Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar B12 Eksikliğine bağlı saç dökülmesi için öneriniz var mı?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Asenanuur

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2016
30
2
28
Yaklaşık 3 yıldır alerji tedavisi görüyorum. Temmuz ayında alerji iğnesi yapıldı regl düzensizliğim zaten vardı ama alerji iğnesinden sonra her hafta hasta olmaya başladım. Bunun için doğum kontrol hapı kullandım 1 kutu bu sefer saç dökülmesi başladı. 3 Doktora gittim 2 doktor yağ karışımı verdi iyice döktü saçlarımı son gittiğim doktor b12 eksikliği olduğunu söyleyip hap yazdı. 3 ay kullanacakmışım. İlaçlara rağmen hala saçlarım dökülüyor. İnce telli olan saçlarım aşırı inceldi avuç avuç dökülüyor.. Bunun için önerebileceğiniz herhangi bir şampuan, bakım vs var mı? Bu gidişle hiç saç kalmayacak saçımda :KK43:((

Eminmisinz dkh nın saçınızı döktüğünden.
Daha öncesi dökülüyormuydu saçınız.
Bnde 2017 kasım ayında başladım dkh na.
Mayıs gbi toparlanır dökülmesi durur gbi oldu haziran gibi de çok güzel toparlamıştı saçım tek tel kopmuyordu.
Sonra araya diane sıkıştırdım mecbur 2 ay çünkü yasmin yoktu eczanelerde bilinçsiz ilaç değişimi oldu işte. Birden saçlarım döküldü temmuz sonu gbi artarak çoğaldı ve o çıkan dökülmeyen bütün saçlar döküldü eskisinden çok çok beter oldu.
Bu zaman kadar döküldü halada az da olsa var dökülme.
Tekrar yasmine geçtim vitamin ilacına başladım folik asit içiyorum 1 hafta oldu bunlardı kullanalı saçımı da kısa kestirdim yavaşladı biraz dökülmem çoğalmazsa inşallah

Evet eminim çünkü öncesinde dökülme olmuyordu. Alerji iğnesi vurulup doğum kontrol hapına başladıktan sonra bu sorun ortaya çıktı ki ilacın yan etkilerinde yazıyormuş. İnşallah tamamen durur dökülme canım :) Bende kestirdim saçımı belimi geçiyordu saçlarım şuan omuz hizasında yavaşlamıyor dökülme aynı hızla devam...

Ay bilemedim şimdi bir kutu kullanmak bile döküyor desene Bn 6 ay kullandım dökülen saçlarımı yavaşlattı çoğalıyordu saçım farkettim.
6.ayda tam etki etti çok iyi olmustu araya 2 kutu diane kullandım ne olduysa onara oldu.
Aslında yasmin bna yaramıştı
Diane döktü bnmde galiba :cry:
Tam 6 ay oldu tekrar saç dökülesi başlayalı saçlarımın yarısı gitti valla daha beter oldu ouffg

Kan degerleriniz nasil bende de kansizlik var mesela buna bagli sac dokulmesi yasadim.

Geçen sene çinkoma kadar baktırmıştım ..
Hepsi çok iyi folik asitim biraz düşüktü 2 kutu folbiol kullanmıştım iyiydi.
Şimdi folikst aldım 1 haftadır içiyorum
Dkh folik eksiği yapıyormuş.
Birde vitamin kapsül içiyorum haftada 2 yada 3 kere bakalım iyi gelecek mi ?
Çözemedim Bn bu saç dökülmesini
Bak yasmin iyi gelmişti bna aslında ne zaman 2 kutu diane kullandım dökülmeye başladı saçım avuç avuç Yasemin’in güçlendirdiği çıkardığı dökmediği saçı döktü gbi geliyor.
Bnce her dkh her kadına yaramıyor yani içeriği farklı oluyor çoğunun
Mesela diane acayip anrojen hormonu içeriyormuş ve bazı kadınlarda bu androjen saç dökeniliyormus ..
Sizede yasmin yaramamış birşeyler ters gitmiş.

Bazı ilaçların yan etkileri olabiliyor. Ben de 1 sene kullandığım bir ilaç neticesinde ön tarafta saçlarımda azalma yaşadım. Ama ilacı bırakınca eski formuna döndü. Sabit kullandığınız ilaçların yan etkilerine bakmanızı öneririm, ben de saçlarım azaldıktan sonra prospektüse bakmayı akıl edip görebildim.

X