• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayşe Kulin- Veda üzerine (Bu kitabı okuyanlar bir kaç sorum var)

DepresifPolyanna

Ö♡S
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
10.806
13.020
823
Ben şu an bu kitabı okuyorum, ve kesinlikle devamı olan Umut u da okuyacağım, kaç gündür elimden bırakamıyorum çok güzel bir kitap, zaten tarihi dönemlere ait işlenen romanları çok sevmişimdir. Hem tarihi zevkle öğrenmenin en iyi yolu olduğunu düşünüyorum...

Neyse gelelim kafama takılan sorulara; kitabın daha ortalarındayım, kitaptaki kahramanlar Ayşe Kulin in akrabalarıymış ve o zaman ki mektuplardan yararlanarak yazmış, içinde geçen her şey gerçek mi yoksa bazı hikayeleri karakterleri kurgulamış mı? (Azra ve Mehpare karakterleri gibi) biri bana bunu açıklarsa çok sevinirim

Birde aşk hikayesinin malum taraflarını çok abartılı yazmış gibi geldi bana, oraları okurken yüzüm kızardı diyebilirim :kedi: o yıllarda kadınların en çok baskı gördüğü zamanlarda, bakire bir kızla aşktan çok şehvet yüklü bir ilişkinin yaşanması bana biraz tuhaf ve abartılı geldi kitabı okurken benim gibi düşüneniz oldu mu acaba?

Ayşe Kulin'in kitapları hep araştırmalarına dayanıyor zaten.
yazdıkları ya akrabaları ya arkadaşları filan.
daha tamamen kurgu üzerine kurulu bir kitabını göremedik.
varsa da ben bilmiyorum en azından
elbette birebir yazdığı her şey gerçek olamaz.
öyle olsa roman değil biyografi olurdu.
kendi hayal gücünü ve yorumunu mutlaka katmıştır.

kitabın hiçbir yerinde yüzüm kızarmadı çok beğenerek okudum
umutu da okudum ve ayşe kulinin başka kitaplarını da aldım

Ben bu romanı çok başarısız buldum.Araştırmalar yetmemiş..Hikaye bir evin içinde yaşanıp bitmiş..Tarihe yeteri kadar yer verilmemiş.Olaylar yeterince örülmemiş.Eee dedim sonunda..

Ben Veda'yı da Umut'u da okudum.Ve çok beğendim.Ayşe Kulin'in yazım tarzını çok seviyorum.Adı Aylin, Köprü gibi diğer romanlarını da okumanızı öneririm.

ben vedayı da umutuda okudum. beğendim de...
çok keyifliydi, açıkcası mehparenin cesaretine bende hayran kalmıştım.
ama okurkan yüzüm kızarmadı :delphin:

Ben Veda yı bitirdim Umut a başladım, çok güzel kitaplar gerçekten beğendim, ama hala cinselliği çok açıkça ifade ettiğini düşünüyorum, aşkın olduğu yerde cinsellikte olacaktır, ama sanki cinsel hikayelerini fantazilerini anlatan biri gibi yazmış o kısımları, neyse eseri sırf bu yönünden yola çıkarak irdelemek istemiyorum...
Bunun dışında; daha çok klasik romanlar okuyan biri olarak anlatımı yalın ve sade hoşuma gitti, okunası ve tavsiye edilesi kitaplar a.s :kahve:

karakterlerin bazıları kurgu evet. zaten bu kitap annesinin,diğer kitap babasının alesini anlatıyor. 3.kitapta çıkacaktı,hatta bosnayla ilgili olacaktı ama umut tan sonra türkan ı çıakrdı ayşe kulin.dili kesinlikle güzel değil,ama konu seçiiminde ve onu aktarma konusunda bence çok başarılı,hele bayanlar için belli bir dönemde vazgeçilmez.ortaokulda okumaya başladım ayşe kulin i,eskisi kadar okumuyorum ama bana çok etkisi olmuştur yazdıklarının.)

karakterlerden çok kurtuluş mücadelesini çok yüzeysel geçtiği çekti benim dikkatimi
kitaptaki cinsellikte hiç rahatsız edici gelmedi.

kesinlikle okumayanlara öneriyorum " VEDA "......3 günde 320 sayfasını okudum tamamını bitirmem 4 gün sürdü....kaliteli bir anlatımla 1920 yıllarındaki Türkiye anlatılıyor....oldukça sürükleyici...

Her kadında var fakat bastırılmış duygular kadının o yıllardaki cesaretine hayran kaldım ve çok da güzeldi akıcı bir üslupla yazmış ve ayşe kulin baya bir araştırma yapmış olmalı bu kitap için.

Veda 'yı da , '' Umut'' u da 2 günde bitirdim ki küçük bir oğlum var...

Hatta ''Umut'' un devamı var mı diye merak ediyorum , çünkü Sabahat ve Aram da evleniyorlar sanırım ki bir kızları oluyor adı da Filiz...kitabın ilk sayfalarda şema olarak verilmiş...

Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Ben Veda yı bitirdim Umut a başladım, çok güzel kitaplar gerçekten beğendim, ama hala cinselliği çok açıkça ifade ettiğini düşünüyorum, aşkın olduğu yerde cinsellikte olacaktır, ama sanki cinsel hikayelerini fantazilerini anlatan biri gibi yazmış o kısımları, neyse eseri sırf bu yönünden yola çıkarak irdelemek istemiyorum...
Bunun dışında; daha çok klasik romanlar okuyan biri olarak anlatımı yalın ve sade hoşuma gitti, okunası ve tavsiye edilesi kitaplar a.s :kahve:

Orhan pamuğun Masumiyet müzesini okudunmu..?
Veda'dan daha cok cinsellik irdeleniyor ..
Ama her ikiside başarılı kitaplar sadece yazarlar düşüncelerini açıkça vurgulamışlar...

Veda 'yı da , '' Umut'' u da 2 günde bitirdim ki küçük bir oğlum var...

Hatta ''Umut'' un devamı var mı diye merak ediyorum , çünkü Sabahat ve Aram da evleniyorlar sanırım ki bir kızları oluyor adı da Filiz...kitabın ilk sayfalarda şema olarak verilmiş...

Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Hayır canım bu kitabın devamı yok..

elimdeki kitaplar bitince okumayi dusunuyorum mutlaka hic ayse külinin kitaplarini okumadim..
yeni yeni kitap okumaya basladim cunki ve cok seviyorum kitap en guzel dost arkadas

Ben ayşe kulin'in tüm kitaplarını beğenerek okuyorum.Veda umut'a göre çok daha başarılı ve güzel.Zaten Umut romanın veda'nın devamıdır.Veda'da sonu çok güzel bağlamışlardı umutta ise son istenilen gibi değildi bence.Sadece bu benim görüşüm.Ayrıca bu romdandır gerçekten ister istemez uzaklaşabilir zaten yazar romanına yorum katmazsa bu tekdüzelikten öteye gidemez.

bende bugün vedayı bitirdim umtada birazdan başlarım sanırım ama bende vaybededirtecek bi etki bırakmadı .

Back