B 12

Fountain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
3.199
119
163
b12 vitamin eksikliği olan var mi:

Son düzenleme:
bendede var dı hala var mı bilmiyorum gidip tekrar test yaptırmadım ama eskisi gibi oldugunu sanmıyorum.....idi kullandıgım ilaç..sende yenimi başladı nasıl ögrendim mutlaka takviye olarak ilaç al.aynı zamnda bol bol et ve bakliyat tüket..kefirde içebilirsin..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ... haftalık iğne yaptırdım. Daha kontrole gitmedim. Yakında yeniden test yaptırıcam.Sakın arkadaşlar ihmal etmeyin önemli bir sorun. B12 eksikliği 2 yıl sonra ortaya çıkıyormuş.

Bende ...haftalık iğne yaptırdım. Daha kontrole gitmedim. Yakında yeniden test yaptırıcam.Sakın arkadaşlar ihmal etmeyin önemli bir sorun. B12 eksikliği 2 yıl sonra ortaya çıkıyormuş.

...vitaminidir c vitamininin vücutta depolanmaması sözkonusu oldugundan hadi neyse ;ama .. agır bir b12 vitami ignesidir herkese uygulanamaz vitamin fazlası da başta karaciger olmak üzere vücutta ciddi tahribata yol açar illa doktor konrolünde kullanım derima.s.

bendede vardı 2 ay boyunca haftada 1 kez ...iğne yaptırdım düzeldi hatta normalin üstüne bile çıkmıştı bıraktım.....

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun ama merak ettim b12 eksikliğinde ne tür rahatsızlıklar oluşuyor bilgilendirebilirmisiniz

Zaten ben bu iğneyi ve ilacı doktor kontrolüyle kullandım. Benim rutin kontrollerimde aşırı kansızlık çıktı. Depolarım bile boşalmıştı. B12 eksikligi kan tutumunuda engelliyormuş. Bu arada ben çok unutkan olmuştum. Oğlumu memeden kesmeme ragmen dalgınlıkla açıp emzirme pozisyonuna geliyordum. Yemek yaparken ocagın dügmelerini karştırıyordum koyduğum şeylerin yerini bulamıyordum. Ben dr. bunlarıda anlatınca B12 tahlili yaptırmamı istedi benim tahlil sonucum sınırda çıkmıştı. Bu iğne ve ilaçı uygun gördü şimdi bittiler. Ben yeniden test yaptırıcam.

Bende de vardı. Doktorum ...ampul verdi.ılk beş taneyi her gün, sonraki dört taneyi haftada bir yaptırdım. Yaklaşık bir yıldır da ayda bir iğne oluyorum. Uzun bir tedavi olacağını sanıyorum; çünkü hala tam bir düzelme olmadı. Evet, değerler yükseliyor; ama tedavi kesilince yeniden düşüyor.

merhaba benimde hamileliğimde çok kollarım uyuşuyordu B6 veB12 eksikliği var dendi.doğumdan sonra uyuşmalar geçti.şu son 1 aydır sadece sağ kolum uyuşuyor hatta ağrıyor.sizde de böyle bi uyuşma oldu mu.dr gittim ama kan tahlili yapmadı boyundan kaynaklı olabilir dedi boyun röntgeni çektik.bi de bu salı EMG diye bi tahlil yaptırıcam.sizde de uyuşmalar oldu mu

Ben de DR kontrolünde her ay düzenli ve sonsuza kadar ...adlı iğne oluyorum

Son düzenleme:
kilo problemi OLMAYANLAR lütfen bol bol balık, süt, sütü ürünleri, yumurta ve dan eti tüketiniz ;çünkü B12 sebze ve meyvelerde bulunmamaktadır bu nedenleözellikle çocuklarınızı vegan beslenmeden (vejetaryanlık) olabildigince uzak tutunuz az ilaç çok çok dogal yeme diyorum

Son düzenleme:
b12 eksikliğinde uyuşukluk, sürekli bir uyku hali, unutkanlık, tembellik gibi şeyler üzerinize yapışır. Çok Kötü bişi, insan ne çalışmak ister ne hayattan tat alır.
buna bağlı demir eksikliği yapıyor. Ferritin diye bişi var. Demirin vücutta (kanda) tutulum oranı. O düşüyor. Doğal olarak demir de.
...kullandım ben iyi geldi. birçok b vitamini içeriyor bu ilaç. tavsiye ederim kendinizi iyi hissedersiniz.
Tabi bi doktora gidip, test yaptırıp, dr kontrolünde kullanmanız daha doğru olur.

bendede vardı ...ve bir ilaç daha vardı ama adını unuttum kullanıyordum bıraktım...

banada doktor aynısını verdi et yiyemiyorm sanırım ömür boyu kullancam :çok üzgünüm:

bide kilo yapar diye kullanmaya korkuyorm hep erteliyorma.s

merhaba bende b12 kullanıyorum bunu kullanma sebebim boyun fıtığı ve kolda elde uyşmalarım vardı ,fizik tedavi gördüm artı b12 kullandım halada kullanıyorum bu hap sinir hücreleri için çok önemli dr kullanmam gerektiğini söyledi arkadaşlar

benımde gecen yıla kadar b12 vitamını eksıklıgım vardı
öncelerı hergun daha sonra haftada bir ve 6 ayda her ay iğne oldum
suan b12 durumum ne bılmıyorumm:sm_cool:

b 12 vitamini bi çok şeyi etkileyen bi vitamin.eksikliğinde halsizlik , baş dönmesi fln olyuomuş
eger böyle şikayetleriniz varsa iğne olmanız gerekli

Bende baş dönmesi,saç dökülmesi,unutkanlık,sürekli yorgunluk ve halsizlik ve göz altlarında morarma nedeniyle doktora gittiğimde demir ve B12 vitamin eksikliği çıktı.doktor,...ampulün ilk kutusunu hergün ikinci kutuyu ise haftada bir yaptırmamı söyledi iki hafta sonra kontrole gidicem bakalım ne diyecek?

arkadaşlar bende de b12 eskikliği var hiç et tüketemiyorum çok kötü bi eksiklik bu ve açıkçası benim çok zoruma gidio, bazen yolda başm dönüo elim ayağm uyuşuo napçamı şaşırıorm iki dk oldğm yerde druorm adm atarsm bayılıcam, insanlar garipsemesin diye birşeyle oyalanıomuş gibi yapıyorum çok kötü bi şey o yzden et yemek çok önemli,,, bu arada ben bişe sormak istiyorum sizlere, bana doktor ilaç verdi ama ilaçlar kilo yapıo aşırı derecede iştah açıo o yzdn kullanmk istemiorm sizce napablrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…