Azospermi olupta bir mutlu hikaye arayanlara

piglett1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2021
293
152
53
2022 sonunda eşime yapılan tetkikler sonucunda azospermi teşhisi konuldu daha doğrusu tek tük canlı cansız sperm görüldü diyordu ama doktorumuz azospermi tüp bebek yaptıracaksınız dedi. Bunun ardından esime uygun erkek faktörü önemseyen bir merkez bulmaya çalıştık ama evimize 5 saat uzaklıkta olan bir şehirde tüp bebek merkezi bulup burada tüp bebek yaptırmaya giriştik. Bu esnada bebek sahibi olup olamayacağımızı deli gibi merak ediyorduk çünkü sperm olmazsa tese yapılacaktı. Tesede sperm çıkadabilir çıkmayadabilir dendi bize. Bu arada eşimin azospermi problemi vardı ama bende bir sorun yoktu :) gittiğimiz merkez eşime birde burada test ver dediler ve verdiği testte bir anda mucizevi birşekilde 400bin sperm bulunduğunu söylediler bunu duyduğumda gözüm karardı ve deliler gibi ağlamaya basladım, kendimi tutamadım çünkü nerdeyse 1 senedir klomen tedavisi, vitamin takviyeleri, kürler denediğimiz her tedavi gittiğimiz tüm doktorlar hiç yanıt vermemişti. O zamana kadar verdiğimiz tüm sperm testlerinde azospermi çıkmıştı. Tüp bebek merkezinde 400bin sperm çıkınca tese yapılmaktan vazgeçildi bu esnada ben bu forumda bulunan azospermi ile alakalı ne kadar konu varsa hepsini didik didik ettim bir umut aradım çünkü google da evlat sahibi olamayabileceğimiz yazıyordu. O kadar ihtiyacım vardı ki umut olan birine ama neredeyse bulamadım. Şimdi ben benim gibi arayanlara umut olsun diye bu yazıyı buraya bırakıyorum. Biz ilk denememizde tüm sağlıklı yumurtalarıma ve 400-800 bin sperme rağmen yalnızca 1 tane embriyo oluşturabildik. Ben bu forumda herkesin 3-4 tane dondurulmus embriyosu var diye okuduğumdan bu 1 embriyoya çok üzüldüm çünkü hazır sperm çıkmısken 2-3 embriyo da olsa dondursak diye düşünüyorduk. O bir embriyoya o kadar dua ettim o kadar sarıldım umut bağladım ki çok şükür rabbim sonucunda bize pozitifi gösterdi. Embriyo kalitesi bana ısrarla sormama rağmem orta dendi ama transfer günü kağıtta BD yazıyordu ben bunun kalitesi olduğunu düşünüyorum. Şuanda kan değerlerm tam ikiye katlamamıstı ama bugün katladığını öğrendim ve kısaca hamileyim,doktor kese görme randevusu verdi. Bu hamileyim kelimesini bile kullanmayı okadar bekledim ki bu bebek benim mucizem ve sizlerede Allah en güzel mucizeleri versin 2021 den buyana çocuk yapmaya çalışan biri olarak bu siteden çok şey gördüm öğrendim umutlandım. Özellikle kan değerim baslarda ikiye katlamayınca çok okudum buraları. Ben bebeğimi dayanamayıp transferin 9.günü kan vererek öğrendim o zamana kadarda hiçbir belirtim yoktu. Şuan neredeyse 5 haftalık olacağım hala bir belirtim yok minik göğüs sızlamaları dışında :) Umarım bu yazıda ben bu forumdan çıktıktan sonra burada azospermi ve OAT olanlara bir umut olur:) bana ve bebeğime dua edin benimle olsun ve sağlıkla doğsun bende her dualarımda bu forumda ve tüm bebek sahibi olmak isteyen anne adaylarına dua ediyor olacağım bebeğim umarım 9ay karnımda kalmayı başarır ve bir ömür benimle kalır

Öncelikle gözünüz aydın, rabbim bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ❤ Allahın mucizeleri çok büyük, ondan hiç bir zaman ümit kesilmez. Senin dediğin gibi bende bu forumda çok okudum araştırdım ve bir çok mucizevi şeyler okudum. Paylaşımın için teşekkür ederim, bizim gibi kişilerin böyle yazılar okumaya çok ihtiyacı var. Benim eşim de Azospermi hastası. Hamilelerin duaları kabul olur derler, dualarında bizi de unutma

Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Ne güzel bir mesaj yazmışsınız, umut doldum. Darısı başımıza

