Gelir şimdi benim KV melekçiler
Ya niye inanmıyorsunuz var iyilerde.
Ama bence tamamen nasıl konumlandırdığınıza,nasıl bir mesafede durduğunuza bağli.
Benim görumcem çok geçimsizdir mesela,herkesle küser bir daha barısır tekrar küser vs ama hep bu döngu bu sekilde devam eder,kavgacı,çıkarcı biri ama 13 senedir benimle 1 kez bile kavga edemedi. Benim mesafem hep bellidir zira,asla yüzgöz olmadım,karışacak mudahil olacak ortam yaratmadım,fikir verdi tam tersini yaptım gözünün içine baka baka, falan bana bulaşmıyor. Eşimde müsade etmez buna zaten,Allah var o da yüz göz etmedi bizi.
Kayınvalidemde kizıyla(görumcemle)hep tartısır küserler,birbirlerine girerler bende yüz göz olsam benimle de yasayacak malum,ona da saygılı ama mesafeli duruşum baki. Onunla da kavga etmedim hiç. O da hep alttan alır idare eder,kizina davrandığı gibi davranamaz bana.
Ben sakin karakterliyim,bir araya gelince söylerler zaten sen sakinsin ama tersin pistir eminim diye,evet görenler pek sevmiyor o halimi diyorum mesela.
Dolayısıyla ben birazda(istisnalar muhakkak vardır)kendi kendimize bu hale getirdiğimizi düşünüyorum. Eş ailesi adı üstünde eşinizin ailesidir,evlendiniz diye sizin aileniz olmaz,haliyle beklentiyi minimumda tutarsanız mutlu olabilirsiniz. Kızına şunu yaptı,eltime bunu yaptı diye kimse kendini doldurmasın. En iyi kayınvalide,görümce,elti sizin sınırınızı bilendir,yüz göz olmadığınızdır.
Ben nasil ki kendi annemi daha çok seviyorsam kayınvalidemden,o da oğlunu beni sevdiginden fazla seviyor bunu kabullenmek gerek.
Görümceler genelde kardeşlerini kiskanirlar bunu da böyle kabul edince amaan kiskanc ne hali varsa görsün noktasına geciyorsunuz ve mesafenizi koruyorsunuz,sorun olmuyor.
Ben bu birbirleri ile geçinemeyen insanlarla sorunsuz(dilimi ısırdım,nazar değmesin)13 sene gecirebildiysem canım kendim sayesindedir. Size de tavsiye ederim.