- 1 Haziran 2016
- 46
- 49
- 38
- 52
- Konu Sahibi AytenKomurcu
-
Merhaba,
Hoşgeldinizoldukça ilgi duyulan bir konu kalıcı makyaj uygulaması.Ve şu sıralar ihtiyaç duyduğum da bir konu.Ben yıllardır kaş kontürü kullanıyorum iki kez uygulama yaptırdım geçmiş yıllarda ama rengi hiç bir şekilde istediğim gibi olmadı.Bu nedenle sürekli boyamak zorunda kalıyorum kontür üstünden.Fakat oldukça sıkıcı bir durum.Özelliklede yazın boyamak eziyet halini alıyor.Şimdi kıl tekniği ile yaptırmayı düşünüyorum.Size sormak istediğim ,hamilelik düşünüyorum ve ne kadar öncesinde yaptırmam daha uygun olur.?
Birde uygulama acılı bir şekilde olmuştu.Hala aynı şekilde acı veriyor mu ?
Merhaba Lisabella :)
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Aslında tamamen lokal bir işlem olan ve vücudun diğer kısımlarında herhangi bir etkiye sahip olmayan kalıcı makyaj uygulamalarının, buna rağmen gebelik sürecinde yapılıp yapılmaması bende de hep soru işaretleri yaratıyor.
Gebelik dönemi, anne ve karnındaki bebeğin çok hassas olduğu ve dış faktörlerden etkilenmeye çok açık olduğu bir dönem olduğundan, herhangi başka bir faktörden dolayı meydana gelebilecek olumsuz bir durumdan, kalıcı makyaj işlemlerinin sorumlu tutulmaması açısından, gebelik ve süt verme dönemi dışındaki herhangi bir zamanda uygulanması daha doğru olur düşüncesindeyim.
Kalıcı makyaj yaptırdıktan sonra, hamile kalmak ve gebelik döneminin başlamasının herhangi bir risk yada olumsuzluk yaratmayacağını söyleyebiliriz.
Gebelik döneminin herkes için geçerli olağan risklerinin dışında, özelikle hormonal ve metabolik değişiklikler nedeniyle, cildimizin yapısında da önemli değişimler olmaktadır. Bu gibi durumlar, kalıcı makyaj işlemlerinden elde edilecek sonuçları doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle, kalıcı makyajın gebelik sürecinde ve emzirme döneminin başlarında yapılması çok doğru bir yaklaşım değildir.
Ağrı ve acı konusunda gelecek olursak :) herkesin ağrı eşiği ve algılaması farklı olmakla birlikte, topikal anestezik kremler konusunda hergün yeni bir gelişme olmakta. Artık eskisine göre, çok daha kuvvetli anestezi etkisine sahip kremlerimiz var ve uygulamalar çok daha konforlu.
Kullanılan cihazların gelişmeside, hissedilen rahatsızlığın çok azalmasına katkıda bulunmakta.
KALICI MAKYAJ İÇİN UYGUNMUSUNUZ !?
Kalıcı makyaj ihtiyaç duyan herkese uygulanabilir. Özellikle makyaj yapmaya vakit bulamayan aktif hanımlar, sporcular, sanatçılar, kontakt lens kullanan kişiler yada elleri titreyenler kalıcı makyaja daha fazla ihtiyaç duyarlar. Bu örnekleri kolayca çoğaltabilirsiniz.
Örneğin sarışın ve beyaz tenli birisinin kirpikleri, kaşları silik görünümdedir. Yüzündeki tüm renklerin birbirine yakın tonlarda olması ona soluk bir ifade verir. Bu soluk ve solgun görünümü yok etmek ve ifadeyi belirginleştirmek için, günlük yaşamda göz kalemi veya eye-liner, kaşlara hafif bir kaş kalemi ve dudaklara ince bir kontur çizilmesi gerekir. Ve tüm bunlar gün boyunca en az bir-iki kere tazelenir.
Kalıcı makyaj bu uygulamaların dayanıklı ve kalıcı bir hale getirilmesidir. Her an, her yerde ve her koşulda, akmadan, bozulmadan, uğraşmadan, makyajlı görünüm yerinde durur.
Öte yandan kirpik ve kaşları seyrek veya renksiz olanlar, düşük kaşlar, ince dudaklar, doğuştan veya sonradan dudaklarında şekil veya renk sorunu olan kişilerde, kalıcı makyaj görünümlerini büyük ölçüde düzeltir.
sonuçlar bir harika size ulaşmak isterim silme işlemi yaptırmak istiyorum bende yanlış tecrübesiz bir yerde yaptırmıştım cok yukarda ve kırmızı oldu sonunda sildirme ,işlemi yaptırmak istiyorum nasıl ulaşabilirim.
Çoğu insanda genetik mi ne bir sürü problem oluyor, aşırı sarışın falan olmak falan , çözümü var ise harika birşey benceMakyaj yapan biri değilim. .
Doğallıktan yanayım. .
Yapana saygım sonsuz. .
Ayy bende ya bende istiyorum Antalya da bulursan banada haber et bide lazer flanDaha dün eyeliner yaptırsam diye düşündüm
çünkü beceremiyorum...antalyada güvenli bir yer bulsam....
Keşke daha önceden bu sayfa bizlere bildirilseydi
Keşke daha önceden bu sayfa bizlere bildirilseydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?