AZOSPERM UMUT YOK

meyyit

Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2022
133
37
18
27
MERHABA
25 YASIMDAYIM ESİM 29 İKİ YILLIK EVLİYİM YAKLAŞIK BİR AY ÖNCE SEMENDE SPERM SIFIR OLDUĞUNU ÖĞRENDİK. DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI. DİREK TESE İLE SPERM ARANACAĞI INDA İSE YÜZDE OTUZLUK BİR İHTİMAL OLDUĞU SÖYLENDİ. DÜŞÜNMEKTEN KAFAYI YEMİŞ DURUMDAYIM. NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM. AYNI DURUMDA OLUP ÇIKIŞ YOLU BULABİLEN VAR MI?

Merhaba canım, benim esim azosperm. Tese olmanızı önermem bizim tesede sperm bulunamadı ama daha sonra dogru tedavi ile doğal sperm cıkısları basladı tüp bebek asamasındayız suan. Size özelden yazacagım.
Nasıl tedavi aşamasindasiniz ? Hangi doktora gittiniz lütfen bana da yazın

Nasıl tedavi aşamasindasiniz ? Hangi doktora gittiniz lütfen bana da yazın
Transfer oldum bekliyorum
Eşim ilk Ahmet Hakan Haliloğlu’nda tedavi ve tese oldu sperm bulunamadı.
Sonra hic beklemeden Celalettin Peru’da tedaviye basladı. Semra Sertyel’de sperm testi vermeye devam etti. Sperm cıkısı olunca donduruldu, ben tüp bebek icin hazırlandım ve simdi transfer oldum 9. Gunum.

bahçeci umut tüp bebek merkezi prof.dr ebru öztürk şidddetle tavsiye ederim.. aklına takılan bişey olursa seve seve cevaplarım

suan çok şükür hamileyim neler hissettiğini çok iyi anlıyorum

suan çok şükür hamileyim neler hissettiğini çok iyi anlıyorum
Yaa çok mutlu oldum bana umut oldun... Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin İnşallah... Nasıl yollardan geçtiniz acaba ? Ebru hanımı araştırıcam randevu almaya çalışıcam. Süreç maliyetli mi acaba ? Ortalama ne kadar

Hangi doktora gittiniz acaba
Doktorumuz normalde yurt dışında çalışıyor bizim tanıdığımız olduğu için Türkiye’ye geldiğinde Medicalpark hastanesine gidiyoruz orda muayene ediyor bu ay geldiğinde tüp bebeği yapacak yine gidecek 2 haftalık geliyor sonra yine gidiyor uzaktan telefonla görüşüyoruz

Benim eşimde hipogonadizme bağlı azosperm hastasıydı. Canlı cansız bir tane bile sperm yoktu. Hatta bir doktor çocuğunuz zor olur. tese ile bile zor demişti. Fakat Yüce Rabbime şükürler olsun tedaviyle yaklaşık beş milyona yakın sperm çıkışı oldu yaklaşık bir buçuk yıla yakın bir zamandaki tedavi ile.

Hemen tese yapmayin. İlk önce bu azosperm neden kaynaklı diye bir arastirma yapılsın. Ona göre bir tedavi uygulansin. Bu yol uzun ve sıkıntılı bir yol. Sabır istiyor. Pes etmemek gerekiyor.

Yıllarca tedavi görüp yeni yeni bir sperm hücresi oluşmaya başladı diye şükreden hastalar var. Yani demek istediğim Allah'ın izniyle imkansız diye bir şey yok. Rabbimize sığın ve tedavi olarak olması gereken her seyi yapmaya çalışın. Çıkış olmasa dahi tedaviden sonra tese ile birçok sperm bulunuyor. Tedavisiz teseye göre tedavi olup tese olmak şansı daha da arttırıyor.

Sakın umutsuzluga kapılmayın. Üzülmeyin. Pes etmeyin. Bizlere de aynı şeyler söylendi doktor tarafindan fakat biz Allah'ın izniyle çaba gösterdik pes etmedik ve Allah'ın izniyle sperm çıkışının olacağına inandik.

Elhamdulillah şuan tüp bebek tedavisiyle iki aylık hamileyim. Darısı inşallah size ve tüm isteyenlerin başına. Dualarım bütün içtenligimle bütün evlat sahibi olmak isteyen kardeslerime.

ÇOK teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için bizde sıkıntı şu ki direk tese deyip yüzümüze kapanıyor kapılar. Mesleğimiz gereği keyfimize göre de izin alamadığımız için hepten bağlanıyor elim kolum. Allahtan umut kesilmez. Böyle hikayeler okudukça umudum artıyor

Merhaba canım, benim esim azosperm. Tese olmanızı önermem bizim tesede sperm bulunamadı ama daha sonra dogru tedavi ile doğal sperm cıkısları basladı tüp bebek asamasındayız suan. Size özelden yazacagım.
Nasıl bi tedavi uygulandı acaba? Bende aynı durumdayım. İlk tese denememiz başarısız oldu öneri verir misiniz?

Canim direkt tese diyen hicbir doktora itibar etmeyin. Zaten azospermin neden kaynaklandigi bilirseniz ona gore bir tedavi uygularsiniz. Zaten oyle her zaman doktora gitmiyorsunuz. Alti ayda bir ilaclarin ne kadar etkili oldugunu gormek icin kan testi ve sperm testi veriyorsunuz.

Sakin bu olumsuz konusmalar sizin belinizi bukmesin. Allahin izniyle ben inaniyorum sizin hayirli sonuclar alacaginiza.

Guveneceginiz iyi bir doktor arayin. Biz ilk etapta Celalettin Peru`ya arkadas tavsiyesiyle telden ulastik. Bize uc farkli igne ve vitamin ilaclari verdi. Onu kullandik ve Allahin izniyle 3 ayda bir canli iki cansiz sperm cikisini gorduk Elhamdulillah.

Dedigim gibi bir arastirma yapin. Kafaniza yatan bir doktor bulun ve en kisa zamanda tedavinize baslayin.

Cunku direkt tese olursaniz sperm bulmak malesef biraz daha az. Bu da sizi daha cok umutsuzluga surukler ve esiniz durduk yere bicak altina yatar. Tese zaten az da olsa hasar veriyor testislere. Isi daha da zorlastirmayin derim. Ilk tedavi olmaya bakin sonra tese olun derim.

Allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…