Azmda yaralar kyo :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi B!TT€R
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

B!TT€R

Ziyaretçi
ya bundan 2 hafta önce dilimde aft çıktı..
okadar çok çektım kı 6 gun ne doğru duzgun yemek yıyebıldım ne konuşabıldım.
aft ı bılenler ne çektığımı anlar..

neysekı gectı 6. gunde..

ama şuanda damağımda bı yara daha cıktı çok acıyo..

dişlerimi fırçalıyorum dilimi bıle fırcalıyorum. sigara kullanmıyorum ki zaten küçüğüm buyuk olsamda düşünmem. onu bırakın kola bıle ıçmıyorum ayran çocuğuyum.

neden oluyo bunlar

Acaba bi bardak suya biraz elma sirkesi koyup ağzında gargara yapsan iyi gelir mi ki?
Bide ağızda yara fln cıkınca karbonat basıyorlar diye biliyorum...
Ama anlattığın kadarıyla bu yaralar değişik sanırım :uhm:
Bi doktorada gidebilirsin bence a.s

vitamin eksikliğinden canım...
eşimin de oluyordu dr ona krem verdi şimdi çok şükür yarası geçti..çok geçmiş olsun ...

eczaneye soyledım oda aft için bı krem verdı. süreklı hastanelerde koşturuyoruz zaten. başka sorunlarla ılgılenmekden bunlara zaman kalmıyo. neden olduğunuda anlamıyorum ki

teşekkur ederım hepınıze.. =)

bendede çok çıkıyor haftada enaz2 tane behçet haştalığından şüphelendim.allaha çok şükür değilmişim .kanızlıktan ve ştreşten kaynaklana biliyor.doktor behçetlilerin kullandığı kolşin adlı ilacı verdi.normal aft tedaviiğindede kullanılıyormuş.düzgün almadığımda yine çıkıyor ama iyileşme şüreşi kışaldı.bir dermotologa görün kolşini şor.klavyem bozulmuş bir harfi ş olarak yazıyorum kuşurabakmayın çoçuk konuşmaşı gibi oldu.ı:roflol: :roflol: :roflol:

bi an konuyu ben mi açmıştım acaba dedim:roflol:
aynen benim durumum da öyle şu an damağımda bi yara var acayip yanıyo ya,ondan dolayı boğazım bile ağrıyo yani,eczaneye sorup antibiyotik almayı düşünüorum
ama bu aft gibi yaraların sebebi vitamin ve kalsiyum eksikliğinden oluyo diye biliyorum ben
bol bol meyve ve süt tüket canım(ben de öle yapiim tabia.s):1hug:

bu lanet olası aftlardan bende çok çekiyorum..benim bi çıktımı abartmıyorum 15 günden öncede geçmiyor..tam 1 hafta oldu sol tarafımda lanet halen geçmedi..bende krem kullanıyorum ama emzirdiğim için şu an bi şey yapamıyorum..doktor stresten dedi ama çok stresli biri de deilim...

vala bnde de cok cıkıo doktora git vitaminsizlikten dedi bana ilaç bide vitamin veriyo geçio

canım basta stres olmak uzere hormonel degısımler sebeb olmaktadır

aftın bilinen bir tedavisi ve ilacı yok hiç birşey yapmadanda7-14 gün arası iyileşiyor.aslında tam sebebide belli değil.kansızlık,b vitamini eksikliği,,diş macunu,asitli gıdaların,behçet hastalığının yapabilece saptanmış.tedavi olarak su ve karbonat karışımı ince bir krem gibi afta sürülebilir.yarım bardak suya yarım kaşık tuz ilave edilip bu karışımla ağız 3 kere gargara yapıla bilir.doktorların verdiği tek kerm kenocort-a yatmadan önce aftta sürülebilir.birde aft daha çıkma aşamasında iken üzerine tuz basın biraz yanacaktır ama sık birşekilde 2-3 satt ara ile basarsanız fazla büyümeden kayboluyor.

canım b vitamini eksikliğinden olur agız yarası..hemen bi b vitaminine başla

cnm çok çekerdım ben ondan.ama bu aralar çok şükür olmuor.sana en etkılı bi merhem ismi.kenacort a.benımkının acısını hemen alıyor.gecmış olsun

düzenli vitamin desteği şart..bünye zayıf düştümü ortaya çıkıyor kremler geçici iyileşme sağlıyor sadece...

Arkadaşlar ne yaptıysam geçmedi dilimde çatlamalar başladı şimdide dilimiz kenerında yarıklar var bide beyaz nokta lekelermi desem aft sanırım doktor gargara veriyo geçmiyo karbonatlı su içiyorum fırçalıyorum sarımsak sürdüm off bide yukarda bi bayan ilaçdan bahsetti kornişonmu neydi behçet hastaları içinde verilirmiş acı yiyemiyorum dişimi macunla fırçalayamıyorum ne olur bana bi tedavi olupda sonuç alan yazsın sevgiyle kalın bu arada tahlilde istedi doktor vit. Eksikliği varmı diye ama bu kadar ızdırap vermez diye düşünüyorum umarım ağız kanseri değilimdir

Gargara yapmak icin listerin falan oluyorya onlardan kullan canim yara olmasada günde iki kere dislerini fircaladiktan sonra kullan cok ise yariyor

diş hekiminizle görüşün mutlaka, eğer bu aftlar tekrarlıyorsa.. Kenacort-A pomad kullanabilirsiniz. gece yatmadan önce kullanırsanız daha iyi olur. çünkü koyu bir kıvamda olduğu için sabah sürerseniz rahat edemeyebilirsiniz. geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…