• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık ınsanlar neden bu kadar cıkarcı?

Fountain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
3.199
119
163
bırcok sey oluyor ve ben dolup tasıyorum,, ınanın buraya yazınca bır nebze de olsa rahatlıyorum.. olanlar kısaca bahsedıcem bakalım yorumlarınız ne olucak ...ust komsumuz bana hıc evıne gıtmedım halde bır gun bıze geldı terazı dengesızdır vs dıye hakaret ettı .. sonra kızını mat calıstırmaya gonderdı bana...bıde dıyor kı ben lıse mezunuyum herseyı bılıyorum ama sana gonderdım ıste.. ılkını annem kabul ettı ama 2 dır yıne gelıyor nete gıt kutuphaneye gıt dıyorum .yazıcıdan cıkar bana dıyor.. sıyah resım cıkmaz dıyorum ...anlamıyor arsız .. annem de kansızlık var .. ev ıslerını ben yapıyorum ..yardım ederım dıyor .. yahu sen once tepemden 4 bır yandan sılkeleme yeter ..babama gelınce 6 ay calıstım butun paramı aldı .. ısım zordu cıktım bes kurus param yok harc paranı veremem dıye kufur ettı ..bana hemde mısafır varken okula gıderken hıc harclık vermeyen babam sımdı erkek kardesıme oyle farklı muamele gosterıyor kı; sasarsınız annemse erkek kardesımın onca saclamalıklarına karsı onu koruyor hızmet edıyor ..teyzem cagırdı ...allerım sıs olamasına ragmen gıttım ....bana zengınlıklerının havasını attı... kul kedısı gıbı yerlerı sıldırdı nıye mı bayramda anneme 150 lıra vermıs... harca kardesım dıye annemde onu harcını yatır.. dıye verınce dedım gıdeyım kolundan amelıyat olmus ama keske gıtmeseydım ...2 gundur de hastanelerde surunuyorum ellerım sısdıgı ıcın. fınal sınavım var . calısamıyorum. kafamıı toplayamıyorum .yas oldu 28 ne ıs var. ne okul bıtıyor. ıyı bır es bulma zamanı belkı ama sankı sogudum ıstemıyorum artık .. her baslangıc bır bıtıs oldu bugune kadar.. evlenmek ıcın evlenemem kı;hem oyle bırseye kalkıssam bu eve nasıl gelırler .. ya bır yemek masası bıle yok almıyor.. anca her gelen bızı ayıplıyor.. dıyceksınız ne onemı var ama kımse oyle demıyor cunkı alamıycak kadar fakır degıl almıyor sadece umrunde degıl..kucukken ıyı beslenmemekten belkı sımdı dız boyu hastalık cıkıyor bende onlarada canım sıkılıyor

Son düzenleme:
bılıyorum karısık ve uzun yazdım ama kusuruma bakmayın cok dalgınım bu arada belkı benzer konularla konu acmısımdır ama doluyorum kı yenıden acmıs buluyorum kendımı

Son düzenleme:
Öncelikle çıkarcı olmak ,senin sıkıntın olmamalı, bu karşıdakinin sıkıntısı.

Temizlik vs işler aslında bayan olduğun için tabi ki sana düşmüş, sana gelince hasta da ,erkek kardeşine gelince hasta değil deme bu durumda. Bayan olunca tabi ki bu anlamda bir fark oluyor. Bu yüzden işler sana düşüyordur. Ama bunun dışında, kız ve erkek çocuk arasında ,farklılık yaratmak çok kötü. Siz de de bu yeterince var heralde. Yapacak bir şey pek yok, bu zihniyeti değiştiremezsin. Anne sonuçta, evin sonuçta, ev işlerini yapmaktan gocunmamak lazım.

Teyzen verdiği para karşılığında böyle birşey yaptırdıysa sana, keşke yapmasaydın, ya vermeseymiş, ya da yaptırmasaymış. Bu durumda yapmama kararını verecek olan sendin. Yapmasaydın keşke.

Baban konusunda, Allah yardımcın olsun. Sorumsuz bir babayla yaşamak zordur bilirim. Okul harçılığının bile verilmediğinde ne hissettiğini bilirim. ıçinde olup takmamak mümkün değil mutlaka ama, takmamaya çalış, ne yapsan değişecekleri yok. Bir şekilde okuluna devam ediyorsun sanırım, mutlaka oku, kendi ayaklarının üstünde dur, kimseye de kendini kullandırma ve üzme hakkını verme.

Okula devam etmiyorsan da eğer, mutlaka çalışmaya başla, babana bile muhtaç olma bu durumda, zaten böyle br lüksünde yok. Karşındaki böyle bir baba değil.

