Allah sağ saglim kucagınıza almayı nasip etsin insallah bizler içinde umut oldun :)Merhaba arkadaşlar.Sizlere mucizemi anlatacağım. Benim gibi veya benzeri olanlarda hikayelerini yazar ise umut olabiliriz. Eşime 1.5 yıl önce sperm testi yapıldı. Eşimde 1 adet ve ölü sperm olduğu çocuğumuzun normal yolla %99,9 olmayacağını acilen ürolojiye gidip tüp bebek tedavisine başlamamızı söylediler. İnanamadık şok olduk. Bu aşamada buralardan bir mucize aradım bu şekilde olup tüp bebek tedavisi başarı oranları araştırdım. Bahçeciye randevu aldık. Eşim muayene oldu bizden kan,sperm ve genetik testi istediler. Geri döndük. Devlette genetik hariç hepsini yaptırdık. Hormonal birşey yoktu. Sperm evet doğru 1 adet hareketsiz canlı-cansız yazıyordu. Genetiğe gitmekten vazgeçtik çünkü tüp bebekten vazgeçtik. Maddi olarak imkanımız pek yoktu. Aradan 10 ay geçti. Bu ocak ayı başlarında Kocaeli üni. Randevu aldık. Umuttepe de tüp bebek deneyelim diye düşündük. Tabi önce eşime kan tahlili yaptırdılar. 23 ocak a da spermiyogram randevusu verdiler. 21 ocak da bir iş için kuzenimle Ankaraya gitmiştik. Bende 15-20 gündür tuhaflıklar vardı. Adetim 16 gün gecikmişti. Sık sık idrara çıkıyordum ve çok uyuyordum. Ankaraya vardığımızda ben hala arabanın arka koltuğunda öğlene kadar uyumuştum. Artık öyle bir şıkışmıştım ve acık ıştım ki uyandım :) kuzenimle birlikte çorba içelim dedik. O esnada kuzenime durumumdan bahsettim sanırım hormonlarım bozuldu falan diyordum. Bana test yapalım belki hamilesindir dedi. Ama yok canım ne alaka yani imkansız falan diyordum. Aldık bir test. Çorba içmek için bir yere oturduk. Lavaboya girdim testi yaptım falan ama umursamıyorum bakmıyorum teste. Üzerimi toparlarken bir baktım bir anda ÇİFT çizgi. Bi gözüm karardı elim ayağım titremeye başladı. Konduramıyorum sevinemiyorum kesin başka birşey var diyorum. Kuzenime söyledim çorbayı falan gözüm görmedi. Acilen kan testi yaptırmalıydım. Kanı verdim ama 3 saat sonra dediler. Ne mümkün çatlayacağım meraktan. Kafa dağıtmaya çalışıyorum falan. Geçti o 3 saat. Özel bir laboratuvardı aldım sonucu bir baktım beta hcg 7000 üzerinde. Yok yok olamaz herhalde bende bi rahatsızlık var kansermi oldum acaba diyorum? Geçmişim kanser tedavisi görmüştüm. Bişi oldu diyorum inanmıyordum. Saat oldu 15;30 özel hastaneleri geziyoruz dr arıyoruz derken sonunda Liv Hospital da randevu buldum. Dr kan tahlini görünce tebrikler hamilesin dedi. Ben usg de görmeden inanamayacağım dedim. Usgye aldı ve evet 5 hafta 3 günlük hamilesin kese göründü bir noktacık göründü. Haftaya kalp atışını duyarsın diyor ama ben ağlamaktan birşey diyemiyorum. Sakarya ya nasıl döndüm hatırlamıyorum. Yolda hikayemi burada yazmıştım Azospermi grubunda. Velhasıl eşime bir sürprizle açıkladık 2-3 gün boyunca ağlama seanslarımız ailelerin sevinci heyecanımızla falan geçti. Şoku hala daha atlatamadık. Sakarya da da doktora gittim. 6 haftalık olduğu kesinleşti. Kalp atışı için zorlamayacağım rahatsız etmeyelim şimdi dedi dr muz. Üst üste usgye girmek çok iyi olmadığından kısacık gördük3 şubatta kalp atışı duyacağız. Tek temennimiz sağlıkla kucağımıza almak. Korkularımız var böyle bir mucizeyi Rabbim kucağımıza almayı nasip eder inş. Rabbimizin bize mucizesiydi hep dua ediyoruz. Evet bu şoktan sonra eşimin güncel sperm testinde sperm sayısı sadece 5 canlı çıktı. 15 milyon olması gerekir diyordu dr lar ama Rabbimin mucizesi gebe kaldım. Umudunuzu kaybetmeyin. Bol bol dua edin. Dualarım sizinle.. Hikayelerinizi bekliyorum.
