B 12

benm de sol elimde bi aydır problem var ve yuzuk ve serce parmagım uyusuyor.doktorum apikobal verdi bi haftadır kullanıyorum ..sinirleri guclendiriyormuş...saclarım da dokuluyodu belkı iyi gelirr

merhaba bende geçen hafta test yaptırdım B12 eksikliği çıktı.sürekli kendimi yorgun, halsiz hissediyordum ...diye bir hap verdi.umarım iyi gelir

Son düzenleyen: Moderatör:
evet canım benim de sol kolum uyuşuyodu ve çok ağrıyodu dayanamyıp doktora gittim kan testi yaptı değerlerim çok düşük çıktı ...iğne ve kansızlık için de ilaç verdi tedaviye yeni başladım umarım geçer, herkese geçmiş olsun..

Son düzenleyen: Moderatör:
edd arkadaşlar b12 eksikliği bende de var ve bunun beraberinde dediğiniz gibi demir eksikliği çıktı fakat benim belli zamnlarda baş dönmem oluo o yüzden dr gttim. demir hapı ve b12 hapı verdi iğne vermedi inş kullanınca geçer :)) bu arara baş dönmesi yaşayan ark var mı aramızda bu sebebtn ?

geçen yıl yorgunluk ,halsizlik ve baş dönmesiyle dr.gittim b12 düşük çıktı 2 kutu benexol hap kullandım, tabii testleri tekrar yaptırarak dr.kararıyla şu bi gerçek çok dikkat etmeliyiz gereken seviyeyi aşmasıda kötü,
bazı arkadaşlarımız kilo yaptığı için ilaç almak istemediklerini yazmışlar,
son derece yanlış bu vitaminin düşüklüğü kısa sürede depresyona neden oluyo demşti doktorum bende sizler gibi kiloya taktığım için,bi güzelde kızmıştı bana ,iyileşinde sonra kilo
verilir arkadaşlar,
beslenmeylede önüne geçilebilir, b12 vitamininin bol olduğu besinleri araştırıp mutlaka tüketmeliyiz...

eft roşum sana katılıorum sonuçta sağlık bu ihmale grçekten gelmio.. herşeyin başı sağlık gerisi gelir yasakkelime

kiloyu bende takıntı edenlerdenim su anda psikiyatrik tedavi goruyorum doktorumu degıstırdım asla yapmamak lazımmış verdiği başka ilaçlar benı yatak döşek yatırdı gece tansıyonum 100-170 fırladı ölüyorum sandım acile kaldırdı annem kullandıgım ilaçlardan olmuş hemen nöbetçi psikaytra yonlendırdı bu aşamada benımde B12 vitaminim yerlede sürünüyor kansızlık başlamış su anda ev taşıyoruz yaşlı bir annem var ben tek basına kaldım ablamla surtusmelerımız oldu bıze rest çektı yokum dedi benim hastalanmak gibi lüksüm asla olmamalı ben ayakta kalmalıyım dıyerek kan ilaçlarımı ve B12 vitaminimi kullanmaya başladım

darkblue kullan cnm sakın aksatma.. sonuçta yaşlı bi annen varmış sen sağlıklı olacaksın ki onların başında olacaksın. allah şifa versin herkese :teselli:

ılaç isimleri yazıp önermeyelim. Bize iyi gelen ilaç bir başkasına zarar verebilir.

Yukarıda ben de ilaç ismi yazmıştım hepsini sildim kızlar

Dr'a danışalım, tahlileri yaptıralım çıkan neticeye göre ilaçlarımıza başlayalım.

Hepinize şifalar diliyorum

arkadaşlar ben kırmızı eti asla yemiyorum tavuk ve balık bazen ,süt ve yumurta sıksık yiyorum.Fakat çok unutkanlaştım ayrıca beynimde hep bir telaş bir karmaşa var acaba b12 eksikliğmidir

bu uyuşukluk sürekli uyku hali hatta uykumu alamama gibi problemler bende de vardı bugün şirket doktoruna mide ilacımı yazdırmaya gittim
gelmişken tansiyonuna da bakalım dedi çok düşük olduğunu söyledi 9- 5 çıktı tansiyonum
sürekli bi uyuşukluk var bende ama anlayamıyorum neden dedim
b vitamini almalısın dedi bi ilaç yazdı ne bilmiyorum akşama alıcam
inşallah işe yarar
bu kadar uyuşuk ve tembel olmak hiç hoşuma gitmiyor
azıcık iş yapsam yoruluyorum bu ilaç işe yarar

bu ilacın çok faydası oluyor...bi müddet kullandıkdan sonra anlıycaksın...bende bi ara sürekli kullanıyordum ...bi ara verdim tekrar başladı bu halsizlikler şimdi haftada en az 2-3 kez tekrar içmeye başladım..

ay bunları duyduğuma çok sevindim inşallah faydası olur :Saruboceq:

Ben 2 ay önce Test yaptırdım Kan testi İnsan Vucudundaki Kanın Çeyreği İle yaşıyorsun dedi.
Kırmızı Et yemeyem biri olaraktan B12 Eksiliği de gördü fakat ilaç kullanmadım

bendede halsızlık ve ve sureklı uyuma halı var . dısarı cıktıgım zaman oncekıne nazaran hemen yorulup oturucak yer arıyorum . doktora gıtmedım ,cogu ınsan b12 eksıklıgındendır dedı .bende 1 haftadır vıtamın ılacı kullanıyorum . inş faydasını görürürm ...

Son günlerde baş dönmesi geçirdiğimi farkettim özellikle ayağa yalktığım anda ve bugün doktora gittim. Kan testi yaptırdığımda b12 seviyem 131 çıktı. Doktor çok iyi ilaçlık değilsin dese de ek takviye yazdırdım folik asit desteğiyle beraber. Bakalım baş dönmelerim bu yüzden mi anlamadım, birazdan kullanmaya başlıcam hapları

kızlar bende de b 12 eksıklıgı var ılac kullanıyorum b12 eksıklıgı carpıntı yapar mı aranızda boyle sıkayet olan var mı?
bende sureklı kalp atıslarını duyumsama ve yuksek nabız var doktor kardıyolojıye yonlendrdı ınsallah onemlı bısey cıkmaz b12 olabılır mı dıye dusunuyorum

B12 Eksikliği Belirtileri
Yorgunluk

Çarpıntı

Nefes darlığı

Kilo kaybı

Sinirsel problemler

Unutkanlık

netten alıntıdır.... bunlar yazıyor ama doktora gıdıp kan testı yaptırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…