• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrıntılı usg - Ense kalınlığı 6mm'den yüksek olan bebekler

Arkadaşlar insanları yanlış yönlendirmeyin.Bana da dediler bişey çıkmadı lafları yüzünden hastalıklı bebek doğumlarında patlama yaşanıyor.Tek bi belirtiyle down denemez diyosunuz da down sendromunun en büyük belirtisi nazal kemiğin olmayışı ve ense kalınlığıdır.Geri kalan her diğer belirti down sendromu ihtimaline yüzde olarak çok daha az katkıda bulunur.

Örneğin atıyorum bir yüzde hesabı yapılacaksa down sendromu belirtilerinde nazal kemiğin olmayışı %30, ense kalınlığı %30, kalp anomalisi %30 ve diğer tüm küçük belirtiler %10luk belirtiyi içerir.O yüzden bu tür belirtiler gayet ciddiye alınması gereken şeylerdir.

Benim bebeğimde de doğumdan önce duodenal atrezi teşhis edildi.Bu hastalığa sahip olanlarda down sendromu üçte birdi yani inanılmaz yüksek bir oran.Başka hiçbir belirti yoktu ama o sırada yaptığım araştırmalarda ultrasonda, detaylıda hiçbir belirti görülmeden, hatta nazal kemiği bile tespit edildiği halde bu hastalığa sahip olarak doğan bebeklern varlığını öğrendim ve sayıları hiç de az değildi.

Ha ablanız ben nolursa olsun aldırmam diye düşünüyosa zaten bunların bi anlamı yok.Ama diğer türlü düşünüyosa o testleri kesinlikle yaptırın.
Uzun zaman geçmiş ama bebeğiniz şimdi nasıl?bize de bu teşhis konuldu ve hatta daha birçok anomali söylendi

Back