- Konu Sahibi serenbilir
Ben de ayda bir b12 iğnesi vuruluyorum. Saç dökülmesi azaldı, sivilce yapmadı, hafıza sorunum da bitti :)
acaba sadece hapta mı sivilce yapıyor? bende de çok sivilce yaptı ve izi gitmedi bazılarının
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de ayda bir b12 iğnesi vuruluyorum. Saç dökülmesi azaldı, sivilce yapmadı, hafıza sorunum da bitti :)
dahiliye bölümüne gideceksin cnm şikayetlerini söyleyince senden tahlil ister zaten..
ay inanmıyorum !! bende birara dodex iğne kullandım 3 kutu ve ergenliğimde hiç çıkmayan sivilceler 18 yaşımda çıkmaya başlamıştı..bianda olmuştu anlam verememiştim demekki bu yuzden olmuş
Normalde yorgunluk bilmeyen bir insanım ama son zamanlarda kendimi tabir-i caizse ölü gibi hissediyorum. Parmağımı kıpırtacak halim yok. Dışarı gezmeye çıkıyorum ama gezmenin ortasında pilim bitmiş bir vaziyette kalakalıyordum. 1. derece obezite bir bayanım. Dİyetisyen eşliğinde zayıflamaya karar verdim ve test yaptırdım b12 205 gibi bir sonuç çıktı. Aynı zamanda insülin direncim var. Yorumları okudum kilo yaptığını iştah açtığını duyunca çok korktum. Ama son 2 gündür yorgunluğum kendini abartınca dün aldım. Ve bugün sabah kahvaltıdan sonra aldım. Psikolojik mi bilmiyorum başta resmen çöktüm sonra kendime baya geldim ama şimdi mide ve karın ağrısından kıvranıyorum ve acayip uykum var. Evde olsa yat uyu ama işte çekilecek dert değil. Bir daha kesinlikle gündüz almayı düşünmüyorum. Belki akşam yemeğinden sonra ya da gece yatmadan önce almak daha mantıklıdır. Yazılanları okudum iğnenin 'i'sine tahammülüm yok ama ilaçla kıvranmaktansa daha iyi gelir belki.
megolaplastik anemiyim
yani midemde b12 emilimi sağlanmıyor istediğim kadar et yesem bile
kaldı ki zaten uzun yıllar vejeteryan yaşadım son 2 yıldır et az da olsa tüketmeye başladım
b12 hapları bu sebeple ben de işe yaramıyor iğne olmam gerekiyor
ve sürekli depolarım boşaldığı için senede 2-3 kez yükleme ve 15 günle 1 ay arasında iğne olmam gerekiyor
10 yıldır böyle yaşıyorum.
ben depolarım boşaldığında ki benim değerlerim 50-60 kadar düşebiliyor
gece krampları, uykudan uyanmada güçlük, kas, eklem ağrıları, aşırı sinir hali ve yorgunluk çekiyorum
ayrıca insüline bağımlı diyabet hastasıyım kilo kontrolüm çok önemli
ama b12 iğneleri ya da hapları kilo yapmaz bence düzensiz beslenmeden dikkat ederek
ilacın fayda zarar kısmına bakılmalı.
b12 eksikliği ciddi sorunlar doğurabilecek bir eksiklik çünkü.
merhaba amonra megolaplastik anemi teşhisi nasıl kondu bende sürekli hap kullanıyorum ama bir etkisi olmuyor acaba emilim problemimi var.nasıl öğrendin sen...
B12im sınırın altında ve doktora gittim doktor bişiler dedi ama yeniden gitmedğim için soramadım.b12 eksikliği kaşınma ve elde falan uyuşukluk yaratırmı? :44: