• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Az kilo alan bebek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Pnrsnnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
93
69
38
Merhaba. Oğlum 3650 doğdu. Dün 4.ay aşısı için gittiğimizde 1 ayda sadece 250 Gr aldığını öğrendim. Açıkçası çok şaşırdım kaka ve çiş sayısı özellikle çiş sayısı fazla olduğu için iyi kilo aldigini sanıyordum. Ordaki hemşire bence mama var dedi aile hekimi de ilk 6 ay anne sütü dedi . Şuan 5750. Kendi doktorumdan da randevu aldım pazartesi günü gideceğim . Çevremdekiler pirinç unu cicibebe falan diyorlar. Ama çok erken bunlar için diye düşünüyorum. Herobaby kaşık maması verdim 4 aylık olanlar için direk kustu.aile hekimi yavaş yavaş evde kendi sıktığın meyve sularından tattir dedi. Ne yapmalıyım? Kilosu normal mi sizce gerekirse mama da veririm ne öneriyorsunuz

Merhaba. Oğlum 3650 doğdu. Dün 4.ay aşısı için gittiğimizde 1 ayda sadece 250 Gr aldığını öğrendim. Açıkçası çok şaşırdım kaka ve çiş sayısı özellikle çiş sayısı fazla olduğu için iyi kilo aldigini sanıyordum. Ordaki hemşire bence mama var dedi aile hekimi de ilk 6 ay anne sütü dedi . Şuan 5750. Kendi doktorumdan da randevu aldım pazartesi günü gideceğim . Çevremdekiler pirinç unu cicibebe falan diyorlar. Ama çok erken bunlar için diye düşünüyorum. Herobaby kaşık maması verdim 4 aylık olanlar için direk kustu.aile hekimi yavaş yavaş evde kendi sıktığın meyve sularından tattir dedi. Ne yapmalıyım? Kilosu normal mi sizce gerekirse mama da veririm ne öneriyorsunuz
Canım persentılde düşük mü çıkıyo ? Bide dr dediği önemli ,başka dr da götür çok kılolu olması da guzel degil sonucta . ben 4 ayda meyvelerden falan tattrdm çok az ilk kızımda . yani gerekirse mamada veririsin .😊

Bide benim bebekler kaka az yapıyo kilo alımı ıyı .buyuk kızım gunde en fazla 3 kere yapardı kakasını . şimfiki ise 7 gunde falan yapıyo . ama çişli bez baya oluyo . belki metobolizması hızlıdır .

Canım persentılde düşük mü çıkıyo ? Bide dr dediği önemli ,başka dr da götür çok kılolu olması da guzel degil sonucta . ben 4 ayda meyvelerden falan tattrdm çok az ilk kızımda . yani gerekirse mamada veririsin .😊

Allah bağışlasın canım🙂 meyve tadimlarini nasıl yaptın 3 gün kuralı ile

Çok kilo da iyi değil ki. 10 aylık yeğenim var 17 kilo. Yerinden kipirdayamiyor. Mamadan dolayı kilo almış demiş doktoru
Ondan da korkuyorum işte mama yerse çok kilo alır diye. Ama 1 ayda 250 Gr ne bileyim az gibi 3.aydan sonra azalacağını biliyordum ama bu kadar az olacağını da dusunmemistim

4 aylık bebeğe meyve vermek yanlış bir kere doktor nasıl böyle der şaşırdım . Meyve şekerli olduğu için çocuk ek gıdada ağzına ilk meyve giderse doğal olarak sebze vs yemez sakın böyle birşey yapmayın . Oğlum 4 aylıkken benzer birşey yaşamıştık . Daha doğrusu çok güzel emiyordu sütüm de çok iyiydi 37 günlük filanken tek göğüs beslenmek istedi . Bende tek göğüs yetmeyeceğin için zorladım . Bir şekilde emdi ama tek tarafı sürekli uyurken veriyordum vs az emiyordu . 4 aylıkken doktora gittik kg alımı 350 almıştı o ay doktor mama takviyesi yapalım dedi . Önce emzir sonra 60 cc mama yap mesela ne kadar içecek vs dedi . Benim oğlum hiç bir marka mamayı kabul etmedi ve benim üzüntüden sütüm kesilme noktasına geldi 🙁 geri toparladık ama çok zor oldu . Mama almadı aç diye 5 aylık ek gıdaya geçtim vs . Pirinç ununun hiç bir yararı yok sakın çocuğa vermeyin . Yapacağınız şey çok basit zaman kaybetmeden doktora gidin ve o mamaya yönlendirir . Denersiniz ilk emzirir sonra mama takviyesi yaparsınız . Şimdi kg alımı önemli çünkü ilerde kg alımı yavaşlayacak diş çıkaracak hasta olacak vs geri kalmamalı . Benim oğlum öyle oldu iyiydi mesela 15 aylık gibiydi bir dişini patlatamadı hastalandı bir gece de 700 gram vermiş . 2.5 ayda ancak geri aldı ama netice de şuan zayıf mesela . Persantilin alt sınırın bir üzerinde . Diyeceğim o ki kg önemli değil diye bir şey yok . Hem kg hem boy önemli . Çocuğa sakın başka şeyler vermeyin anne sütü ve formül mama yemeli .

