• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Azerbaycanda tıp fakültesi

afitap06

Her şey güzel olacak :)
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
2.838
1.165
373
Azerbaycanda tıp fakültesinde tıp okumayı düşünüyorum ama kararsızım denklik sınavı kaldırılmış sadece tusa girilecekmiş ve Türkçe eğitim var.2500 manat'mış 5 buçuk bin lira gibi fiyat yıllık yurtlar aylık 200lymiş Azerbaycanda yaşayanlar önerirmisiniz fiyatlar gerçekten böylemi? Ve 7 yıl okunuyor

MF2de barajı geçmek yeterli

Bana çok komik ve kolaya kaçma gibi geldi Azerbaycan'da tıp okumak güzel birsey olsa herkes okurdu bence adam gibi çalışıp türkiyede "kaliteli ve bilindik" üniversitelerde tıp okuyun daha iyi olur adınıza. . Iyiliginiz için dedim:) kaba tabirle barajı geçip azerbaycana gitmektense yiyorsa oturup ilk 5 bine girmeye çalışırım buda kendi adimaydi:34::34: ayrıca tıp MF3 ile alıyor sevgiler..

Son düzenleme:
dağlar kadar fark var yani. bence şimdiki durum iler yıllar sonraki durum hiç birbirini tutmayabilir. ilerde bölüm bir işinede yaramayabilir. ama başka yere yetmiyosa puanın düşün.

Türkiye de doktorluk yapmayacaksan oku...

azerbaycanda okuyanları burda lise mezunlarıyla bir tutyolar nedenmi çünkü azerbaycanda okumak diploma almak çok kolay diyolar hatta parayı bastır okumadan sınıf geç diyolar oyüzdende burda sınava tabi tutyolar maden tıp kadar önemli bi meslek düşünüyosun neden kolaya kaçıyosun :50:

Bi arkadaşım gidecekti cok araştırmıştı . Ama o makedonya ya gidecekti sanırım.Barajı geçmek yetiyordu ve çok komik rakamlara okunuyordu. Buradakinden cok cok daha uygun. Fakat burada iş bulmak imkansıza yakın demişlerdi. Araştırın yanıltmış olmayayım yine :44:

insanlar kibristaki ODTU'ye gitmeyi bile 1000 kez dusunuyorlar sen azer. diyosun. ayrica lisede dershanedeki geo ogretmenim (maltepe dersh) azerb.'da okumustu tr'ye gelince hemenis bulmus gerci onu ozel bi durumu vardi isterse hindistanda okusaydi yine bulurdu
sonuc: onun yerine turkiyede mimarlik veya dis oku

Bana çok komik ve kolaya kaçma gibi geldi Azerbaycan'da tıp okumak güzel birsey olsa herkes okurdu bence adam gibi çalışıp türkiyede "kaliteli ve bilindik" üniversitelerde tıp okuyun daha iyi olur adınıza. . Iyiliginiz için dedim:) kaba tabirle barajı geçip azerbaycana gitmektense yiyorsa oturup ilk 5 bine girmeye çalışırım buda kendi adimaydi:34::34: ayrıca tıp MF3 ile alıyor sevgiler..

Alanım eşit ağırlık ve ben son yıl fark ettim sayısal derslere yatkın oldugumu çok geçmiş gibi geliyor :/ Yok canım alınmadım haklısın ailemde otur çalış ne gerek var diyor bi forumda okudum MF2 diye

dağlar kadar fark var yani. bence şimdiki durum iler yıllar sonraki durum hiç birbirini tutmayabilir. ilerde bölüm bir işinede yaramayabilir. ama başka yere yetmiyosa puanın düşün.

aynen öyle şuan denklik varmış ama sürekli değişiyor denklik meselesi riske atmakta istemiyorum kendimi :/ puanım tutmaz

azerbaycanda okuyanları burda lise mezunlarıyla bir tutyolar nedenmi çünkü azerbaycanda okumak diploma almak çok kolay diyolar hatta parayı bastır okumadan sınıf geç diyolar oyüzdende burda sınava tabi tutyolar maden tıp kadar önemli bi meslek düşünüyosun neden kolaya kaçıyosun :50:

Evet eğitimi kötü diyorlar haklısın insan hayatı sonuçta ama istedigim bi meslek :/

