• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

B-HCG değeri 2000'in üzerinde olup ultrasonda kesesi gözükmeyen var mı?

deryacaglar

Sensiz Asla!
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2013
279
12
18
Erzurum
Arkadaşlar b-hcg dereğim ilk 244 çıktı, iki gün sonra 479 ve 5. gün 2013 çıktı ama kese ultrasonda gözükmedi, iki gün sonra yani bugün tekrar gittim kan testi yapmadı doktor ama ultrasonda yine gözükmedi, normalde gözükmesi lazım dedi, dış gebelik falan olabilir mi dedim, şiddetli bi şikayetin yok değerlerine göre de dış gebelik değil sanmıyorum dedi, Cuma günü için tekrar çağırdı :( benim gibi olan varmı kesesi gözükmeyen var mı :(:(

Arkadaşlar b-hcg dereğim ilk 244 çıktı, iki gün sonra 479 ve 5. gün 2013 çıktı ama kese ultrasonda gözükmedi, iki gün sonra yani bugün tekrar gittim kan testi yapmadı doktor ama ultrasonda yine gözükmedi, normalde gözükmesi lazım dedi, dış gebelik falan olabilir mi dedim, şiddetli bi şikayetin yok değerlerine göre de dış gebelik değil sanmıyorum dedi, Cuma günü için tekrar çağırdı :( benim gibi olan varmı kesesi gözükmeyen var mı :(:(
canım bu konularda acele etmemek gerekiyor biraz bekle mesela 2 hafta doktora gitme sora git hem bebegin hem kesen gözükecektir ilklerde hep böle olur doktorlarda en kötü ihtimali düşünerek iyi birsey söylemezler sen hamilesin ve stresden uzak olman gerek bu aralar doktora az git folik asidini kullan yeter tavsiyeme uyarsan mutlunolacagını göreceksin canım:3:

Ah canım ya görmek istiyorum artık heyecanlanıyorum, değerde yüksek olduğu halde gözükmeyince acaba düşük mü oldu diye korkuyorum. Hafif bi kahverengi lekelenmem olmuştu doktor progestan vermişti diyorum acaba onu içiyorum diye kanama olmadı ama bebek düştü mü :(

Canım hcg gecen 2500 dü karından göremedi banada dedi dış gebelik filan diye beni vajinal ultrason cok geriyo en son razı oldum baktı cok ufaktı zor gördü

Canım hcg gecen 2500 dü karından göremedi banada dedi dış gebelik filan diye beni vajinal ultrason cok geriyo en son razı oldum baktı cok ufaktı zor gördü
canım görmek istiyorum derken bebegine ve kendine zarar veriyorsun ben pek onaylamıyorum ilk haftalara altdan baktırmayı inanın bana bu dönemde biraz doktora az giderseniz sizde bebegizde mutlu olacaksınız. rahat bırakın bebegi yahu minnak henüz sekillenmemiş birseyi göreceksinizde ne olacak :3: birbucuk 2 aydan önce doktora giden bütün anneler sıkıntı cekmiştir buda doktorun henüz gözükecek kadar buyumemiş bir sey için (dogal olarark) kesin konuşmamasından kaynaklı.:52:BEBİŞİDE KENDİNİZİDE STRESE SOKMAYIN.:50: BEN İLK GEBELİGİMİ DÜŞÜK YAPTIM COK ARASTIRDIM İLK GEBELİGİMDE DOKTORARDA COK GİTTİM ÖLE AZ KANAMAYLA DÜŞÜKMÜŞÜK OLMUYOR. İKİNCİ GEBELİGİMDEDE AKILLANMADIM DOKTORA COK GİTTİM AYNI SİZİN GİBİ YOK GÖZÜKMEDİ YOK BEBEK OLUSMADI DEDİLER VEEEE KANAMAM BAŞLADI TAM BİR AY BOYUNCA KANAMAM OLDU sora baktım ben üzerine düştükce kötüye gidiyor. topladım bohcamı annemin yanına köye gittim ne internet var ne doktor inanaın kanamam gecti hersey normale döndü sadece folik asidimi bırakmadım. ayrıca doktorlar ilk aylarda progestoronuda önermiyor dogaya karsı gelmeyin doga ya hep ya hiç diyor problemli bebegi atıyor vcücut. inanın bu yasadıklarınızı yasadım akıllandım birdaha bebiş yapmaya karar verdigimde adetim 1 ay gecene kadar doktora gitmem :52:

Progestanı kullanmayı bıraksam mı o zaman, yani ben lekelenme olduğunda acile gitmiştim o vermişti progestanı sonra kendim istediğim doktora gittim o da bırak diycek gibi oldu ama sonra doktor hanım vermiş kullan dedi. napsam ki :2:

Progestanı kullanmayı bıraksam mı o zaman, yani ben lekelenme olduğunda acile gitmiştim o vermişti progestanı sonra kendim istediğim doktora gittim o da bırak diycek gibi oldu ama sonra doktor hanım vermiş kullan dedi. napsam ki :2:
canım madem gitmişin madem doktor progestorn vermiş kullan bundan sorası için pek üzerine düşme hayırlısı rabbimden de bırak inan bana hayırlısı neyse o olacaktır ayrıca senin kanamamn yerleşma kanaması bile olabilir onu neden engellenir anlamıyorum doktorun hatası biraz düşünse sana anlatır bu yerleşmede olabilir düşükde olabilir elimizden gelecek bişe yok sen stres yapma dinlen demeliydi bence. ayrıca sora dönüp baktıgında kendinide bebişinide bosuna yıprattıgını anlıcan. anne adayı kendinede bebişinede booll bool dua et hayırlısından olsun diye :3:

Aslına bakarsan lekelenme olana kadar böyle stresim yoktu, doktor iki günde bir kan ver demişti, ben bi kez verdim sonra daha gitmedim ama lekelenme olunca korktum bilgisizim bu konuda tabi, tatil olduğu için acile gittim, o doktor beni korkuttu, sonra kendi istediğim doktora gidince o biraz rahatlattı, dış gebelik belirtileri yok dedi, lekelenmende kırmızı olursa düşük tehlikesi olur dedi. kese gözükmeyince kafam karıştı sadece, normalde cuma günü gel demişti ama ben yarın gitmiycem. hayırlısı olur inşallah

Aslına bakarsan lekelenme olana kadar böyle stresim yoktu, doktor iki günde bir kan ver demişti, ben bi kez verdim sonra daha gitmedim ama lekelenme olunca korktum bilgisizim bu konuda tabi, tatil olduğu için acile gittim, o doktor beni korkuttu, sonra kendi istediğim doktora gidince o biraz rahatlattı, dış gebelik belirtileri yok dedi, lekelenmende kırmızı olursa düşük tehlikesi olur dedi. kese gözükmeyince kafam karıştı sadece, normalde cuma günü gel demişti ama ben yarın gitmiycem. hayırlısı olur inşallah
Benimde 9 gun once 2887 idi gozukmedi..dun asiri bulanti ile gittim goremedi yine.alttan bakti cok minik dedi...ama bakalim hayirlisi insallah bebislerimizi saglikla kucagimiza aliriz

canım görmek istiyorum derken bebegine ve kendine zarar veriyorsun ben pek onaylamıyorum ilk haftalara altdan baktırmayı inanın bana bu dönemde biraz doktora az giderseniz sizde bebegizde mutlu olacaksınız. rahat bırakın bebegi yahu minnak henüz sekillenmemiş birseyi göreceksinizde ne olacak :3: birbucuk 2 aydan önce doktora giden bütün anneler sıkıntı cekmiştir buda doktorun henüz gözükecek kadar buyumemiş bir sey için (dogal olarark) kesin konuşmamasından kaynaklı.:52:BEBİŞİDE KENDİNİZİDE STRESE SOKMAYIN.:50: BEN İLK GEBELİGİMİ DÜŞÜK YAPTIM COK ARASTIRDIM İLK GEBELİGİMDE DOKTORARDA COK GİTTİM ÖLE AZ KANAMAYLA DÜŞÜKMÜŞÜK OLMUYOR. İKİNCİ GEBELİGİMDEDE AKILLANMADIM DOKTORA COK GİTTİM AYNI SİZİN GİBİ YOK GÖZÜKMEDİ YOK BEBEK OLUSMADI DEDİLER VEEEE KANAMAM BAŞLADI TAM BİR AY BOYUNCA KANAMAM OLDU sora baktım ben üzerine düştükce kötüye gidiyor. topladım bohcamı annemin yanına köye gittim ne internet var ne doktor inanaın kanamam gecti hersey normale döndü sadece folik asidimi bırakmadım. ayrıca doktorlar ilk aylarda progestoronuda önermiyor dogaya karsı gelmeyin doga ya hep ya hiç diyor problemli bebegi atıyor vcücut. inanın bu yasadıklarınızı yasadım akıllandım birdaha bebiş yapmaya karar verdigimde adetim 1 ay gecene kadar doktora gitmem :52:

