Ayrıntılı usg - Ense kalınlığı 6mm'den yüksek olan bebekler

Diger türlüsünü düşünüyorsa (aldırmayı) yaptırın demissiniz ama bebek zaten yaklaşık 23 haftalık mis bu haftalarda bebek aldırılırmıki?

Yeğeninizin burun kemiği kaçıncı haftada ölçüldü ve kaç mm di

Harmony zaten kromozom testi değil mi?

Tıp fakültesindeki prof yada docentler var perinatolog onlara gitsin ayrıntılı için ben özel doktorlara güvenmiyorum belkide anlaşma yapiyorlar bu testi yapan şirketlerle bu testlerin % 1 bile olsa yanılma payı var %99 muş güvenirliği % 1 olasılık az değil bence sonuçta % 100 değil yani

İyi de isterse hiper hüper süper perinatolog olsun
Kimse yüzde yüz sonuç söyleyemez

Tekrar tekrar bakıyorum internette geziniyorum deminden beri. Çoğu doktor hatta hemen hemen hepsi bu haftalarda ense kalınlığını tek parametre olarak önemsemiyorlar bile. Kaldı ki üst sınır 6-6,5 diyorlar. Ben doktor değilim ama stres sebebi bir durum yok bence ortada. Doktorun doğru bir şekilde ifade edebildiğini sanmıyorum. Bir doktora daha mutlaka görünün ama hele ki bir defada ölçüp şu kadar dediyse hiç ciddiye almayın. En az 3 defa ölçmesi gereken değer hele ki sınıra bu kadar yakınken.

100/100 sonuç hiçbir şekilde olamazki ,

İyi de isterse hiper hüper süper perinatolog olsun
Kimse yüzde yüz sonuç söyleyemez
Evet söylemiyorlar zaten ben o sebeple güvenmiyorum bu testlere Ayrıca ayrıntılıya girdiğim perinatolog bazen göremiyoruz down sendromlu çıkabiliyor dedi aminosentez yapsalar bile her hastalığa bakamazlar yani tevekkül ve bol bol dua gerisi hikaye bu benim fikrim

Diger türlüsünü düşünüyorsa (aldırmayı) yaptırın demissiniz ama bebek zaten yaklaşık 23 haftalık mis bu haftalarda bebek aldırılırmıki?
Evet gebelik sonlandırma yapılıyor. Hastaneye yatıyor suni sancı ile ölü doğum gerçekleşiyor.

Detaylı usg nin bir perinatoloji uzmanı tarafından yapilması lazım. Ancak böyle bir düşünceniz varsa amniyosentez ile doğrulayan mutlaka. Çünkü down sendromu teshisi için usg yeterli değil.

%99 olasılığı çöpe atıp % 1 olasılığa mı bakıyorsunuz?
Tıpta bu tip testlerde %100 sonuç yoktur babalık testlerinde bile %99 doğruluk verilir.

Teşekkürler bilgi için ,ben çoktan dogurdum ,7 aylık teyzesi

Ense kalınlığı fazla ama kalpte bir sorun görülmemesi ve burun kemiğin oluşu iyi birşey. Ödemden dolayı kalın çıkabilir diye okumuştum. Kendinizi fazla yıpratmayın.

Korkmayin canım 6.2 kötü bir sonuç sayılmaz ölçümsel hatalar yapabiliyorlar allahın izniyle sapasaglam doğar bebis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…