Bi arkadaşım gidecekti cok araştırmıştı . Ama o makedonya ya gidecekti sanırım.Barajı geçmek yetiyordu ve çok komik rakamlara okunuyordu. Buradakinden cok cok daha uygun. Fakat burada iş bulmak imkansıza yakın demişlerdi. Araştırın yanıltmış olmayayım yine :44:

Makedonyayı bende düşündüm ama azerbaycan daha yakın geldi dil olarak :/ evet rakamlar gerçekten çok ucuz..

insanlar kibristaki ODTU'ye gitmeyi bile 1000 kez dusunuyorlar sen azer. diyosun. ayrica lisede dershanedeki geo ogretmenim (maltepe dersh) azerb.'da okumustu tr'ye gelince hemenis bulmus gerci onu ozel bi durumu vardi isterse hindistanda okusaydi yine bulurdu
sonuc: onun yerine turkiyede mimarlik veya dis oku

Normalde kendi şehrimde okumayı planlıyordum ama tıp konusunda altarnatif olunca bende düşündüm :/ İç mimarlıkta düşünüyorum türkiyede ama çok fazla iş bulamıyorlar

arkadaşlar ben şu minicik puanlarla okul okuyan arkadaşlarımı içten içe çok kınıyorum kimse kusura bakmasın.Ben sınavı kazanmak için resmen gençliğimi verdim devlet kazandım allaha şükür çok iyi yerde okuyorum ama kimisi zekasıyla değil parasıyla bunu elde etmeye çalışıyor.Bence inş aramızda bir fark vardır kusura bakma ama :19:

azerbeycanda barajı zar zor geçip okuyan bir sürü insan var. çoğu bölümde denklik var şimdilik adaletsizliğin daniskası. bu dünyada zengin olacaksın yoksa biz gibi istersen derece yap yine aynı kalıyosun. babanın parası varsa git oku oturup diz çürütmekten yeğ diyorsan

benim bir arkadasim Azerbaycan'da okudu universiteyi. Girerken denkligi vardi. ona guvenip girmisti ama o mezun olmadan bir sene once denkligi kaldirildi. Kiz dimdizlak ortada kaldi. Sanki hic universite okumamis gibi oldu yani.

iyi dusun...

bence yok öyle baraj maraj geçmeyle kims kimseyi tıp fakültesinin kapısına sokmaz.
ha öyle bi saçmalık da var ve ben bilmiyorsam diyecek bişey yok!

[TD="width: 101"] AZERBAYCAN TIP ÜNİVERSİTESİ (BAKÜ-AZERBAYCAN) [/TD]
[TD="width: 76"] 401710015 [/TD]
[TD="width: 122"] Tıp Fakültesi (Ücretli) [/TD]
[TD="width: 40"] 20 [/TD]
[TD="width: 36"] 20 [/TD]
[TD="width: 45"] MF-3 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #ffffcc"] 435,05805 [/TD]
[TD="width: 56, bgcolor: #ffffcc"] 23.400 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #ffffcc"] 453,70395 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #cccccc"] 473,23972 [/TD]
[TD="width: 56, bgcolor: #cccccc"] 15.500 [/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: #cccccc"] 478,83082 [/TD]

Sen daha hangi puanla aldığını bilmiyorsun mf3 le alır tıp. İç mimarlık istediğine göre de tm cisin.

Yanlıs anlama tabi senin kararında. Tıp emek ister yeri gelir 12 saat ders çalışırsın. ha tıpı da tıp istediğin için değil önüne seçenek koydular kolayına geldi diye istiyosun. Can emanet alacaksın bunun bilincinde misin?

Tıp okumak kariyer para şu bu değil. İnsan hayatını eline almak demektir. Sorumluluk demektir.

Özel tıpa karsı değilim bi kaç puanla kaçırırsın imkanın vardır gider okursun zaten özeller de gayet yksek puanlı ülkemizde. Ben mesela özel tıp gelse gidecektim ama gelmedi. ha kıbrıs geldi ona da ben gitmedim zaten ailem yollamazdı.

gerçi ben mümkünse eğitimin parasız olmasından yanayım cünkü eğitim devletin tanıdığı bir haktır! zor durumlar hariç mis gibi devlet üniversitelerimiz var.

Son düzenleme:
Back
X