• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

B 12 vitamini eksikliği...Bakar mısınız kızlar...

tubaolcy

Ömre Bedel..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
2.107
26
158
Merhaba hanımlar..Nişanlımın uzun zamandır yorgunlugu,halsizliği,sabahları yorgun uyanma gibi şikayetleri vardı.Doktora gitti bugun,b 12 vitamini eksikliği varmış,internetten biraz araştırdım normal degerlerin 500 olması gerekiyormuş,nişanlımın 100 küsürdü,doktor iğne vermiş ilk 7 gün yapılacak sonra haftada bir sonraları ayda bir olmak üzere..Bildiğim kadarıyla,balık,et,süt ürünlerinde çokca bulunuyor..Var mı sizin önerileriniz,başınızdan böyle bir şey geçti mi??

Canım benmde yorgunluk, halsizlik , sabahları uyanamama gibi şikayetlerim vardı işlerde çok yoğundu doktora çıkamadım sonra doktor bi arkadaşımı aradım bi B12 hapı içmeye başla bakalım değişme olmazsa gidersin dedi 1 hafta düzenli içtim ama kısa bi süreymiş 1 haftaya rağmen etkisini hissettim sonra bıraktım şuaralar gene aynıyım başlıyacağım gene ilaca ama bu sefer 1 haftada bırakmıcam en az kutunun yarısını içmem gerekiyormuş etkili olabilmesi için kutudada baya var.

Buarada B12 B6 vitaminlerini sadece yiyeceklerden kaşılayamaya biliyormuşuz ya da kimi bünyeye yeterli gelmiyormuş bu yüzden dışarıdan ilave almamız gerekiyormuş ayrıca bu vitamin vücutta hiçbir şekilde birikmezmiş idrarla terle çıkarmış yani bi zararı yokmuş o yüzden biraz rahat içtim tahlil fln yaptırtmadan ama devam ederse şikayetlerim bi tahlil yaptırtcam.

Nişanlının baya düşükmüş anladığım kadarıyla ama iğnelerinin daha çok etkili oldugunu duydum ihmal etmesin faydasını görür. Buarada ilacın ya da iğnenin yan etkisi idrarında ve terinde çok iğrenç bi koku oluyor dayanıcaksınız artık bi süre :))

Geçmiş olsun.

B12 vücutta birikmez o yüzden bunu karşılayan besinleri düzenli almazsanız eksikliğini görürsünüz.
Şimdi gitseniz kesin sizde de eksiklik vardır..
Daha gidip tahlil yaptırıp B12si normal çıkan görmedim ben :)

Nişanlınızın eksikliği büyük ölçüde tabiki o iğneleri vurulduktan sonra bir süre eksiklik giderilse bile büyük ihtimalle tekrar başlar.
Yeme alışkanlığını değiştirip B12li besinlere yönlerdirmeniz gerek.
Benim gibi yok balık yemem yok et yemem diyen biriyse eğer o zaman tek çareniz balık yağı içirmek.
Kapsül olanlardan almanızı tavsiye etmem ama portakal aromalı falan şurupları var tatları kötü değil onlardan içebilir..

Canım benmde yorgunluk, halsizlik , sabahları uyanamama gibi şikayetlerim vardı işlerde çok yoğundu doktora çıkamadım sonra doktor bi arkadaşımı aradım bi B12 hapı içmeye başla bakalım değişme olmazsa gidersin dedi 1 hafta düzenli içtim ama kısa bi süreymiş 1 haftaya rağmen etkisini hissettim sonra bıraktım şuaralar gene aynıyım başlıyacağım gene ilaca ama bu sefer 1 haftada bırakmıcam en az kutunun yarısını içmem gerekiyormuş etkili olabilmesi için kutudada baya var.

Buarada B12 B6 vitaminlerini sadece yiyeceklerden kaşılayamaya biliyormuşuz ya da kimi bünyeye yeterli gelmiyormuş bu yüzden dışarıdan ilave almamız gerekiyormuş ayrıca bu vitamin vücutta hiçbir şekilde birikmezmiş idrarla terle çıkarmış yani bi zararı yokmuş o yüzden biraz rahat içtim tahlil fln yaptırtmadan ama devam ederse şikayetlerim bi tahlil yaptırtcam.

Nişanlının baya düşükmüş anladığım kadarıyla ama iğnelerinin daha çok etkili oldugunu duydum ihmal etmesin faydasını görür. Buarada ilacın ya da iğnenin yan etkisi idrarında ve terinde çok iğrenç bi koku oluyor dayanıcaksınız artık bi süre :))

Geçmiş olsun.

Tedavinin devamlı olması gerekiyor o zaman,sen de bir doktora görün canım değerlerine baktır istersen..C vitamini gibi o zaman bu da fazla portakal mandalina yediğimizde idrarla atıyoruz ya onuda hiç bir sakıncası yok o zaman:)Teşekkür ederim canım sanada şifa diliyorum..

B12 vücutta birikmez o yüzden bunu karşılayan besinleri düzenli almazsanız eksikliğini görürsünüz.
Şimdi gitseniz kesin sizde de eksiklik vardır..
Daha gidip tahlil yaptırıp B12si normal çıkan görmedim ben :)

Nişanlınızın eksikliği büyük ölçüde tabiki o iğneleri vurulduktan sonra bir süre eksiklik giderilse bile büyük ihtimalle tekrar başlar.
Yeme alışkanlığını değiştirip B12li besinlere yönlerdirmeniz gerek.
Benim gibi yok balık yemem yok et yemem diyen biriyse eğer o zaman tek çareniz balık yağı içirmek.
Kapsül olanlardan almanızı tavsiye etmem ama portakal aromalı falan şurupları var tatları kötü değil onlardan içebilir..

Allahtan et balıkla ilgili sorunumuz yok ama balık yagı çok güzel bir fikir teşekkür ederim..Geçenlerde pepenin bile balık yağını çıkarmışlardı aklıma geldi şimdi:)

Bende bi ara b12 1500lere kadar fırlamıştı ne yaptım o sıralarda bilmiyorum, doktorum da şaşrımıştı ne yedin içtin dedi:1: ama yazın 300e 400e düştü, iğne yaptırdım. İlk kutu günde bir, ikinci kutu haftada bir. Ve 5 hafta sonunda 1400 oldu =D İğne de küçücük, 2,5 ml 5 ml bişeydi sanırsam ama gerçekten çok iyi geliyor.:1:

Back