• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aysun Kaptan kaçırıldı

canım inşallah bir an önce bulunur çok üzüldüm ya şimdi duydum ben haber falan izlemedim 2 gündür....
 
canım bir an önce kavuşmanız dileğiyle allahım yardımcıları olsun inşallah
 
Bu ara tv seyretmiyorum...Haberim yoktu... Allah yardımcınız olsun canım...Tez zamanda sağ salim kavuşursunuz inşallah..Ailesi ve yakınlar için çok zor bir durum..
 
Tv'de görmedimde internette okumuştum bugün, çok üzüldüm canım, işallah tez zamanda sağsalim döner evine..
 
Hayda manyaklasti iyce insanlar ha, nedecekseler kacirip da manyaklar, insallah sag selim bulunur evine ailesine size doner insallah, nalet olasi insanlar, ne anlarlar ki of of
 
insallah sag saglim kurtulur ve ailesine kavusur Allah yardımcısı olsun, bu forum öyle bir yer ki burada biraz zaman harcayınca insanlar birbirlerine baglanıyorlar Kptaysla yani Aysunla burada acı tatlı bir sürü dakikalar gecirdik ve birbirimize yardımcı olabilmek icin burada saatlerimizi harcadık, canı gönülden biran önce evine dönmesini diliyorum
 
canim ben haberi bir turlu internetten bulamiyorum. tv de seyretmedim kac gundur. lutfen buraya yapistirir misin? cok uzuldum gercekten . en kisa zamanda kavusun insallah...
 
mafoldumbenAllaha emanettt olll .Dualarımızz seninleee.Allahım sen koru onu:Saruboceq:
 
çok üzüldüm. kkdan göz aşinalığım var kendisine. inşallah sağsalim ailesine kavuşur...
 
Dualarımız onunla,Allah enkısa zamanda onu ailesine kavuşturur inşallah.yardımcısı olsun. Bunu yapanlarada lanet olsun...
 
lütfen ablam için buradaki arkadaşlardan yasin okumalarını istiyorum lütfen ya lütfennnnnnnnnnnn çok zor durumdatız lütfennnn
 
Somali'de kaçırılan geminin 4. kaptanı bir kadın

Aden Körfezi'nde deniz haydutlarının ele geçirdiği “Horizon-1” adlı kuru yük gemisinde 4. kaptan olarak görev yapan 24 yaşındaki Aysun Akbay'ın İzmir'in Menemen ilçesinde yaeşayan ailesi tedirgin bekleyişini sürdürüyor. Aile, kızlarının bulunduğu geminin kaçırıldığından bugün haberdar oldu.

Somalili korsanlar tarafından Aden Körfezi'nde kaçırılan ‘Horizon 1’ adlı Türk gemisinin dördüncü kaptanı Aysun Akbay'ın, İzmir'in Menemen İlçesi'nde oturan ailesi endişe içinde gelişmeleri izlerken, kızlarının sağ salim yanlarına gelmesini bekliyor. Üniversitede aynı bölümden dört kız arkadaşıyla birlikte mezun olan Aysun Akbay, ‘mavi vatan’ olarak adlandırdığı denizi ve yüzmeyi çok sevdiği için arkadaşları ona ‘Denizkızı’ diyor.

Geçen çarşamba günü kaçırılan gemideki 23 mürettebattan tek kadın olan 24 yaşındaki Aysun Akbay'ın, Menemen İlçesi Koyundere Beldesi'nde oturan PETKİM'den emekli babası Özcan Akbay, ev hanımı annesi Şerife Akbay, ablası Ayşen Akbay ve kardeşi Aylin Akbay, internet sitelerinden olayı öğrenen İstanbul'daki akrabalarının kendilerine ulaşmasıyla durumdan bugün haberdar oldu.

Olayın yaşandığı günden bu yana herşeyden habersiz, İzmir'in Dikili İlçesi'nde tatillerini geçiren Akbay Ailesi, hemen apar topar evlerine dönüp gelişmeleri yakından izlemeye başladı. Ailenin endişeli bekleyişi sürerken, baba Özcan Akbay, kızının, iki aydır bu gemide görev yaptığını belirterek şunları söyledi:

“İki gün önce Türk gemisi kaçırıldığını televizyonlardan öğrendim. Ama kızımın görev yaptığı gemi olacağını hiç tahmin etmemiştim. Bu sabah tatildeyken, kızımın gemisinin kaçırıldığını duyunca şoke oldum. Şirket yetkililerini aradım, onlar da doğruladı. Telaşlanmamamız için bize haber vermediklerini belirttiler. Kızımla gemi kaçırılmadan bir gün önce görüştük, telefonda sesi çok iyi geliyordu. Ancak kaçırılma olaylarıyla ilgili hiç konuşmamıştık. Mesleğe başladığı günden beri de hiç böyle birşey yaşayacağı ne onun ne de bizim aklımıza gelmemişti.”

