AYRINTILI ULTRASON YAPTIRMAYAN VAR MI?

huysuzamatatligelin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2016
138
184
Merhaba arkadaşlar, ben 21+6 haftalik hamileyim. Doktorum ayrintili ultrason zamani oldugunu söyledi, ama esim yaptirmamizi istemiyor. Eskiden de olmayan birsey sonuçta, biz ayrintili ultrasonlarla dogmadik.. Geri kafali falan diyebilirsiniz ama benim merak ettigim aranizda yaptırmayan var mı? Bi sıkıntı yaşadı mi? Zorunlu birsey degil dimi

Ben yaptırmadım ama kendi isteğimle değil küçük bir yerde olmamdan ve yakınlarımda olmamasından kaynaklı insanın içinde ister istemez bi şüphe kalmıyo değil fırsatınız varsa yine de yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum

Mümkünse yaptırın. Bu ikili test ya da 3 lü test veyahut amniyosentez gibi değil
Bazı durumlarda bazı rhatsızlıklar erkenden tespit edilip bebeğin ve annenin basına gelecek durumlar engellenebiliyor. Mesela plesantanızda direnc varsa tespit edilip aspirine baslanır. Ya da eskime varsa bebek birazcık daha erken alınıp olası plesental yetmezliklerin önüne gecilir. Plesenta previa ya da plesantanın rahme yapısması durumunda planlı sezeryanla hem anne h bebek kurtulur. Ya da allah korusun bebeğinizin bir sıkıntısı varsa tam.teşekküllü bir hastanede doğuma girer ve yeterli tıbbi bakıma.kavuşursunuz.

Evet eczilayda eczilayda arkadaşa katılıyorum bebeğin beyin sıvısından tut kalp odalarına bağırsaklarına kadar bakılıyor eğer bir problem varsa doğumdan hemen sonra ameliyat vs gerekiyorsa hiç vakit kaybetmeden yapılıyor yoksa hiç birşey bilmiyorsunuz siz farkedene kadar rahatsızlık varsa ilerlemiş oluyor eskiden yoktu evet ama artık teknolojinin nimetlerinden yararlanmak gerek bence bu şekilde açıklama yapın eşinize

Hangi haftalarda yaklasik ne kadara yapılıyor ayrıntılı ultrason ben 18.haftadayim
Fiyat ilden ile cok degisiklik gösteriyor. Ama 24. Hafta civarı yaptırmanız daha mantıklı. Doktorlarda 21 sonrası öneriyor genellikle. Bakmaları gereken seylerin %80 i 25. Hafyaya kadar olusuyormuş. Ben uzman radyoloğa baktırmıştım. Bir bucukta girdim. Bayagı kaldım. Seker yedim.bekledim.gene girdim. Bazı kısımlar görünmeyince yarım saat yürüdüm gene girdim. İşim bes bucukta bitti.

Aynen ikili test gibi filan değil. Ben de ikili test yaptırmadım mesela. Ama ayrıntılı ultrason önemli. Atıyorum bebeğin kalbinde bir sorun varsa bu belirleniyor doğar doğmaz ameliyata alınıyor. Kordonda kan akışına bakılıyor normal mi diye. Bütün organları tek tek inceleniyor. Evet eskiden bunlar yoktu ama eskiden bebek ölümleri ne kadar çoktu. Eskiden yoktu diye hiçbir icat da yapılmasın o zaman. Öyle şey mi olur bence eşini dinleme git yaptır. Allah korusun çocuğunda bir sorun varsa ona göre daha iyi bir hastanede doğumunu yapıp hemen tedaviye başlanmasını istemez misin?

Aynen ikili test gibi filan değil. Ben de ikili test yaptırmadım mesela. Ama ayrıntılı ultrason önemli. Atıyorum bebeğin kalbinde bir sorun varsa bu belirleniyor doğar doğmaz ameliyata alınıyor. Kordonda kan akışına bakılıyor normal mi diye. Bütün organları tek tek inceleniyor. Evet eskiden bunlar yoktu ama eskiden bebek ölümleri ne kadar çoktu. Eskiden yoktu diye hiçbir icat da yapılmasın o zaman. Öyle şey mi olur bence eşini dinleme git yaptır. Allah korusun çocuğunda bir sorun varsa ona göre daha iyi bir hastanede doğumunu yapıp hemen tedaviye başlanmasını istemez misin?
Yorumum 2017 Ağustos ta kalmış ben o tarihte 3 aylık filan hamileydim henüz ayrıntılı ultrason yaptırmamıştım sonra sanırım 20-21 haftalıkken ayrıntılı ultrasona gittim . Bebeğime giden kan akışında sorun olduğunu gördük kan sulandırıcı vs derken gerekli tedavilere başladık. Konuyu okuyup tereddür eden varsa ayrıntılı ultrason konusunda, ben gerekli olduğuna bizzat şahit oldum.

Merhaba arkadaşlar, ben 21+6 haftalik hamileyim. Doktorum ayrintili ultrason zamani oldugunu söyledi, ama esim yaptirmamizi istemiyor. Eskiden de olmayan birsey sonuçta, biz ayrintili ultrasonlarla dogmadik.. Geri kafali falan diyebilirsiniz ama benim merak ettigim aranizda yaptırmayan var mı? Bi sıkıntı yaşadı mi? Zorunlu birsey degil dimi
Yaptirmaktan yanayim bende. Eskiden yoktu evet ama artik var bizde ekside yasamiyoruz ve eski zamanin sagligi ne bizde var ne de dogacak olan yavrularda anne karnindan dogan hasta doguyor bu zamanda neden imkânlardan faydalanmayalimki ustelik bir zararida yok. Soyle düşünün eger bu taramada tespit edilecek ve tedavisi yapilacak bir durum varsa ve siz ayrıntılı ultrason yaptirmadiniz diye bunu ogrenemezseniz dogumdan snra veya baska bi sekilde ogrenirseniz nekadar uzulur ve keske dersiniz. En kotuyu düşünüp ona gore hareket etmek lazim. Evet belkide bisey çıkmayacak herşey yolunda görünecek (insallah oyledir) fakat ya cikarsa 🌸🌸🌸

X