Evlilik meselesinde de, bu kadar sıkıntı yapma, zamanı gelince, bu yola girdiğinde herşey az çok olur. Herşeyin tam olması gerekmiyor. Ailen konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünüyorsundur mutlaka ama yine de utanma ,sıkılma, birgün karşına böyle biri çıkarsa, tabi ki ailenin içine sok. Bu hayatı sen seçmedin, senin hayatına girecek olan kişide, seni her halinle, her zorluğunla, ailenin konumuyla, sıkıntılarınla, güzelliklerinle, kabul etmeli. Etmedi mi, yapacak birşey yok, kayıp değilmiş demek ki. Hayattaki değerleri bu kadar basitmiş deyip, yoluna devam edeceksin.

Şunu unutma, herşey umutsuz görünüyor olabilir, ama senin gözünde öyle. Biraz etrafına bak, çabala, çalış, değiştirmeye çalış, en azından kendi konumunu.

Herkes çıkarcı olabilir ama, sen bu çıkarcılığa izin vermeyebilirsin.

Biraz karışık anlatmışsınız.Öncelikle geçmiş olsun, rahatsızlığın kötü bir şey yoktur inşallah. Babalara gelince onlar erkek evlatlarını hep ön planda tutarlar.Malum çoğu öyle. Çıkarcı komşuna gelince salla bir dahakine,tepkini belli et. Canın evde oturmakla sıkılıyor anlaşılan, uğraşlar bul, işe girmeyi dene veya kurs felan iyi gelir bence..

Evet baştan sona 2 defa okudum.

Öncelikle şunu anlamak lazım ki malesef dünyaya gelirken nasıl bir aile içinde olacağımıza kendimiz karar veremiyoruz.Şunuda herkesin bilmesi lazım ki kısıtlı imkanlar içerisinde imkansızı başarmak hatta zoru başarmak gibi bir durumda yok.Evlilik ise tamamen kısmet işi.Sakın içinde bulunduğun durumdan kurtulmak için böle bir girişimde bulunma.Allah sabır versin canım.

tesekkur kısıtlı ımkanlar ıcınde ımkansızı basarmak demıssınız ya aynen oyle zor ..evlılıgı kurtulus olarak gormuyorum..ama bazan boyle ıcım ıcıme sıgmıyor ne yapayım benı anlayan bırılerının olması yetıyor belkı de bırde ben oyle herkese ozel yasıntımı anlatamıyorum sonra anlattıkların karsına cıkıyor bır yerde dedıkodu vs

Biraz karışık anlatmışsınız.Öncelikle geçmiş olsun, rahatsızlığın kötü bir şey yoktur inşallah. Babalara gelince onlar erkek evlatlarını hep ön planda tutarlar.Malum çoğu öyle. Çıkarcı komşuna gelince salla bir dahakine,tepkini belli et. Canın evde oturmakla sıkılıyor anlaşılan, uğraşlar bul, işe girmeyi dene veya kurs felan iyi gelir bence..

evde oturmak sıkılıyorda denemez aslında fınal sınavı var ders calısmaya calısıyorum işe gırmek ıstıyorum ama bulamıyorum ulsam da kasıyerlık 10 11 gece cıkısı zorluyor yanı umarım bulurum komsuya bellı edıcem haklısınız

tiryandafıla yazdıklarını okudum cogu yerde benı anlamıssınız saolun ama napıyım ben erkek kız ayrımından nefret edıyorum kıskanclık degıl bu bendekı haksızlıga dayanamıyorum

ya canım bunlara biz bişey yapamayız ki neden yaptırım uygulamıyorsun,haklarını koruyamıyorsun,kocaman kız olmuşsun bu yaştan sonra dövecek değiller ya,yapacakları anca hakaret etmek onu da sen takmıycaksın

verme mesela maaşını,annene babana ayrımcılık yaptıklarını söyle,temizliğe gitmicem beni kullanmayın de,o kızın annesine de saati 30 liradan ders veriyorum memnun kaldıysanız benden,bu şekilde devam edelim de

evet sıkıntılarını kimseye anlatma canım burda bizimle paylaş güler yüzlü ol pozitif ol çok mutlu olursun bir gülücük çok kapılar açar insana işte,arkadaşta,aşkta gülen mutlu insanı bulur,sağlık versin allah canım geçmiş olsun,Finallere az kaldı aksatmayasın sakın çalış bişey takma ders çalışmak hele iyi sonuç görmek terapi gibi gelir sana herşey çok iyi olucak öyle düşün iş araştır net var evde madem mutlaka bulursun bi yere gir daha iyisini bulursun,bende paramı babama veririm hep ama oda para konuu yapmaz bana şimdiye kadar yapmadı eğer yapsa bende vermezdim madem öyle iş bulunca sende vermezsin olur biter sıkma canını.

my december sız bırsey yapamassınız tabıkı bılıyorum ben sadece bunaldım yazdım ..ama komsuya bunu demeyı dusundum en ıyısı demek ucretlı ders verıyorum

tatlım benim.. mutlaka okulunu bitir ve kendini kurtarmaya bak canım. evlilik konusuna gelincede seni gerçekten seven değer veren biri olursa yemek masası v.s gibi şeylerle seni ayıplamaz. aile içi konuları önüne çıkan herkese anlatmaman da güzel bişi.. buraya yazınca rahatlıyomuşsun zaten ne güzel. bir gün bütün bu yaşadığın olumsuzluklardan kurtulacağını okulu bitirip meslek sahibi para kazanan bir kadın olacağını hayal et. bütün bunlar uzak bir hedefte değil üstelik.