Hayırrlısıyla kucağına almayıda nasip eder Allahım inşallah eşine takviye birşeyler uyguluyormuydun yoksa Allah’ın bir mucizesimi olduMerhaba arkadaşlar.Sizlere mucizemi anlatacağım. Benim gibi veya benzeri olanlarda hikayelerini yazar ise umut olabiliriz. Eşime 1.5 yıl önce sperm testi yapıldı. Eşimde 1 adet ve ölü sperm olduğu çocuğumuzun normal yolla %99,9 olmayacağını acilen ürolojiye gidip tüp bebek tedavisine başlamamızı söylediler. İnanamadık şok olduk. Bu aşamada buralardan bir mucize aradım bu şekilde olup tüp bebek tedavisi başarı oranları araştırdım. Bahçeciye randevu aldık. Eşim muayene oldu bizden kan,sperm ve genetik testi istediler. Geri döndük. Devlette genetik hariç hepsini yaptırdık. Hormonal birşey yoktu. Sperm evet doğru 1 adet hareketsiz canlı-cansız yazıyordu. Genetiğe gitmekten vazgeçtik çünkü tüp bebekten vazgeçtik. Maddi olarak imkanımız pek yoktu. Aradan 10 ay geçti. Bu ocak ayı başlarında Kocaeli üni. Randevu aldık. Umuttepe de tüp bebek deneyelim diye düşündük. Tabi önce eşime kan tahlili yaptırdılar. 23 ocak a da spermiyogram randevusu verdiler. 21 ocak da bir iş için kuzenimle Ankaraya gitmiştik. Bende 15-20 gündür tuhaflıklar vardı. Adetim 16 gün gecikmişti. Sık sık idrara çıkıyordum ve çok uyuyordum. Ankaraya vardığımızda ben hala arabanın arka koltuğunda öğlene kadar uyumuştum. Artık öyle bir şıkışmıştım ve acık ıştım ki uyandım :) kuzenimle birlikte çorba içelim dedik. O esnada kuzenime durumumdan bahsettim sanırım hormonlarım bozuldu falan diyordum. Bana test yapalım belki hamilesindir dedi. Ama yok canım ne alaka yani imkansız falan diyordum. Aldık bir test. Çorba içmek için bir yere oturduk. Lavaboya girdim testi yaptım falan ama umursamıyorum bakmıyorum teste. Üzerimi toparlarken bir baktım bir anda ÇİFT çizgi. Bi gözüm karardı elim ayağım titremeye başladı. Konduramıyorum sevinemiyorum kesin başka birşey var diyorum. Kuzenime söyledim çorbayı falan gözüm görmedi. Acilen kan testi yaptırmalıydım. Kanı verdim ama 3 saat sonra dediler. Ne mümkün çatlayacağım meraktan. Kafa dağıtmaya çalışıyorum falan. Geçti o 3 saat. Özel bir laboratuvardı aldım sonucu bir baktım beta hcg 7000 üzerinde. Yok yok olamaz herhalde bende bi rahatsızlık var kansermi oldum acaba diyorum? Geçmişim kanser tedavisi görmüştüm. Bişi oldu diyorum inanmıyordum. Saat oldu 15;30 özel hastaneleri geziyoruz dr arıyoruz derken sonunda Liv Hospital da randevu buldum. Dr kan tahlini görünce tebrikler hamilesin dedi. Ben usg de görmeden inanamayacağım dedim. Usgye aldı ve evet 5 hafta 3 günlük hamilesin kese göründü bir noktacık göründü. Haftaya kalp atışını duyarsın diyor ama ben ağlamaktan birşey diyemiyorum. Sakarya ya nasıl döndüm hatırlamıyorum. Yolda hikayemi burada yazmıştım Azospermi grubunda. Velhasıl eşime bir sürprizle açıkladık 2-3 gün boyunca ağlama seanslarımız ailelerin sevinci heyecanımızla falan geçti. Şoku hala daha atlatamadık. Sakarya da da doktora gittim. 