Unutur muyum her zaman dualarımda olacaksınız

Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Ne güzel bir mesaj yazmışsınız, umut doldum. Darısı başımıza
Benim gibi günlerce acaba bu durumda olupta hamile kalan var mı sorusuna bir cevap olsun diye yazdım. Amin darısı tüm isteyenlerin basına

Benim esimde azosperm 2 tane dondurulmus vardi p.tesi transfer oldum gun gun ne yasadiniz aceba

Benim esimde azosperm 2 tane dondurulmus vardi p.tesi transfer oldum gun gun ne yasadiniz aceba
Çok belirtisiz bi gebeliğim var. Transferimin ilk 3 günü bisey hissetmedim ne akıntı ne baska bisey. Transferin 4.günü göğüs sızım basladı ve hala da azalarak bazen de artarak devam ediyor. Mide ile alakalı hiçbir sorun yasamadım kasıklarım bazen ağrıdı o da yani ben kendimi dinliyorum diyedir belirtisizim yani göğüs dısında.

Gerçekten çok duygulandım ve çok etkilendim. Benim eşimde azosperm Microtese oldu sonuç olumsuzdu sperm hücresi bulunamadı. Şuan bahçeci de klomen ve vitamin takviyesi görüyor. 25 temmuzda randevumuz var ona göre karar verilecek nasıl ilerleyeceğimize inşallah bende sizin gibi burada umut verici haberler yazabilirim. Bu süreci güçlü atlatmak çok zor . Sizin adınıza çok mutluyum İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız.

İnşallahh çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda evlat sahibi olursunuz

Yaa kendim hamile kalmış gibi sevindim Allah kucağınıza almayı nasip etsin. Benimde eşim azosperm bugün doktor randevumuz var bakalım ne olacak. Bizlerede dua edin lütfen doktorunuz kimdi sakınca yoksa söyler misiniz ?

Aaa Bülent hocaya mı gidiyorsunuz? Umarım tedaviniz çok güzel geçer

Benim doktorum berfu demir esimin doktoru kendi ilçemizdeki doktordu normal birisi yani bir çözüm üretemedi yani verdiği ilaçlar uyguladığı tedavi bizde maalesef cevap alamadık. Sürpriz bisekilde doktor esin sperm versin sonuca buradaki ürolog da bi baksın denilince sperm cıktı 400bin bizde inanamadık karıştı zannettik öyle ki umudumuz kesilmisti ikinci kez verdik ve 800 bin cıktı bu seferde. Bundan önce sayamadığım kadar kontrol için sperm testi vermisti hiç çıkmamıştı. Ne kadar ağladım bir bilseniz sperm çıkınca. Allah sizede nasip etsin ben bu azosperimiyi ilk duyduğumuz gün esime tek bir cümle kurdum sakın üzülme bizim cocugumuz olacak ben inanıyorum allahın izniyle dedim. Buna inandım hep bütün varlığımla inandım. Her şeyimi transferden önce hazırladım hamilelikte sunu yapamam hamilelikte cam silemem transfer önce yapayım aman misafir alayım hamileyken alamam hayatı hep cocuk olacak gibi yönlendirdim buna ben tüm varoluşumla inandım. Ha ben hiç üzülmedim laylaylom gezdim demiyorum esim yokken evde bağıra bağıra ağladım komsulara ayıp oluru bile düşünemeyecek kadar ağladım sesim yankılandı hele ki embriyolar gelişmedi 10+ yumurtadan sadece 3 tane döllendi dediler ya o gün neler düşündüm neler. Sonra aradılar 2 si durdu yaşamıyor 1i kaldı dediler onun yasamasını beklediğimiz o 2 gün varya nasıl geçti bilmiyorum. 5.güne ulaştı ve donduruldu dediklerinde hayatımın en önemli sınavlarından birine gdiyordum gran tuvalet hazırlanmıştım bütün herseyimi bozarcasına ağladım ama mutluluktan o 1 embriyoya da çok güvendim. Onu evlat olarak gördüm o an ve suan içimde bunlar namaza baslamama vesile oldu ve ben her namazımın arkasına olmasa da çoğu zaman bu forumdaki kadınlar için dua ediyorum. Hepinizi aklımdan geçiriyorum. Sizde bana dua edin bu minik bezelye suan benimle ve 9ay da sağlıklı sekilde gelişip hayırlı ömrü olsun doğsun.

Allah bebeğinizi size bağışlasın bizim de azospermi durumu ortaya çıktı 40 milyon sperm bir anda yok oldu Allah bize de nasip etsin hamileliği kolaylıkla

Merhaba bize neler kulladınugını söyler misiniz eşinizin hangi doktora gittiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…