B12 eksikliği

cilekli_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2012
432
425
Merhaba arkadaşlar, doktorum gebelik için bazı testler istedi bugün sonucunu aldım. Pazartesi günü doktoruma göstericem. B12 değerim 96 çıktı alt değer 126,6 olması gerekiyormuş. Bu durum bebeğimde bir soruna yol açar mı korkuyorum (

Merhaba, geçmiş olsun. Kendinde, halsizlik, unutkanlık, eklem ve başta karıncalaşma gibi belirtiler var mıydı? Bence başka bir yerde daha test yaptır.
Benim de 3-4 yıl önce alt değerin altında çıkmıştı, yukarıda yazdığım belirtiler vardı, bir de geçmek bilmeyen grip sinüs tıkanıklığı, nöroloji prof.u "gecikmeden geldiğimin iyi olduğunu, bir çok kişinin bunu atladığını ve diğer organlara zarar verdiğini" söylemişti. Yoğun bir dodeks uygulamasından sonra ayda bir iğne oluyordum ve hiçbir sıkıntım yoktu. Gebeliğin başındı Dr.a kullanmamın sakıncalı olup olmadığını sorduğumda olmadığını söyledi. Ne olur olmaz düşüncesiyle kullanmadım ama son 2 ayda değerler düşmeye başlayınca çok endişelendim ve dodeksi yaptırdım. Çünkü düşük değer başta seni olumsuz etkiliyor, seni etkileyen bebeğini de etkiler. Neyse geçmiş olsun. Dr.unun tavsiyesini de paylaşırsan memnun olurum. Sevgiler.

Halsizlik ve uyku hali sürekli var ama gebeliğe bağlıyordum. Sağlık ocağında yaptırdım testi çok moralim bozuldu

Halsizlik ve uyku hali sürekli var ama gebeliğe bağlıyordum. Sağlık ocağında yaptırdım testi çok moralim bozuldu
Moralini bozmaya gerek yok, sağlık ocaklarının test sonuçları genelde yanlış çıkıyor, başka bir hastanede yaptırırsan için rahatlar. Halsizlik ve uyku gebeliğin ilk aylarında normal belirtileri. B12 gerçekten düşük ise sana ve bebişine zarar vermeden tespit edilmesi çok güzel olacak, çünkü tedbirini almış olacaksınız. Olumlu tarafından bakmaya çalışın, geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…