Ondan da korkuyorum işte mama yerse çok kilo alır diye. Ama 1 ayda 250 Gr ne bileyim az gibi 3.aydan sonra azalacağını biliyordum ama bu kadar az olacağını da dusunmemistim
Azalması için daha erken şuan yeterince beslenmediği için azalmış yani belli . Anne sütü ile en az 600 gram alıyor olmalı .

Azalması için daha erken şuan yeterince beslenmediği için azalmış yani belli . Anne sütü ile en az 600 gram alıyor olmalı .
Her agladiginda emzirdigim için kilo almıyor belki de. Yani 2 3 saate bir değil her agladiginda veriyorum az aralıklarla sık emiyor

Her agladiginda emzirdigim için kilo almıyor belki de. Yani 2 3 saate bir değil her agladiginda veriyorum az aralıklarla sık emiyor
Zaten bebek gak dedikce meme guk dedikce meme once emzirin sonra mama takviyesi yapin . Ki ptesi doktorunuzun gorunce soyler zaten buyuk ihtimalle anne sutu + formul mama der ,persentili sinirin altindaysa . Ben kizimda meme + formul mama gittim 5.ayda kendisi icmek istemedi mamayi 6. Ayda sebzelerle ek gidaya gectik meyve ile gecmeyin .

Benimde öyleydi çocuğu sürekli aç zannediyordum . Benim çocukluktan gelen annem yüzünden tranvalarım var o yüzden böyle oldum . 20 aylık hala yemekten kalkarken doyduğuna kendimi ikna edemiyorum . Bu arada benim oğlum çok kaka yapıyordu hala da aynı günde 4 kaka değişiyorum bazen

Zaten bebek gak dedikce meme guk dedikce meme once emzirin sonra mama takviyesi yapin . Ki ptesi doktorunuzun gorunce soyler zaten buyuk ihtimalle anne sutu + formul mama der ,persentili sinirin altindaysa . Ben kizimda meme + formul mama gittim 5.ayda kendisi icmek istemedi mamayi 6. Ayda sebzelerle ek gidaya gectik meyve ile gecmeyin .
Söyledikleriniz çok doğru . Ayrıca şu da hata oluyor anne sütü az mama vermeyeyim zaten ek gıda başlıyor diyip gıdaya sarılmak bebeği bıktırıp yemesini engelliyor . Bizzat yaşadım her marka mamayı denememe rağmen asla kabul görmediği için gıda başladı ve ben panikle saçma sapan davrandım . O ara diş sancısı da başlamıştı üzerine tuz biber oldu yiyen çocuk yemez oldu

Kilosundan ziyade bir ayda aldığı kilo çok az.
Sınırın altında.
Bebeğiniz ön sütü fazlaca tüketiyor olabilir, emme seanslarında bir göğsü tamamen bitirmesine özen gösterin.
4 aylık ek gıda olarak verebileceğiniz tek şey yoğurttur.
Bunun da kilo olarak bir faydası olmayacak.
Beslenme rutininizi yeniden gözden geçirin ve doktorunuzla beraber o önerirse günde 2 sefer mama takviyesi yapın.
Başkalarına kulak asıp sakın cici bebeymiş bilmem neymiş vermeyin, 1 yaşına gelse de o bisküvileri pirinç unlarını vermeyin lütfen, çok zararlılar.

Mama verdim şimdi 30 CC içti sonra kustu. Tekrar emzirdim 10 dk kadar uyudu şimdi. Sorun ne anlamıyorum doktora da ulaşamıyorum

Pirinç ununun bebeğin gelişime faydası 0 . Ancak boş kg yapar zekaya boya vs hiç etkili değil . Ben şuan arada ara öğün olarak öğleden sonra süt bal muz pirinç unu ile muhallebi yapıyorum . 20 aylık artık herşeyi yiyor pirinç unu ile gelişiminin bağlantısı olmadığı için .

Mama verdim şimdi 30 CC içti sonra kustu. Tekrar emzirdim 10 dk kadar uyudu şimdi. Sorun ne anlamıyorum doktora da ulaşamıyorum
Ne zaman emzirmiştin de mama verdin ? Hemen gaz çıkarttın mı ? Mama gaz yapar çocuk mamaya alışkın değil .

Kilosundan ziyade bir ayda aldığı kilo çok az.
Sınırın altında.
Bebeğiniz ön sütü fazlaca tüketiyor olabilir, emme seanslarında bir göğsü tamamen bitirmesine özen gösterin.
4 aylık ek gıda olarak verebileceğiniz tek şey yoğurttur.
Bunun da kilo olarak bir faydası olmayacak.
Beslenme rutininizi yeniden gözden geçirin ve doktorunuzla beraber o önerirse günde 2 sefer mama takviyesi yapın.
Başkalarına kulak asıp sakın cici bebeymiş bilmem neymiş vermeyin, 1 yaşına gelse de o bisküvileri pirinç unlarını vermeyin lütfen, çok zararlılar.
Ön süt ve son süt kısmına şu şekilde dikkat ediyorum örneğin sol gogusumden 10 dk emdi uyudu uyandıktan sonra soldan devam ediyorum tekrar tamamen boşaltması için. Sonra sağdan emiyor bı sonraki yine sağ. Yanlış mı yapiyorum

Back