- 4 Temmuz 2017
- 102
- 104
- 33
Biz tedaviye yeni başladık. 11 aylık evliyim. 6. aydan sonra çocuk düşündük doktor kontrolüyle erken öğrendik bu durumu. İlk sperm sonucu 3 adet hareketsiz sperm. İkinci sperm testi 2 hafta sonra sonuç sıfır sperm. Bu arada bi şok havasına girdim tabiki eşimin üzülmesi ve kendini sorumlu hissetmesi beni daha çok üzdü. Ancak üzülmek ağlamak fayda vermez. Destek olmak çok önemli her iki bireyde inançlı olmalı bence. Bize micro tese olmalı dediler. Bu arada fsh yüksek 29. lh de yüksek 21. Bir kaç ay bekledik. Hergün havuç suyu içirdim hem ona hem kendime. Çiğ kabak çekirdeği yedik her akşam.Araştırdım baya bende Celalettin peruya muayene olmaya gittik. Tekrar hormon testleri sperm testleri yapıldı. Bu testlerde fsh 21e düşmüş. lh 8e düşmüş. Havuç suyunun düşürdüğünü düşünüyorum. Spermiyoram testinde de 5 adet sperm dedi. 2 adet amorf. 3 adet immotil. Bize çeşitli ilaçlar iğneler bal karışımı fln verdi. Artabileceğini söyledi. Tedavi olanları merak ediyorum. Sayı artarmı? Tüp bebek tedavisi olacağız. Sadece teseden önce ilaç tedavisi denemek istedik. Aranızda tedavi görüp teseye gerek kalmadan bebek sahibi olan varmı? öneriniz varmı?