E tabi gebeliğin normal olduguna eminsen yada kanamayla düşüyorsa ok peki ya benim ilk gebeliğim gibi sol tüpümde yerleşmiş ve beni kanamadan öldürebilecek bi gebelikse bavulumu alıp köye gitmek cok faydalı olmazdı eminim ilk teşhis bir çok kadın için hayat kurtarıyor ayrıca doktor tavsiyesinden çıkmak kullanmaya başlanılan ilacı burda kulaktan dolma tavsiyelerle bırakmak ne kadar doğru bilemedim hele hele progesteron gibi gebeliğin sigortası olan bir hormon hakkında burda kararlar verip tavsiyede bulunmak Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah

E tabi gebeliğin normal olduguna eminsen yada kanamayla düşüyorsa ok peki ya benim ilk gebeliğim gibi sol tüpümde yerleşmiş ve beni kanamadan öldürebilecek bi gebelikse bavulumu alıp köye gitmek cok faydalı olmazdı eminim ilk teşhis bir çok kadın için hayat kurtarıyor ayrıca doktor tavsiyesinden çıkmak kullanmaya başlanılan ilacı burda kulaktan dolma tavsiyelerle bırakmak ne kadar doğru bilemedim hele hele progesteron gibi gebeliğin sigortası olan bir hormon hakkında burda kararlar verip tavsiyede bulunmak Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah
canım eger farkındaysan arkadasınki seninki gibi dış gebelik degil degerleride gayet normal yükseliyor istersen hepsini oku mesajların ayrıca doktorların cogu ilk 2 ayda progestoron önermez sonrasında önerir arada önerenler cıkıyor bence onlar sadece anneyi mutlu etmeye yönelik ben doganın kanununa karsı gelmemekten yanayım tabiki tetkiklerini yaptıracaksın arıca ben kullandıgın ilacı bırak demedim dikkatli oku

Son düzenleme:
Yazdığın mesajlara baktım her gebeliğinde doktorlara koşanlar başkasının başına gelince vakur edalarla tasvip etmez olurlar neyse ben tıp doktorlarına güvenmekten yanayım diyorum tüm mesele bu arkadas yazından sonra progestandan vazgeçecek olmuş nerdeyse insanları yönlendirirken dikkatli olmalı

canım benimde bebişim daha doğrusu kesem vajinal yolla görünmüştü kanamam da vardı ve doktor progestanı 12.haftaya kadar kullandırdı sen doktorunu dinle cuma gel diyorsa git umarım bebişini görürsün.

Mrb arkadaslar yeni evliyim ilk hamileligim evde 2 kere test yaptim pozitif cikti .bekledim kan verdim pozitf hesaplamaya göre 6 hafta 3 günlük pazartesi ultrason var beta hcg hakkinda normal degerlere dair bi bilgim yok beta hcg 19488,8 hic bisey anlamadim bi fikri olan varmi ?

Çok üzgünüm :( geçen hafta pazartesi 2013 olan b-hcg değerim cuma günü 1479'a düştü, doktor göremiyoruz, dış gebelik olduğuna kesin olarak söyleyemem ama değerin düşüyo, kendiliğinden sonlanıyo gebeliğin dedi, çarşamba günü tekrar gidicem kan testi yapıp düşüşe bakıcaz. dün da acayip bi adet sancısı çektim ve sonra kanamam oldu, iki tane küçük parça düştü o parçalar düşünce sancılarım kesildi sol kasığıma doğru bi ağrı vardı ben muhtemelen dış gebelik o tüpte oluştu diye düşünmüştüm o ağrı da kesildi adet olunca tamamen gitti bebekim :(

merhaba arkadaşlar
ben de 6 haftalık hamileyim.bugün ultrasondan keseye bakılacaktı ancak gözükmedi.alttan çok zor gözüktü dr çok küçk normalde ultrasndan gözükmesi gerekiyodu dedi ve kan tahlili istedi.tahlil sonucu dğerim 16661.iki hafta sonra tekrr gidicem kontrole.sizce normalmi.değerim yüksek ama neden ultrasndan görünmedi sizce :(

canım bi süre bekle istersen daha sonra tekrar doktoruna görün stres yapma kendine de hamile olabilirsin

Back