6 haftalık olduğu kesinleşti. Kalp atışı için zorlamayacağım rahatsız etmeyelim şimdi dedi dr muz. Üst üste usgye girmek çok iyi olmadığından kısacık gördük3 şubatta kalp atışı duyacağız. Tek temennimiz sağlıkla kucağımıza almak. Korkularımız var böyle bir mucizeyi Rabbim kucağımıza almayı nasip eder inş. Rabbimizin bize mucizesiydi hep dua ediyoruz. Evet bu şoktan sonra eşimin güncel sperm testinde sperm sayısı sadece 5 canlı çıktı. 15 milyon olması gerekir diyordu dr lar ama Rabbimin mucizesi gebe kaldım. Umudunuzu kaybetmeyin. Bol bol dua edin. Dualarım sizinle.. Hikayelerinizi bekliyorum.
Eşime aslında hiç bir tedavi uygulamadık. Son bi iki aydır eşim hergün 1 limonu sıkıp su ile içiyordu. Birde malum grip mevsimi. Ben hasta olmasın diye her akşam bazen sabahları da dahil zencefil bal yediriyordum. Tabi sperm sonucumuz hiç sperm yokken 5 canlı sperm çıktı. Ama bunlardan mı 5 e çıktı bilmiyorum. Tabi ki hepsinden ziyade sadece 5 sperm sayısı ile hamile kalmam tamamen Allah m mucizesiHayırrlısıyla kucağına almayıda nasip eder Allahım inşallah eşine takviye birşeyler uyguluyormuydun yoksa Allah’ın bir mucizesimi oldu
Slm arkadaşlar mucizelere inaninnn rabbim her duayı katında kabul eder sadece zamanı gelince gönderir ben 11 yıllık evliyim iki aşılama bahçeci Ankara da bir başarısız tüp bebek deneyimim oldu eşimde oligospermi var sperm morfolojisi bozuk ileri hareketli sayısı az bir çok üroloji uzmanı veya kadın doğum uzmanı tüp bebek öneriyor hemen ama geçenlerde bir doktor la görüşmemiz De çoğu tüp bebek merkezi bu olaya ticari bakıyor ve oligospermi hastalarını umitlendirip maddi ve manevi zarara uğratip kasasını doldurma peşinde biz o kadar çok karışım ilaç bir sürü şey denedik bazen olmayınca zorlamamak hayatın akışına kendimizi bırakıp devam etmek gerekiyor size yaşanmış gerçek bir mucizeyi anlatayım ki Rabbimden asla umudunuzu kesmeyinMerhaba arkadaşlar.Sizlere mucizemi anlatacağım. Benim gibi veya benzeri olanlarda hikayelerini yazar ise umut olabiliriz. Eşime 1.5 yıl önce sperm testi yapıldı. Eşimde 1 adet ve ölü sperm olduğu çocuğumuzun normal yolla %99,9 olmayacağını acilen ürolojiye gidip tüp bebek tedavisine başlamamızı söylediler. İnanamadık şok olduk. Bu aşamada buralardan bir mucize aradım bu şekilde olup tüp bebek tedavisi başarı oranları araştırdım. Bahçeciye randevu aldık. Eşim muayene oldu bizden kan,sperm ve genetik testi istediler. Geri döndük. Devlette genetik hariç hepsini yaptırdık. Hormonal birşey yoktu. Sperm evet doğru 1 adet hareketsiz canlı-cansız yazıyordu. Genetiğe gitmekten vazgeçtik çünkü tüp bebekten vazgeçtik. Maddi olarak imkanımız pek yoktu. Aradan 10 ay geçti. Bu ocak ayı başlarında Kocaeli üni. Randevu aldık. Umuttepe de tüp bebek deneyelim diye düşündük. Tabi önce eşime kan tahlili yaptırdılar. 