilir mi? Gerçi gelişmiyordu ondan düştü diye biliyorum ama gelişmemesinin de sebebi bu olmuş olabilir mi?

Merhaba canım diğer yazdığım topiklerde seni görüyordum ama aranıza sonradan katıldığım için önceki sayfaları okuma şansım olmadı o yüzden öykünü bilmiyorum link atarsan okuyabilirim hemen. Ben geçen sene bi düşük yaptım acaba sebebi bu olabilir mi? Gerçi gelişmiyordu ondan düştü diye biliyorum ama gelişmemesinin de sebebi bu olmuş olabilir mi?
İki yıldır istiyoruz ilk düşüğümde anlamamıştık adetim 15. Gün devam edince doktora gittim beta hcg 49 çıkmıştı iki gün sonra 51-55-14 olarak devam etti muhtemelen dış gebelikti dedi doktor ama net konuşmadı tedavi için ilk doktora gitmemiz süt hormonumun yükselmesiyle oldu iki defa ardarda kimyasal yaşadım bir ay ara verip rahim filmi çekindim sol tüpte sıkıntı var dedi ama önemsiz açıldı dedi dr ikinci ay tekrar hamile kaldım iki günkü değerim iki kat arttı tam sevinirken ağrım oldu değer düşmüştü ama çok az iki gün sonra tekrar iki katına çıktı tekrar indi hemen patoloji yapıldı maalesef dış gebelikti kendiliğinden gitti kanamam başlamadan tekrar hamile olduğumu öğrendim ama akşam dusuk yaptım pıhtılaşma var dediler genetik ve histeroskopide sorun çıkmadı bir süre dinlendim iki başarısız aşılama oldum ve bu ay tekrar hamile olduğumu öğrendim coraspirin kullandığım halde iki gün sonraki değer ayni çıktı yine dış gebelikti ama çok şükür büyümedi ve kendiliğinden sonlandı. Trioid şeker yüklemesi hepsini yaptırdım hersey normal çıktı burda sonuç alamayacağımı düşündüm. Çok uzun oldu hakkını helal et

Canım direk kopyaladım bende evlenirken yaptığımda b12 dusuk çıkmıştı 90 lardaydı ordaki abla sonucu alırken eşime söylemiş bu değerle hamile kalmasın takviye alsın diye. Doktorun dediğine göre bebek vücut tarafından yabancı madde gibi algılanırmış bağışıklık sisteminin önemi burda çıkıyor eğer vitamin depon doluysa hem bebeği geliştiriyor hemde atılmasına engel oluyormus

Canım direk kopyaladım bende evlenirken yaptığımda b12 dusuk çıkmıştı 90 lardaydı ordaki abla sonucu alırken eşime söylemiş bu değerle hamile kalmasın takviye alsın diye. Doktorun dediğine göre bebek vücut tarafından yabancı madde gibi algılanırmış bağışıklık sisteminin önemi burda çıkıyor eğer vitamin depon doluysa hem bebeği geliştiriyor hemde atılmasına engel oluyormus
Neler yaşamışsın öyle rabbim tekrar yaşatmaz inşaallah.
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için çok doğru söylüyorsun çok pişman oldum şu anda bu zamana kadar akıl edememişim diye :KK12:

Neler yaşamışsın öyle rabbim tekrar yaşatmaz inşaallah.
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için çok doğru söylüyorsun çok pişman oldum şu anda bu zamana kadar akıl edememişim diye :KK12:
Rica ederim canım ama pişman olabilecek bir durum değil yasamadan öğrenmek zor ben şuan reklam olur mu bilmiyorum adlarını yazmayayım ama bir vitamin için ilaç kullanıyorum yanına omega 3 ve Demir için devit 3 alıyorum ayrıca b12 için basit bir takviye aldım vere diyete girdim rahmin yağlanması da yumurtlamayı etkiliyormuş pko nedeni bile olabilirmiş

benım de demır depom boş, 4 cıktı :(

Gebelikte hazırki depolar bile azalıyor. Eğer düşünüyorsan mutlaka doktor kontrolünde takviyelerini al canım
kuzu 3 snedır gebe lkalamıyorum,
ıkı asılama deneıdm bırı kımyasal oldu,
acaba dıyorum bu yuzden mı olmuyor :(
cumartesı serum takvıyesı alcam ınsallah

kuzu 3 snedır gebe lkalamıyorum,
ıkı asılama deneıdm bırı kımyasal oldu,
acaba dıyorum bu yuzden mı olmuyor :KK43:
cumartesı serum takvıyesı alcam ınsallah
En kısa zamanda olacak inşallah 🤲 benim ilk kızdan önce 5 kimyasal 1 dış gebeliğim oldu. Ama Rabbım nasip etti şimdi 2.kızımı bekliyorum. Stres yapma hiç ummadığın anda gelir minnoş 😊

En kısa zamanda olacak inşallah 🤲 benim ilk kızdan önce 5 kimyasal 1 dış gebeliğim oldu. Ama Rabbım nasip etti şimdi 2.kızımı bekliyorum. Stres yapma hiç ummadığın anda gelir minnoş 😊
Çok sevindim.
Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🤲🤲❤️
Aminnn canım inşallah

Back