son olarak benden sana bir arkadaş tavsiyesi bunu her zaman söylerim.. asla depresif morali bozuk bir şekilde görünme çevrene.. hayat dolu bir kız ol. depresif insanlardan herkes uzak durmaya çalışır bunu unutma.. Allah yardımcın olsun...

evet sıkıntılarını kimseye anlatma canım burda bizimle paylaş güler yüzlü ol pozitif ol çok mutlu olursun bir gülücük çok kapılar açar insana işte,arkadaşta,aşkta gülen mutlu insanı bulur,sağlık versin allah canım geçmiş olsun,Finallere az kaldı aksatmayasın sakın çalış bişey takma ders çalışmak hele iyi sonuç görmek terapi gibi gelir sana herşey çok iyi olucak öyle düşün iş araştır net var evde madem mutlaka bulursun bi yere gir daha iyisini bulursun,bende paramı babama veririm hep ama oda para konuu yapmaz bana şimdiye kadar yapmadı eğer yapsa bende vermezdim madem öyle iş bulunca sende vermezsin olur biter sıkma canını.

aynı dakikada aynı şeyi yazmışısız:))

maeves bunu bır arkadsım bana dedı sen onca uzuluyorsun ama dısardan cok mutlu bakımlı gorunuyorsun dedı ben yapamıyorum bunu bıle demıstı bana depresıf olamamayı basarabılıyorum bu bır artı sanırım

umran 80 evet netten basvuruyorum ınsallah bulurum dedıgınız gıbı fınallere sızde gıreceksınız sanırım cok calısmalıyım haklısınız ıcımı ferah tutup ders calısıcam ınsallah

maeves bunu bır arkadsım bana dedı sen onca uzuluyorsun ama dısardan cok mutlu bakımlı gorunuyorsun dedı ben yapamıyorum bunu bıle demıstı bana depresıf olamamayı basarabılıyorum bu bır artı sanırım

kesinlikle bir artı canım.. bravo sana.. insan iyiymiş gibi yapa yapa iyi olur derler. insan ailesini seçemiyo.. ama arkadaşlarını eşini kendin seçiceksin.. şuanda ailenle yaşadığın için komşuna yada teyzene vericeğin tepki ailende de sorun olur diye çekiniyosundur belki.. şimdi bunları içine atıp ilerde özgür bir kadın olduğun zaman umarım acımasız biri olmazsın.. kendini ezdirme. tabiki sana her canını sıkan olaya çemkir demiyorum ama zorunlu olmadığın halde yaptığın bir şeyin ardından kendi kendini yiyip bitirmek yerine küçük de olsa şaka yollu da olsa en azından bir laf de.. işte o zaman saygı duyulan yada bir laf söylenmeden önce iki kere düşünülen bir insan olursun. bu ileride de sana fayda getiricektir.. bütün bu yaşadıklarında senin için itici bir güç olsun. çok çalış okulunu bitir.

evet bende giricem bende çalışıyorum 4.sınıftayım işim iyi değil fazla ama iyiyim mutluyum takmıyorum sende öyle ol iş bul gir daha mutlu olursun

evet bende giricem bende çalışıyorum 4.sınıftayım işim iyi değil fazla ama iyiyim mutluyum takmıyorum sende öyle ol iş bul gir daha mutlu olursun

bravo okul bıtıyor yanı ben 2 deyım henuz 1den mat vr gecmem gerekıyor buda canımı sıkıyor bu ara..sekreterlık mı yapıyorsunuz? bu arada nasıl ders calısıyorsunuz tuyo verın bıraz tecrubelı oldugunuz ıcın soruyorum

Son düzenleme:
Canım yanılmıyorsam açıköğretimdesn. Pek çok kişi hem çalışıp hem okuyor. Gözünde büyütme, çok memnun olmasanda bir iş bulsan hem evden uzaklaşırsın hemde başka bir çevre olur, kafan dağılır akşmaları da eve gidince ders çalışırsın. Teyzenlerle ilgili bir konun daha vardı senin. ınsanlar neden size bu kadar yükleniyor diye düşündüm ve kendimce cevap buldum. Siz ne kadar hak verirseniz onlarda o kadar yüklenir, siz ses çıkarmadığınız için devam ediyorlar.

edanaz ınsalah bulurum tez vakıtte bır ıs.. bu arada ben ınsan terslıyen hatalarını pat dıye yuzune soyleyen bır yapım yok ıcıne kapanıkta degılım konuskanım ama ınsan kalbıkırmayı sevmıyorum ama kendı kalbımı kırıyorum ama tavrımı koyucam zaman zaman lafda dıycem saka yolluda olsa kı anlasınlar tepeme cıkmasınlar uyucam bunlara hepınıze tesekkur moral ıcın fıkırler ıcın

Back