Baba Özcan Akbay, kızının mesleğini severek yaptığını, kaptanlık yapacağını söyleyince tereddüt ettiklerini, ancak sevgisini görünce karşı çıkmadıklarını anlattı.

“BİZE SAHİP ÇIKILSIN”

Umutla korsanların kızını bırakmasını beleyen baba Özcan Akbay, gemi kaçırılmasına karşı cidi önlemler alınması gerektiğini söyledi. Özcan Akbay, şöyle dedi:

“Tüm dünya ülkelerine ait gemiler, o bölgede sürekli kaçırılıyor. Buna kayıtsız kalmalarına anlam veremiyorum. Korsanlarla ilgili bir an önce ciddi tedbirler alınmalı. Birçok aile bizim yaşadıklarımızı yaşadı. Hangi milletten olursa olsun bir babanın, annenin, evladının hayatından endişe etmesi anlatılamaz bir duygu. Tek isteğimiz, bir an önce kalıcı bir çözüm bulunması. Bu süreçte de hükümetin, devletin büyüklerinin devreye girererek bizlere sahip çıkması. Kızımda bizi merak etmesin.”

ANNESİ PERİŞAN OLDU

Anne Şerife Akbay ise zor kızı Aysun'un kors anların elinde olduğunu öğrenince gözyaşı döktü. Bir an önce kızına kavuşmak istediğini belirten Şerife Akbay “Yetkililerin ilgilenmesini bekliyoruz. Lütfen yardımcı olsunlar bize” dedi.

Anne Akbay, gece rüyasında kalabalık bir ortamda kendisini gördüğünü, bu olayın başlarına geleceğinin işareti olduğunu anladığını dile getirdi.

TELEFONU KORSANLAR AÇTI

Aysun Akbay'ın ablası Ayşen Akbay da onunla en son Suudi Arabistan limanındayken konuştuklarını, Ürdün'e gideceklerini söylediklerini anlattı.

Ayşen Akbay, “Durumu iyiydi. Genelde telefonla konuşmazdık. Mesaj atardı veya telefondan bize çağrı bırakırdı. O zaman durumunun iyi olduğunu anlardık. Kaçırıldığını öğrenince bugün tekrar gemiyi aradım. Korsanlar telefonu açtı. Bir türlü anlaşıp konuşamadık. Bu tür olaylarda illa birinin ölmesi beklenmeden tüm yetkililer devreye girip sorunu tatlılıkla çözmeli. Biz de bunu bekliyoruz” dedi.

‘DENİZKIZI’ AYSUN KAPTAN

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Güverte Bölümü'nden Uzakyol Vardiya Zabiti olarak geçen yıl, dört kız arkadaşıyla birlikte mezun olan Aysun Akbay'ın, ‘mavi vatan’ olarak adlandırdığı denizi ve yüzmeyi çok sevdiği, bu sevgisi nedeniyle arkadaşları arasında ‘Denizkızı’ olarak tanındığı öğrenildi.

Aysun Akbay'ın, Menemen Anadolu Lisesi'nde okurken, tanıtıma gelip stant açan üniversitelerin broşürlerinden etkilenip bu bölümü seçtiği, mesleğe adım attıktan sonra 5 yıl gemide çalışıp 2'inci kaptanlığa terfi ettikten sonra karada çalışmayı planladığı belirtildi. Akbay'ın, iki ay önce başladığı bu gemideki görevinden önce, başka bir şirkette de yaklaşık 10 ay çalışıp İtalya'ya taşımacılık yaptığı kaydedildi.

Hayvanseverliği ile tanınan Aysun Akbay'ın, ‘Diva’ adlı köpeğini de çok sevdiği, seferleri sırasında bazen internet üzerinden kamera aracılığıyla görüntüsünü de izlediği öğrenildi.





Kaynak
 
tesekkurler dids ancak burda yunanlardan bahsetmiyor. direk muhattaplarina caticam ama elimde kaynak yok ondan soruyorum biraz da... netteki butun haberler somalili korsanlar diyor. ama aymut yunanlar kacirdi demisti. var mi bununla ilgili haber bulduysaniz onu da koyar misiniz?
 
ınşallah en kısa sürede sağ salim yakalanırlar.Çok üzücü bir durum.Allah ailesine sabır versin....
 
benim haberim yoktu şimdi burdan öğrendim
çok büyük geçmiş olsun inş en kısa sürede sağ salim döner gelir yuvasına
dualarımız senin için bu gece aysun
 
Back