23 ocak a da spermiyogram randevusu verdiler. 21 ocak da bir iş için kuzenimle Ankaraya gitmiştik. Bende 15-20 gündür tuhaflıklar vardı. Adetim 16 gün gecikmişti. Sık sık idrara çıkıyordum ve çok uyuyordum. Ankaraya vardığımızda ben hala arabanın arka koltuğunda öğlene kadar uyumuştum. Artık öyle bir şıkışmıştım ve acık ıştım ki uyandım :) kuzenimle birlikte çorba içelim dedik. O esnada kuzenime durumumdan bahsettim sanırım hormonlarım bozuldu falan diyordum. Bana test yapalım belki hamilesindir dedi. Ama yok canım ne alaka yani imkansız falan diyordum. Aldık bir test. Çorba içmek için bir yere oturduk. Lavaboya girdim testi yaptım falan ama umursamıyorum bakmıyorum teste. Üzerimi toparlarken bir baktım bir anda ÇİFT çizgi. Bi gözüm karardı elim ayağım titremeye başladı. Konduramıyorum sevinemiyorum kesin başka birşey var diyorum. Kuzenime söyledim çorbayı falan gözüm görmedi. Acilen kan testi yaptırmalıydım. Kanı verdim ama 3 saat sonra dediler. Ne mümkün çatlayacağım meraktan. Kafa dağıtmaya çalışıyorum falan. Geçti o 3 saat. Özel bir laboratuvardı aldım sonucu bir baktım beta hcg 7000 üzerinde. Yok yok olamaz herhalde bende bi rahatsızlık var kansermi oldum acaba diyorum? Geçmişim kanser tedavisi görmüştüm. Bişi oldu diyorum inanmıyordum. Saat oldu 15;30 özel hastaneleri geziyoruz dr arıyoruz derken sonunda Liv Hospital da randevu buldum. Dr kan tahlini görünce tebrikler hamilesin dedi. Ben usg de görmeden inanamayacağım dedim. Usgye aldı ve evet 5 hafta 3 günlük hamilesin kese göründü bir noktacık göründü. Haftaya kalp atışını duyarsın diyor ama ben ağlamaktan birşey diyemiyorum. Sakarya ya nasıl döndüm hatırlamıyorum. Yolda hikayemi burada yazmıştım Azospermi grubunda. Velhasıl eşime bir sürprizle açıkladık 2-3 gün boyunca ağlama seanslarımız ailelerin sevinci heyecanımızla falan geçti. Şoku hala daha atlatamadık. Sakarya da da doktora gittim. 6 haftalık olduğu kesinleşti. Kalp atışı için zorlamayacağım rahatsız etmeyelim şimdi dedi dr muz. Üst üste usgye girmek çok iyi olmadığından kısacık gördük3 şubatta kalp atışı duyacağız. Tek temennimiz sağlıkla kucağımıza almak. Korkularımız var böyle bir mucizeyi Rabbim kucağımıza almayı nasip eder inş. Rabbimizin bize mucizesiydi hep dua ediyoruz. Evet bu şoktan sonra eşimin güncel sperm testinde sperm sayısı sadece 5 canlı çıktı. 15 milyon olması gerekir diyordu dr lar ama Rabbimin mucizesi gebe kaldım. Umudunuzu kaybetmeyin. Bol bol dua edin. Dualarım sizinle.. Hikayelerinizi bekliyorum.